Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, April 20, 2012

...Semalam Cuti Jaga Delisha...

Salam Hari Jumaat..
Harap semua baik2 ajer k~
Semalam ai bercuti.. boleh kata cuti kecemasan jugak lah..
sebab x plan nak cuti pon..

2 3 hari lepas delisha memang x sihat.. demam.. tapi rabu malam Khamis tuh Delisha start berak2.. cuak jugak memula tuh.. sebab setiap kali dia abes minum susu botol.. dia akan berak air jek.. sampai bocor keluar dari pempes dia.. kesian sgt tengok dia..

trus ai amik cuti semalam..
pagi2 lagi kami dah ke klinik.. doc bagi ubat untuk pulihkan perut dia balik.. ubat tuh cam tepung dan bancuh cam nestum.. pastu dapat air garam untuk tambah tenaga.. semalam Delisha nampak macam lemah sikit..

satu hari semalam ai sedaya upaya lah bagi dia makan ubat untuk sakit perut dia.. bukan senang nak bagi dia makan ubat tuh.. dengan selera makan dia yang x de tuh~ semua dia x nak makan.. bubur x nak.. nasib lah air garam yang doc bagi tuh dia nak minum..

bila kita nak suap jek ubat nestum dia tuh..mula lah dia berebut sudu.. tak bagi menangis.. tau jek lah orang tak sihat nih.. memang banyak ragam~ last2 ai suap pakai jari jek.. trus sumbat lam mulut dia.. nasib dia tak gigit jari mamanye neh.. kikikiki..

semalam jugak ai sedaya upaya x bagi dia minum susu botol.. hanya bg minum susu badan yang x bape nak ade neh jek.. Alhamdulillah.. berkat kesabaran.. malam tadi dia dah tak berak2 dah.. pukul 2 pagi tadi Delisha menangis sebab lapar.. susu mamanye tak mampu dah nak menampung kelaparannye.. ai try lah bancuh susu botol dia.. habes minum susu x de berak.. alhamdulillah.. dah ok lah tu~

pagi tadi rasa tenang sket hati nak hantar dia gi umah ibu dia.. Delisha dah mula aktif balik.. syukur sangat.. harap2 hari nih dia baik2 ajer kat rumah ibu dia.. kakak dia sekolah pagi hari nih.. boleh lah kakak tolong tengok2 kan adik dia..

alhamdulillah.. lega sket hati hari nih..

moga anak mama terus ceria okeh~ cayang dia~ muashhxxx!!

sekian... n3 pasal delisha.

12 comments:

Anamarza said...

semoga delish sihat dan ceria hari ni :)

Salina@IbuAqil said...

Get well soon syg..
Ni nak pandai apa2 le ni tu x sihat tu.. ;)
Take care & happy weekend yer.. ;)

Myra Jay said...

Alahai siannya dengan Delisha, semoga dia kembali sihat supaya Mama tak risau lagi :D

LYAfrina said...

alahai...
moga cpt2 sembuh yer delisha.. sian kat mam,, tentu rsau sgt ni..

maszmadi said...

alorrr cian kat delisha yerk.. moga cepat sembuh yerk sayang...

Sidratul Muntaha said...

delisha
cepat baik ye dik..
sian ibu
kak long tolong jaga ke tak

Sharidawati Shahrudin said...

get well soon.... kesian kat baby awak..

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

tomei (^___^)
alhamdulillah..dah sihat.. anak xsihat, susah je hati kita kan... hmmm.. moga delisha ceria2 selalu..

Papa Mifz said...

yeah heroin sudah sihat...alhamdulillah...:)

faiz fakhirin said...

sembut cepat, nanti bleh cepat g jalan2..hehe

Aishah Jahirah said...

cian dia...moga sihat selalu pasni....

Marya Yusof said...

As salam Zura,

Semoga Delisha cepat sihat, aktif & ceria kembali! Kesian die, mesti lemah lepas dah beri2 tu... Comel, tgklah gigi die tu... :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...