Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, June 29, 2012

...Kisahnye Cangkuk Kipas...

Salam Hari Jumaat semua..
sejak dari semalam ai dilanda selsema..
pergi keje pagi tadi pon my hubby yang hantar..
sepatutnye kena gi keje naik Public transport..
heheehe..

ingat tak N3 KERJASAMA hari tuh??
citer pasal My hubby pasang cangkuk untuk pasang kipas kat ruang makan..

inilah bendenye yang dorang duk bersilat hari tuh..
bukan senang nak pasang cangkuk nih tau..
rumah kami tu kan 2 tingkat.. jadiknye dorang kena tebuk lubang pada simen yang merangkap lantai tingkat atas..
bergegar badan dorang bila nak drill lantai tuh.. hehehehe

Kasi zoom sikit..
haaaa.. cer tengok bape kali dorang korek lubang masa nak taman 2 skru tuh..
sebab terpaksa korek lubang lain adalah bila mata drill dh tak boleh jalan bila kena besi dalam simen tuh.. 
haaaaa... ingat senang! bini dia sedap jek merequest..
muahahaha..
terima kasih abang.. jasamu dikenang sampai bila2... hahaha

kipas kami belom pasang lagi.. tunggu dah betol2 nak masuk rumah baru pasang kipasnye.. nanti ai tunjuk2 kipas yang ade lampu tu ye Marya.
tapi tidak lah blink2 pon.. cuma kipas tu ade lampu jek..
kasi terang sikit ruang meja makan tuh..
hehehehe

tu jek lah nak gosip2 hari nih..
idung tersumbat.. idea pon turut tersumbat.. muahahaha
jaga diri baik2.. keje rajin2 k~
jangan mengulat cam ai neh.. kikiki..

sekian..

14 comments:

Myra Jay said...

Serahkan pada yang pakar :) Mmg tau bukan senang tu :)

Nens Collection said...

hehehe..x sabar mau tgk kipas tu..mest lawo punyer!

Norzie hany said...

Assalam Nafiraa.
Kipas yang ada lampu tu mmg cantik.
Moga cepat sembuh ye.

Daddy Ziyyad said...

saya nak men-drill kat dinding pun malas..dgn berhabuk nya, dinding rumah saya kebal pulak tu, pakai pre-cast concrete...ekekeke

maszmadi said...

memang susah kalau nak pasang tingkat bawah rumah kan.. pernah merasa (eh tengok orang buat) masa beli rumah johor dulu..... memang seksa menggegarkan badan... hehe

Papa Mifz said...

wah kerja rumit tuh kan...

ct rahani said...

cangkuk nih sy pasang kt umah utk gantung tali buai anak.. tp smpai skrg x de talinya.. buat perhiasan kt siling jer.. haha..

Izan Ishak said...

sungguhlah mencabar nak drill lubang utk cangkuk kipas tu ye zura... dpt izan bayangkan...

tak sabar nak tgk kipas berlampu tu.. mesti cantik kan!

nn lylyn said...

kipas yg de remote tu ke kak?

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Nafiraa...kipas berlampu mmg cantik!..Sbb kat umah adik k.atie pon ada gak..
K.atie pon cam minat gak..usha2 harganya dulu :D

LYAfrina said...

seronoknyer tgk progress ni... nnti bla smua dh lgkap..cun la.

Marya Yusof said...

As salam Zura,

Wah, tak sabarnye nak tgk! Bliink2 sgt nnt pun susah jgk, susah nak cuci! hak3... Yg penting umah kite terang benderang & sejuk kan Zura ;)))

Aishah Jahirah said...

selalu masuk umah dah ada kipas je...huhuu pakar yg buatkan...

gaban said...

cara pasangnya x boleh drill biasa-biasa tu payah nak tembus sbb bukan untuk drill dinding batu kayu n tin bolehla kena guna drill ceilling contohnya:
Bosch GBH 2-26 DRE 2Kg SDS Plus Hammer Drill 800w

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...