Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, April 18, 2012

...Progress Reno Rumah Kami...

Salam hari rabu semua..
hari nih Delisha dah makin baik..
makin cergas.. cuma merenget jek x habes lagi..
pastu tak mo minum susu.. mungkin mulut dia pahit kot..

okeh lah.. hari nih nak citer pasal perkembangan proses reno rumah kami..
tak tahu lah berapa peratus dh proses reno nih.. tapi ai memang puas hati jugak lah dengan kerja dorang.. laju~ hehehehehe

Gambar2 nih kiranya sambungan dari N3 RENO hari tuh lah ek..

lepas dah siap buat tiang ari tu.. dorang buka balik atap kat dapur

pastu buat bim untuk prepare floor slab.. sorry lah kalo term yang ai guna tak betol.. ai nih nama jek keje ngan kanpeni kontraktor.. tapi tak tahu sangat bab2 kerja2 binaan neh..muehehehe

persediaan untuk buat floor slab..

ini pon sama~

dari dalam rumah..bahagian dapur..

pandanga dari atas.. besi n paip untuk wiring..

hujung belah kiri sana nun.. paip untuk tandas merangkap bilik air..

sewaktu dalam proses buat floor slab..

tadaaaaa... siap dah floor slab.. kekeekke

proses naikkan tiang plak..

dah siap floor slab.. dorang pecahkan dinding tingkat atas bagi menghubungkan mereka.. muahahaha.. lantak lah ayat jenis apapon janji paham~

bukan senang tau nak pecahkan dinding rumah kami nih.. sebab rumah kami nih rumah jenis pasang siap.. konkrit dia memang kuat.. sampai lunyai hulu tukul yang dorang guna untuk pecahkan dinding tuh..

bayangkan.. dalam 1 hari.. 2 tenaga lelaki yang gagah.. hanya boleh pecahkan sebanyak tuh jek.. kuatkan dinding tuh~

dari pandangan jauh.. jadik lah cam nih haaaa.. togel jek kan~

tapi bila dah ikat bata untuk dinding.. haaaa.. baru nampak cam rumah.. hahahaha

sekejap jek dorang ikat bata dinding nih.. 1 hari setangah cam tuh jek.. siap 2 dinding..

part dinding belakang tuh baru ikat separuh sebab dorang tunggu frame tingkap.. x sampai2 lagi.. dah pasang frame tingkap baru leh sambung ikat bata..

dari pandangan jauh... dinding bilik n bilik air dah siap ikat dah..
meh kita tengok dari dalam rumah plak..

bilik belakang sekali.. dah siap pasang frame pintu dan dinding..

ini plak keadaan luar bilik.. hujung sana bakal jadik tandas.. belom ade freme pintu lg..

last sekali... bilik tidur ke 2.. yg tengah2.. dah siap pasang frame pintu..dan yang masih berlobang tuh.. ngah tunggu frame tingkap.. kiranye tingkap dlm rumah ler nih..muehehe

haaaa.. tu lah progress terkini rumah kami.. dah siap semua bahagian bilik atas nih.. pasang atap, pasang tile dan buat kabinet dapur.. tak tahu lah amik masa bape lama lagi neh.. harap2 sempat lah siap..kekekeke..

sekian.. citer pasal progress reno rumah

p/s: Susah jugak beli rumah depan rumah nih.. hari2 pergi site visit..muahahaha

31 comments:

Nens Collection said...

syokknyerrrr...
ari2 tgk progress..dh siap nnt leh cepat2 pindah barang..hehe..seronoknyerr

MRS. K said...

wahh.. dah banyak progress yer.. nanti leh renovate kat depan umah pulak.. hehee

Myra Jay said...

Mesti tak sabar2 nak tengok hasilnya kan :)

Ma said...

Salam
x pe, baru tau progress nyer.. n pekeje pun x leh la nak ngular2.. huhu.. bestnyer org dah de umah diri.. kita bila la plk.. x merasa kut.. huhuhu

Mummy Chubby said...

sronok kan nak masuk umah sndri tak lama lagi...selesa utk kita & anak2.

guest said...

pergh...mcm bukan reno lg dah tu...mcm buat baru...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

mmg x saba nk tgk siap kan..
huhu.. tp ituler, $$ mengalir mcm airkan.. ades...

keep on apdet lg yer.. =)

Atia Adina said...

bestnyer...dah nak siap dah tu.....mesti tak sabar dah nak duk kan

eT said...

xlama dh tu...hehe...xsabar nk tgk hasil..

Fieza79 said...

syok nya..tk sabar nk tgu siap...msti cntik!

SYANI said...

Memang sama la pattern rumah kita... Plan jangkapangjang pun memang nak buat slab kat dapur & terus naik atas. Tapi takde modal lagi... Tengah kumpul..heheheh

Kancilbiru said...

bestnya boleh monitor progress hari2...hehehe

Salina@IbuAqil said...

Terujanya!!
Mst seronok kan?! ;)

Zura said...

mesti xsabar nk siap sepenuhnye kan...

Anamarza said...

bagus jugak beli rumah dpn rumah kan boleh monitor sendiri kerja kontraktor okey ke tak okey :)

maszmadi said...

alhamdulillah, seronoknya tengok progress rumah sendiri kan...

Salmiza said...

jeles...jeles...jeles...bile la kite nak ada rumah sendiri...

apak cikidong said...

bestnyer...

ct rahani said...

wah x lama lg leh masuk rumah baru.. beshnya.. untung jugak beli umah dekat camtu.. nak pindah x yah sewa lori.. angkat camtu jer.. jimat kos.. hehe..

Iza Teratak Usang said...

Assalam..
Bestnya ada rumah sendiri..

LYAfrina said...

ceronoknyer.. laju gak pjalanna kerja yer... moga cpt2 siap..blh cpt2 masuk..seronokla ada rmh sndiri

Marya Yusof said...

As salam Zura,

Tumpang gembira tgk rumah ni! Mcmana lah dah siap nntkan... Mesti cantik bangat! :)))

Bile siapnye ni dear???

Aishah Jahirah said...

bestnye ada rumah sendirik dah....xpe dah siap nanti puas ati sbb dok rajin meninjau site...hehee

Masya said...

besarnya rumah.. mesti selesa lepas ni...

eB ezrin said...

wah bsr tuh.... wo ho ho... nk tanyer la... ader tau umah nk jual lagi x? yg 2 tingkat? eB nk bli :)

Cenderahati-Perkahwinan said...

nanti dah siap, antara orang yng paling hepy mesti anak2 you. dapat main lari-lari dalm rumah besar..hehe

Papa Mifz said...

tiap2 hari leh tau progress...sonang la kan...

faiz fakhirin said...

harap2 siap sebelum raya ni...beraya rumah baru...

..::..aRe-Na..::.. said...

waaaaa..syoknya..x sabarkan
nak tgu siap sume...urmm
pasni leh masyukk umah baru la..
heheheeeeee....

Dhiaqiud said...

agak2 2mggu lg umah dh siap lom?? kalo siap nk g jln2 nih..

Eliss Mie said...

step by step tu macam sekejap ajer dia buat kerja yer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...