Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, August 30, 2012

...Raya Ke 3 KAMI | Piknik...

Salam Hari Khamis..
Masih Dalam Mood Raya..
serba serbi slow.. semalam tak update blog langsung..
mood kelaut.. tambah plak dengan kerja banyak kat opis neh..

hari ini ai gigih jugak edit gambar untuk buat N3..
skali n3 sama lah ngan Neni.. belasah jek lah!! hahahaha..

XTVT di hari raya ke 3..
segarkan mata anda sebelom meneruskan pembacaan..
n3 penuh dengan gambar.. keh keh keh..

KAMI berpiknik!!
mmg dah lama tak mandi laut neh!!
sedang elok dapat plak pot baru..

Pantai Teluk Bidara..Dungun..
memang cantek sangat!
air dia sangat bersih.. pantai nih baru jek di buka.. sebelom neh orang tak ramai datang sini.. 

kemudahan tepi pantai pon masih baru lagi.. 
sesapa nak berkunjung ke Terengganu.. ai cadangkan singgahlah kat pantai nih..
konfem tak mengecewakan..

Abaikan kek yang dah serabai tuh..muehehe
tujuan lain kami berkelah hari tu sebab nak celebrate birthday Adik bougsu ai..

Adik bongsu ai..
kebetulan birthday dia jatuh pada hari raya ke 2..
so, sekali harung jek laaa..

CANDID sket..
sibuk benor dengan gadget baru..

Adik2 feremfuan ai..
Neni dan adik Na..
posing dengan gedget baru Neni..hehehe

My Ma n Adik Na..
Ma jadik tukang jaga barang jek kat pondok nih..
anak menantu dan cucu semua pakat2 berendam.. hehehe..
Ayah?? urmmm.. Ayah Kata kalo dia kena angin pantai nanti demam.. boleh?? sebenarnya dia nak gi wat keje.. sabar jek laa.. puas dah pujuk.. sampai ke sudah tak nak!!

Neni.. lepas nih kalo kita nak gi bercuti.. kita paksa ayah sampai dia ikut k~ huh~

Satu2nye adik lelaki ai.. Mat yi..
yang hari tuh doc suspek kanser..
sekarang dia masih MC untuk rawatan Tibi Tulang..
lega sebab dia dah semakin sihat.. Alhamdulillah~
ohhh.. yang kat sebelah dia tuh.. kiranya bakal lah..
insyaAllah.. kalo ade jodoh dapat lah sorang adik ipar feremfuan..
bertuahlah My Ma.. dapat menantu tukang jahit.. sedang elok lah.. My Ma suka jahit baju.. lepas nih suh menantu dia jek lah yang jahitkan.. kekekeke

Rehatkan mata anda sekejap.. muehehehe..
okeh.. sambung..
siap jek punggah barang ke pondok.. mereka2 terus terjah pantai yang sedang memanggil2 itu.. panas matahari tak di hiraukan dah.. janji boleh mandi..

My Anis..

My Hubby n Delisha..
mereke 3 orang neh antara yang terawal mandi.. 
papa dorang yang jadik kepala.. berendam sampai rentung muka masing2..

jerneh kan air nye.. boleh nampak walaupon dalam air..
memang jerneh sangat..

Mereka bertiga yang kuat berendam.. 
panas pon berendam~

Ammar Haziq dan ayahnye..
pon boleh tahan jugak berendam nye..

Ammar Haziq yang lasak tak hengat~

MEREKA..
berendam sampai rentung~

belajar berenang..
kekeke..

Main pasir..
Delisha diam jek.. bagus betol anak ai neh..
ikut jek papa dia buat ape pon~

dah sejuk dah anak ai..
hahahaha..
dah2.. naik dulu.. lepas nih turun mandi lagi..

HERO kami..
anak2 tak mo kaki kena pasir..
sabor jek laaa...

Dah penat berendam.. kita MAKAN dulu!!

Menu KAMI..
Bihun Goreng masakan Ma yang menjadi feberet kami adik beradik, kerepok goreng dan sosej goreng untuk kanak2.. tak lupa kek.. 
semua selamat di kerjakan oleh kami2.. lapar berendam dalam air punye pasal...

Ma baring2 di pondok..

sorang berehat lepas penat berendam..
sorang ngah layan bihun goreng..
lagi sorang! ngah punggah barang dalam beg abang Ammar dia..

Hasilnye~ Habes pempes Abang Ammar di punggahnye..
muahahaha..

lepas masing2 dah kenyang santap makanan..
turun lagi sekali, mandi sesi ke 2.. kali neh semua mandi.. so, takde gambar..
lepas dah penat berendam.. terus naik dan siap2 untuk balik.. 
malam raya ke 4 tuh My hubby ade Game Futsal..
so, kena gerak balik rumah mak mertua lagi sekali.. 
penat tak yah citer ar.. malam tuh semua fengsan.. kekeke..

sekian.. citer XTVT di hari raya ke 3..

p/s: masa masuk keje hari tu.. kelik ai tanya.. 'apsal muka u hitam?' erkkk!! penangan mandi laut.. hehehehe


Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

16 comments:

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

besnyer berendam panas2 ni (^___^)

Papa Mifz said...

cantek jugak pantai kat situ yer...PM dan rindu sama pantai nih...huhu

Eliss Mie said...

bestnya. kak eliss pernah datang kat sini zaman berchenta dulu dengan encik hubby. lama gila dah tak sampai sini.

MRS. K said...

cantik ahhh pantai die.. tak mcm pd.hehehe

Fieza79 said...

kemain heppening semua nya..beraya di pntai la ni..hehee..

maszmadi said...

bestkan ka sekali sekala ngan family pi laut..... giler jernih air dia, ada ikan x?hehe

Salina@IbuAqil said...

Bestnyaaaaaa piknik!!!
Neni!!! Nak pinjam gadget!!!!
Hik3!!!!
Larikkkkkkkkkkkkk!!!
Selamat Hari Merdeka!!
Happy Weekend & TC.. ;)

eB said...

la np zura x jwb: i tanned... wat treatment skit nk rayer.. hik3...

Sharidawati Shahrudin said...

wah ini namanya picnic raya! hehee cute je :)

dela said...

menarik!

mamamyja said...

hehe, besh nyer... rindu pulak nak mandi leut.. ahaks

Aishah Jahirah said...

amboi sonoknya satu family....

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

patutla rasa cam pernah sampai aje tempat tu.. hehehe
pernah dtg situ tp n3 masih tak up2 lg.. dh dkt setahun pon.. ;-p

eh, zura org ganu erk?

Myra Jay said...

wahhh muda2 dah pandai menjahit ye your future ipar tu ;)

Senang le kakak2 nya nanti nak menempah :D

Cho Zila said...

syioktu piknik.. piknik + raya = pikya... suka hati.. yang penting sefamili...

..::..aRe-Na..::.. said...

amboii..behnya depa raya2 bpicnic sakan ehh..hehehe..mana pic zura berendam?wakakaaa...heroin ber2 tuh sonok sakan lah tuh yer bila dpt jmp air...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...