Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, October 11, 2011

...Banyak Guna Jugak Kolam Nih....

selamat pagi semua.. cam ner hari nih?? ok?? ai tak bape nak ok sangat.. dari semalam lagi sakit perut.. sakit pinggang.. adehaiii.. sakit setiap bulan.. muehehehe..

okeh.. pagi nih nak citer pasal kolam.. alaaa... kolam pakai tiup cam kat atas nih haaa.. oohh.. sebelom tuh nak citer sikit sejarah kolam nih.. hehehehe.. kolam nih dari zaman my anis kecik lagi.. tahan kan~ padahal dah bape kali dah bocor nih..

tapi oleh kerana kami2 ade orang yang sgt rajin nak merepair kolam nih.. maka sampai sekarang kolam nih masih boleh pakai.. siapakah gerangan yang rajin sangat nak baiki kolam tu ek??

papa dorang laaa... rajin sangat nak tampal balik lubang kat kolam tu.. nasib ade papa yang rajin kan~ dah bape kali dah papa tampal kolam tuh.. semata2 nak bagi anak mandi kolam. terima kasih papa~

selain untuk mandi dalam kolam tuh.. ade bende lain lagi boleh wat ngan kolam tuh..

tadaaaaaa.. kita boleh landing2 lam kolam tuh.. janji kolam tuh kering dan takde air.. nih semua idea si kakak anis.. elok jek dia bentang toto lam kolam tuh.. lalu mama pon landingkan skali adik dia dalam kolam tuh..

adik : kakak.. mama skodeng kita laaa..

kakak : peace cepat dik.. PEACE!

hehehe.. ai biarkan mereka main lam kolam tuh.. masa nih papa dia baru jek tukar salotep yang tampal lubang pada kolam tuh.. sonok jek tengok dorang landing lam kolam tuh..

kalo beli bola kecik banyak2 letak lam kolam tuh pon best jugak kan~ tapi lam umah kecik sgt.. x de ruang nak bentang kolam tuh.. kalo kat luar rumah kan panas plak.. hehehe..

sekian..citer pasal kolam

9 comments:

MRS. K said...

comel kolam tu. colorful.
kite skang dah dok umah tinggi, mandi kolam dalam bilik air je la.. uhuhuhuh

hajarus said...

bijaknyer kakak anis... ;d

Nens Collection said...

mcm best je tdo gittu..hehe
selesa je..pandai la kakak..

Sidratul Muntaha said...

huhuh
kolam yg best!

Salina@IbuAqil said...

ni namanya KOLAM SERBAGUNA.. ;) hik3!!!! comel2..

ct rahani said...

comel je main berdua lam kolam tu.. tingin gak nk beli kolam camtu utk anak2 tp memandangkan umah sekarang sekangkang kera je.. hold dulu la niat tu.. hehe..

Myra Jay said...

Banyak guna kolam nie kan.. :-0

Huda said...

betul3..kolam cam ni mmg bnyk gunanya :) husna pun suka isi ball banyak2 dlm tu :)

Ibu Amani said...

kreatif btl lah anis ni..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...