Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, June 19, 2012

...Table Top Yang Hampir Siap | Update...

Salam Hari Selasa..

Dah lama tak update pasal reno rumah kan~
sebenarnye banyak bende yang bikin hati panas jek ngan kontraktor reno rumah tuh..
tak pe.. nanti senang2 ai update pasal kontraktor reno tuh k~
hari nih tak sempat nak meroyan kat blog lama2..
banyak keje nak kena settle..

hari ni nak update pasal table top
hampir siap dah.. itu pon sebab kami amik langkah sendirik beli sinki..
kalo nak tunggu dorang beli sampai skrg belom tentu siap lagi!!

Table top asal rumah..
ada 1 sinki dan saiz table top lebih pendek..
separuh jek dari saiz dapur tu..

ini plak pic masa dalam proses bina semula..
table top tuh ai suh dorang buat sampai ke dinding..
tambah panjang lah kiranye.. hehehehe..

ini dia ruper table top baru..
tile table top tukar kaler putih..

sinki tukar pakai sinki 2 lubang..
dan kepala paip tu memang ai request 1 kepala paip untuk 1 sinki..
senang.. baru tak gaduh time basuh tangan..muahahaha..
sebenarnye nanti2 ai nak pasang water filter.. 
1 kepala paip tu guna untuk water filter nanti.. lagi satu guna untuk cuci pinggan..
haaaa... bijak tak ai kalo bab2 merequest macam2 neh.. 
nasib lah laki ai nak melayan kerenah bini dia neh~
hek hek hek...

itu jek lah dulu untuk hari nih~
bz benor jek gayanye hari neh..
kejap2 lagi ai merayap kat rumah korang plak ek..

buat keje rajin2 k~
jangan mengulattttttt.. macam ai..muahahahaha 

Sekian.. update pasal table top..

26 comments:

MRS. K said...

memang senang klu ada 2 paip nih

Papa Mifz said...

wah cantek gak...berapa yer kos buat table top mcm tuh?? harap boleh kongsi...:)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

sedap mata mandang sket tile kaler putih,
tp make sure jgn kasi tumpah ape2 yg menjejaskn pandangan... hahaha..
lely wat tile TT kaler itam sbb tuan die pemalas... hahahah..

Nens Collection said...

dh nk siap dh ni..best2!
x sabar rasanye nk masuk umah baru..ewahhh..aku yg teruja..nnt kalo buat kenduri naik umah..leh ler ajak ma n ayah skali..skali kenduri g jenjalan lalu..hehe

Myra Jay said...

Cantik Table Top, baru semangat nak masak ;)

Myra Jay said...

Cantik header baru ;)

ainnoraini said...

rumah kakain pun buat 2 paip jugak senang...tak yah nak gado2 bila nak guna tuu...

Table top kakain warna hitam..itu tandanya orang rajinnnn mmg suka kaler tu..

SYANI said...

Lawanya... nampak makin luas dapur..

Fieza79 said...

lawa dapur..dh siap nti semangat masak memasak ye..hihii

table top kami smpai skrg tkde pintu hehee..asyik bertangguh je nk upah pasang kan...
sinki fieza dua sinki pki satu paip..pastu hari2 toleh sana sini last2 tercabut huhuu..nyesal tak pasang dua pili utk 2 sinku arituu...

Atia Adina said...

akak pun pilih putih untuk table top

Eliss Mie said...

cantik :) tapi tile warna putih memang cun tapi nak menjaganya tu nanti mls , kak eliss la :p

Delimasari said...

rajin masak nnti ----

Huda said...

best2 :) senang nak masak kan :)

Mummy Chubby said...

Bestnye de 2 sinki...mummy de 1 je sbb space dapur agak kecik.sangat jeles nih!

Daddy Ziyyad said...

Betul tu...utk lebih praktikal, better ada 2 sinki...
Kabinet dinding dah pasang ker

|| NaFiRaa || said...

Daddy Ziyyad..
belom lagi DZ.. kabinet dinding memang x buat dulu.. pakej kali nih hanya utk table top sahaja..:)

-gedek! said...

putih pilihan tepat nampak lebih luas...

uncle dulu buat hitam, konon rock la... ikot baju uncle... huh, nyesal

Salmiza said...

Dh siap daaa..yahooo...

ct rahani said...

cantik zura.. Putih suci gitu..

Masya said...

cantik.. kat kampung pun baru buat kabinet dapur.. rumah mak...

Rai said...

memang nak kena ada 2 sink kan..satu sink rasa mcm tak puas nak membasuh pinggan..tapi masalahnya nanti lagi besar sink lagi banyak pinggan terkumpul.. hehe..

Sharidawati Shahrudin said...

tak sabar nak tunggu reno rumah u siap... haaa i plak yg over excited gitu..hihi

Saya Disini said...

dapur baru la

LYAfrina said...

teruja lya...
hope ..lya pon ada rezeki nk ada rmh sndiri

Marya Yusof said...

As salam Zura,

TT baru! Header pun baru! Cantik2... Nnt update lg pasal rumah ye... Seronoklah tgk org nak masuk rumah baru ni....:))))

Aishah Jahirah said...

ada 2 sinki ni senang keje dapur....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...