Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, August 28, 2013

...3 Open House Kami Terjah...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Rabu.
Semoga semua ceria2 hari nih k~

Hari nih nak sambung cerita gi Open House hari Ahad plak. Semalam tak sempat nak tulis n3 nih. bz ngan keje walaupon big boss OS dari semalam.

Hari Ahad haitu memang sakan betol beraya. berkejar2 sebab nak terjah 3 buah rumah.
rumah pertama Rumah Kawan Tempat keje lama.. memang dah lama betol x jumpa dengan Kak Ayu nih.. sejak berhenti keje tahun 2007 lagi.. tapi sayangnye tak sempat nak amik gambar dengan tuan rumah.. sibuk bersembang jer. hehhehe..

lama jugak kat rumah kak ayu sebab tunggu cukupkan korum. tunggu lagi 2 kawan. kawan tempat keje lama gak tapi pernah jumpa lah lepas berenti keje.
Terima Kasih Kak Ayu sebab jemput saya. Sedap laksa yang kak  Ayu masak..:)

dah cukup korum kami gerak 3 buah kete ke rumah ke 2 plak. umah Mek La.. pon x de gambar.. tuan rumah sibuk melayan tetamu. Kalo ikutkan majlis start pukul 5. tapi kami sampai pukul 4.. sian tuan rumah.. kelam kabut sekali nak gi mandi.

sementara menunggu Majlis bermula.. Mak2 sibuk duk bergosip.. maklumlah dah lama x jumpe kan.. macam2 bende yang nak di sembangkan..Anak2 pulak buat ape masa mak2 duk bergosip???


Hahhh! ini lah keje anak2 Kami.. habes ikan2 gupi dlm kolam tuh di kerjakan nye.
Mak2 jadik tarzan pon dorang buat tak retiii jer.. sabor jer lah.

berbulu jer mak2 memandang si anak2. nasib x de yang masuk kolam.
sabau jer lah.. 

Si kecik duk kutip batu2 baling dalam kolam tuh.. dah lah batu yang comel2 tuh.. beli tuh Anak oiii.. bukan kutip batu sungai tuh..

Menu kat umah Mek La nih pon meriah.. Ade Nasi kerabu, bihun Goreng dan laksa sebagai menu utama.. pastu ade wat BBQ jugak. siap ade daging kambing jugak.. tapi ai cuma merasa jer.. takut nak makan banyak.. takut kepala melayang2 lagi.. hahahaha.

Lepas makan2 sambil bersembang.. perut pon dah kenyang. Kami mintak diri dulu sebab nak terjah lagi 1 rumah. Rumah Kakak Senior ai masa study kat Uitm Dungun dulu.. Kak Ad.. blogger jugak neh. Kata Kak Ad ade Reunion jugak haitu.. tapi geng2 senior ai lah.. ai jer yang junior hari tu.. tapi x de masalah.. ai memang mesra alam ngan senior2 ai dari zaman belajar lagi.. x de masalah nak joint dorang bersembang.




xtvt anak2 sementara Mak2 duk bersembang. Main jer lah.. Baju Merah tuh anak ElissMie, My Kakak, bukan kakak betol tapi kakak senior.. hehehe.. teman gosip dlm selimut masa study dulu.. hahahaha.

ini plak Atia.. anak Kak Ad merangkap Tuan rumah hari tuh. Ada lagi sorang anak Kak Ad nih, Adam.. tapi x de plak gambar dia yang My hubby snap. ai memang x sempat nak snap gambar.. sibuk bersembang jer.

Main Masak2 ke tuuuu.. macam2 menan ade.. suka lah budak2 nih.


Dua Badik sama2 naik motor.. berkenan plak nak beli motor cam nih untuk budak2 tuh. Harga pon x de lah mahal sangat kan~

jumpa basikal pulak dahhh.. abes lah..

Peace.. Ke 1 Malaysia!

Nasib ade papa yang suka melayan.. dapat lah jalan2 naik basikal pinky tuh.. kalo nak harapkan mama yang bawa jalan2 memang x dapat sebab sibuk bersembang jer kat dalam rumah..

Menu Kat Rumah Kak Ad plak ade spageti dan mee goreng.. oleh kerana dah lamaaaaa sangat teringin nak makan spageti. so ai pilih makan spageti. sedap sangat2 spageti kak Ad masak. cukup jer semua rasa. Mee goreng ai rasa yang My hubby punye pon sedap. Tapi yang spageti tuh memang kena betol ngan tekak ai neh.. Nak mintak resipi boleh x kak Ad??


