Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, June 25, 2012

...Bila Suami Seorang Pendawai Elektrik! | Rumah Kami...

Salam Hari Isnin..
agak bz hari nih..
maklum lah.. Hari Jumaat hari tu ai cuti..
settlekan hal rumah.. hal cuti tuh ai citer kendian k~

Hari nih nak citer pasal proses wiring lektrik kat rumah baru kami tuh..
Oleh kerana My hubby offer nak wiring sendirik rumah dia..
ai pon kasi can laahhh.. memula ingat nak suh kontraktor jek buat.. 
ye lah.. laki ai tuh kan keje.. tapi bukan keje wiring..
cuma My hubby memang ade lesen untuk wiring nih..
cume keje dia sekarang lari sket lah dr bidang dia study dulu..
keh keh keh..

My lovely Hubby..
sedang sibuk wiring lektrik..
bini dia amik gambar pon x mau pandang.. bz~
kikikiki

Wiring lampu kat dapur.. pakai casing jek.. sebab My hubby kata malas nak korek2 dinding.. belasah jek lah bang~ janji dapur terang~

Wiring Lampu ke bilik air.. berenti rehat jap kat sini.. hehehe..

Haaaa... amacam??
cukup banyak tak?? Muahahaha..
ini sememang nye keje bini dia.. hahaha..
merequest jek.. eh eh.. keperluan nih tau..
kat dapur mesti kena ade banyak plug.. senang.. tak yah nak kena tukar plug kan~
muehehehe..

Kat mana2 pon ade plug dalam rumah kami tuh..
maklumlah laki sendirik tukang wiring~ sedap lah merequest..
kena plak laki ai tuh rajin melayan request bini dia..
sayangggggg abang.. ayat bodek~ muahahaha

plug lagi dan lagi dan lagiiiiii..

berusaha lebih gigih lagi bang!!
caiyok! caiyok! caiyok!

pasang kipas plak~
nih kipas kat ruang tamu.. kipas lama dah rosak!

Yeaahhhh.. siap!!

eh eh... belom lagi.. tukar meter untuk adjust kipas dulu..
waaahhh.. bila dah siap pasang kipas baru lah nyaman sket rumah nih..

proses wiring masih berjalan..
bahagian atas rumah plak.. semalam dah jalan separuh dah..
terpaksa berhenti sebab casing dah habes..
pergi beli tapi takde stok plak.. kedai lain semua tutup..
maklumlahhh.. hari Ahad..

haaaa... amacam??
ade sape2 nak guna khidmat My hubby tak??
tapi korang kena terima pakej skali dengan bini n anak2 dia skali..
sebab bini n anak2 dia memang suka ngikut mana2 jek Hubby dia pergi..
amacam?? ada BRAN??
muahahahahahaha..

sekian.. n3 wiring rumah..




27 comments:

Dhiaqiud said...

Hahahaha..gelak dulu se-round...suke tgk abg chik wat keje wiring nih..ingat ms Ya nk kawen ari tu..request abg chik wiring kat umah mak...hehehe...

|| NaFiRaa || said...

Dhiaqiud..
kemas kan abang cik wat keje.. teliti.. tapi abang cik kata kalo kak raa ade dia dop jadik keje.. hahahaha..

Mummy Chubby said...

wah! untung lerr...
i tell u a secret, my future ehem ehem pun m&e background.bila lampu wat hal, pggl dia je.he he hee
Syyhhh...

pizet said...

untung la...jimat sepasal..pz hari tu but wiring rumah upah saja dah rm700

Myra Jay said...

Wahhh senang macam ni :)
Leh request nak camne ;)

SYANI said...

Untungnya hasben pandai wiring.. Jimat banyak tu..

Atia Adina said...

wah.....pandai wiring....jimat duit kat wiring......upah orang mahal tu

Nens Collection said...

UNTUNG LERRR...JIMAT DH SITUU KAN??
AKU PON SUKA KALO UMAH ADE PLUG BYK2..SENANG KEJE..DH SIAP BLAKA DH KE PEMBINAAN RUMAH?

ct rahani said...

untung zura.. jimat di situ.. x yah susah2 nk upah org.. hehe.. sy pun suka plug banyak2.. sng keje nak2 kat dapur kan..

eB said...

wahhhhhhhh, boleh la kami guna khidmat sok yer? :)

|| NaFiRaa || said...

eB.. sanggup ke terima pakej skali ngan bini n anak2 dia..muehehehe :))

Masya said...

alhamdulillah.. raya nanti dapatlah beraya rumah baru...

Papa Mifz said...

wah senang la kalo hubby dah pandai wiring2 nih kan...dah jimat byk kat situ kan...:)

Cho Zila said...

ni sudah baguih...jimat belanja dan memudahkan... berbahagialah punyai suami yang serba serbini...
ps... maaf lambat berkunjung balas ke sini.. sibuk bebeno maalumler cuti panjang kejepun banyakler... cerita langkawipun tak sempat nak karang...

LYAfrina said...

untungla leh buat sndiri kerja2 wiring..dh jimat byk kos ni.. sbb byk gak kos y dikeluarkan kalo nk upah org buat wiring ni..

zura..ayam kfc bru tu xleh utk kanak2.. sbb tlalu pedas.. nnti mnjerit la si anis n delisha.. heheh

hanafi setapa said...

Untung lah...

Marya Yusof said...

As salam Zura,

Untunglah hubby serba boleh! Jimat! Bagus2 :))

Bila masuk rumah ni?? Syoknye....

oya said...

bestnye..serba boleh..

..::..aRe-Na..::.. said...

waa,zura manyak2 untong woo...senanglah
hubby zura dh buatkn sume..
apapun slmt masuk umah baru yer...

Huda said...

bestnye..foc je servis..just beli barang and diy kan. hubby huda pun pandai gak wiring2 ni..tp kadang xde masa je..hehehe

Saya Disini said...

bgus..xyah upah org..

Sidratul Muntaha said...

jah..
laki ko ade lesen tak wiring man?
aku lupa ape ye namanay sbb kwn aku dulu ngaji edi jugak
ade lesen wireman

Eliss Mie said...

laa apsal tak cakap awal2 ?? kak eliss hr tu buat tambah extension gitu kena 180 :( sayang btol !

Aishah Jahirah said...

jmat tu wat wiring sendiri....senang plug banyak xpyh nak pakai xtension dah....

Izan Ishak said...

sangat2 jimat bila pandai buat wiring sendiri. kami ni dok kuar duit nak buat wiring tambahan satu umah... huhu...

Papa Mifz said...

salam...

hubby Nafira boleh bukak dan pasang balik aircond dgn water heater tak??

Kalau tak boleh hubby ada kenal sesiapa yg boleh tak??

zack zikry said...

kemas la pemasangan wiring 2...tpi suis gn plug 2cm kurg kualiti ckit kot...pe2 pon terbaik...jimat byk lw buat sndri..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...