Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, June 4, 2012

...Jalan-Jalan Pusing-Pusing Di Tesco | Weekend KAMI...

Salam  Hari Isnin..
sungguh lah bercinta nak gi keje hari nih..
hahahaha..

Weekend hari tu kami gi tesco..
jalan2 sambil carik2 barang sket..

 
KAMI.. in Green
Delisha yang ngah semangat makan jambu..

kalo gi Tesco atau Giant mesti amik 2 troli..
1 untuk isi anak2.. lagi 1 isi barang2 shopping..
oleh kerana barang nak shopping x banyak.. 
jadiknye amik 1 troli jek.. keh keh keh..

Delisha bersama jajan..
tujuan sebenar ke Tesco nih nak beli puting botol Delisha..
tapi memang x sah kalo x memborong ke lain..
koman2 pon mesti beli makanan dan air..

Bergayakan My Anis..
Dah pandai nak bawa handbeg ko..
bukan ade ape pon dlm handbeg dia tuh.. dia letak purse dia jek pon..
ngikut mak su dia rasanye nih..
dah pandai nak melawa dah~

Delisha ngah gigih kerjakan plastik jajan..
mana boleh makan tuh sayang..
nanti mama beli roti k~

dah abes shopping.. makan aiskrem kat dalam tesco..
terus gi bayar..
kuar2 jek dari kaunter Tesco.. 
kena lah layan anak2 main menan syiling plak

Tapi kali nih My Anis siap2 bawak syiling 50sen..
memang dia dah plan awal2 dia naik menan tuh..
so mama nye x de alasan x de duit syiling lagi.. 
hek hek hek..bijak sungguh anak ai nih..

pandaikan My Anis main dengan adik dia..
memula ai letak adik dia kat tepi dia..
tengok2 dia angkat adik dia letak tengah2..
kemain seronok lg adik dia dapat pegang stereng..

okeh.. kakak rehat.. biar adik bawa kakak k~
hehehehe.. sweetnye tgk dorang main~

Dah abes goyang2 menan tadi.. 
My Anis mencarik mangsa seterusnye plak..
layankan ajer lah~

Tunggu turn..
purse pink yang penuh ngan siling 50sen..

Kakak naik dulu..
tunggu adik dia masuk dulu baru letak syiling..

okeh.. jalan!!!

tumpang posing atas buaian..
mamanye duk jeling2 karpet kat belakang sana nun..
cantek.. keh keh keh..

dah abes main..
terus gerak balik.. sebelom balik rumah..
singgah pasar malam dulu..

hasil petikan di Tesco tadi..
1 paket nih rm6.16 jek..

berbaloi2 sebab anak2 suka makan..
tak de lah manis sgt n masam sgt..
sedang2 elok jek.. laju jek delisha makan..
My Anis apetah lagi.. next time boleh beli lagi..

sonok jugak sesekali jalan2 pusing2 tesco nih..
anak2 hepi.. mama papa pon tumpang hepi jugak..
len kali leh jalan2 pusing2 lagi.. 

sekian.. xtvt hujung minggu..

p/s: ape xtvt hujung minggu korang?? ramai yang balik kampung??


19 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah banyanya memborong, kita dari ari tu teringin nak beli strawberry kat tesco tu, then cicah dengan coklet...yummy2

ainnoraini said...

membeli belah yee..kakain pun gi jugak tesco hari sabtu..beli barang2 pas tu ronda2 lagi gi"decor-decor"

Nens Collection said...

BEST2! AKU PON SUKE KALO LEH G JALAN2..APATAH LAGI SOPING..HAHA..;)

εïз mummyHaza εïз said...

pergi shopping best.. tapi askar2 kite dah ramai... mau terdengar2 suara kami laki bini dalam tesco tu... anak2 xmau duk diam :D

-gedek! said...

Laaa... patot pon tak cukop troli...

haha!

Ma said...

waa..byk nyer beli jajan.. seronok nengok delish naik troli.. hehehe.. muroh ah strawberi, k da beli atas CH nun rm 20 3 pack mcm g2.. :)..

Norzie hany said...

Seronok tengok telatah anak2.Sis pun pantang tgk strawberry...mesti nak beli.

Myra Jay said...

Mana Zura tak interprem ke?

Family sporting, suka pakai sedondon, sehati sejiwa :)

Aine Ainun said...

wahhhh....ada strawberriiiiiiiiiiiiiiiii=))))))

murah jek??
saya punya mahal sikit kat tesco taiping=)))


mst seronok anak2 bwk p jalan=))

LYAfrina said...

sedonodn 3 beranak tu..zura pon sedondon k??

amboi..delisha..byknyer dia beli jajan tu

Aiza Haris said...

gambar stoberi yg last tuu amat menggiurr kann laa

Salmiza said...

banyak jajan... ni anak2 mkn ke mamanya nih...?hihi

maszmadi said...

masz kembali mengjengah umah kak ra.. hehe

same jerk macam aisha, kalu pi shopping kompleks x sah kalu x naik mendealah tu, x jalan pon x per janji dapat dok dalam tu.. selamat duit mama,, haha

wahida said...

aku pun kalau gi Tesco ke Giant ke mmg kena amek 2 troli...sbb anak2 aku letak je dlm troli...senang...hehe...

Myra Jay said...

Zura~ Happy Anniversary ye dear..

Moga berbahagia selalu dengan suami tersayang :)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

nak komen banyak tadi, tapi nampak je strawberi tu.. aduiyai.. sedapnya... nak jugak... perlis susah benor nak dapat.. huhu

Sharidawati Shahrudin said...

pandainya anis standby duit syiling ek? good2x... :)

ct rahani said...

pandai kakak jaga adik.. sweets je tgk..

..::..aRe-Na..::.. said...

hehehe..cerdik ehh c anis..siapkan syiling sesiap dr umah...hahaha,jadik c mama x de alasan lagik x de syiling hehehhe..cerdik2..adoii..anak2 kekdg bikin kita pikir balik kan ngn kecerdikan yg x tlintas oleh kita tu hehehe..(ehh paham ke apa ana kata ni zura?hahaha..wat2 p lah paham ehh )heheheeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...