Bergambar sebelom balik..
Kiri sekali Kak Tini, Kak ElissMie, Kak Ad, Kak Anis dan ai ler.
bersama anak2 masing2. Meriah kan!


yang Baju purple kat depan duduk tuh suami Kak Ad, Abang Am.. pon My Senior gak.  Yang Hujung sekali tuh pon senior ai gak. kakak2 ai ni panggil dia dakwan. ai pon panggil nama tu ler jugak.. hehehe.


macam2 ragam kan~ My Delisha lagi lah susah nak suh dia duk diam2.. tu yang semua gambar dia tak de.. sesuka hati dia jer jalan sana jalan sini.. hehehe.
lepas dah abes bergambar.. masing2 mintak diri nak balik.. masa tuh pon dah nak pukul 7 malam dah. 
Yang bestnye Kak Ad bagi tapau spageti! balik rumah My Anis mintak nak makan spageti tu.. biasa lah anak2.. masa orang makan, dia main.. masa dia makan asik lah duk puji cakap sedap.. bertambah2 Dia makan~ Terus rasa nak belajar masak spageti ngan Kak Ad.. hahaha.. nanti bagi resipi yer kak Ad.

Terima Kasih kepada semua yang menjemput ai datang beraya kat rumah. rasa meriah sangat walaupon beraya kat shah alam jer. dapat jumpa kawan2 lama. sonok sangat~

hah~ amacam?? cukup panjang lebar tak.. tu baru pergi beraya 3 rumah.. kalo 5 buah rumah?? mau juling bijik mata nak membaca citer ai khennn~

okeh lah, stop dulu.. Sekian.

P/s: Siapa buat open house weken nih?? jangan segan2 nak jemput ai tau~*muka x malu :P

 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

22 comments:

Aine Ainun said...

Syokkan p open house...
Jumpa kwn 2 lama....♥

Atia Adina said...

ra... spegheti tu guna sos segera jer ... hahaha ...pecah rahsia ... kak ad guna sos prego traditional ...tumis bawang ..masukkan sos tu pas tu masukkan bahan2 lain (cendawan, sosej,daging) .... tu jer caranya ...senang kan?tq ek sudi dtg umah kak ad

azi said...

Zura..
musim raya ni, masih teruskan diet ke?..he..he...makan lah dulu, nanti sambung balik ye...:)

p/s makin besaq, mkin comel akak tengok Delisha ...:)

Ain Noraini said...

seronokkan bila jumpa kawan lama ni...
Macam2 cerita boleh sembangkann...

SYANI said...

Anak aku ada motor bateri tu. Tapi kejap je eloknya.. pastu rosak pedalnya.. Langsung tak boleh guna dah. Nak repair pun tak tahu kat mana.

Zee Suhaini said...

sakan open house tuh..memang gantung kuali la jawabnya yer..untung la badan..hihi

Wak Gelas™ said...

untung rr makan free tu makk.,ahHHks

Sura Mohd said...

bukan main lagi zura ber'openhouse'..
kenyang perut suka hati..
sronoknya dpt bersembang ngan kawan2 lama..:}

Eliss Mie said...

nak datang ckp jer raa. tahun ni x buat rumah terbuka. tertutup ja ;p

eB said...

wah asyikkk...
i nmpk ellies tau :)

delisha ker tuh? dh anak dara....
cam kakak anis dh dia...
bila nk jumper lagi nih zura? hu3

Kakzakie said...

Zura... kalau pergi open house ni zura makan tak? atau still diet juga. Kalau kakak tak boleh tahan sebab baca N3 senarai makanan semuanya menggoda belaka...

Fifi Nadhrah said...

open house mak2.. tapi anak2 yang seronokkan kak zura..

Daddy Ziyyad said...

hahahhaa...stress ikan ikan guppy tu kan....

motor tu mmg best...kalau beli kat Nilai3 murah rasanya...tapi kena gi bukan weekend la...boleh tawar harga habis habisan...

rumah saya tak pernah buat Open House...sentiasa terbuka...hihihih

GREENJADE said...

kemain berarak sakan kawan kite yer..best juga gi open hse ni..kdg2 menu pelik2 terkini sume ada..

kalu saya mmg sendat perut abis bila terjah 2-3 open hse ni..blk rumah sure pengsan terus hahahaha

Tihara said...

seronok kan gi open house makan n chit chating :)

Myra Jay said...

Rezeki beraya dan open house, dapat plak tapau spagethi.. bestler ;D

Myra Jay said...

Harini besday Delisha ka Zura? Happy besday Delisha sayang :D

Masya said...

spageti kegemaranku jugak kalau ada open house selain soto dan laksa .. kalau ada 3 menu ni .. mesti nak hadap cepat²...

zura pulak x buat open house rumah baru ker?? hihihihihi... bolehlah sy dtg .. tp hujung minggu ni jadual penuh sudah huhuhuhu

Sidratul Muntaha said...

mana gambo foodnya?!
hadoi
gigih aku scroll gambo spegetinya
ko nih

eynda said...

Meriahnya raya :-)

- G C - said...

beraya sakan. mujur kat rumah tu ada keta, motor, boleh anak2 main, mak2 sembang2. hihi

mama lieyna said...

Syoknye beraya... klu akk buat OH sure jemput zura, tp tahun ni tak smpt ler.. asyik memenuhi undangan jer, minggu ni balikmkg lama pulak...huu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...