Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, August 30, 2013

...Tembikai Untuk Majlis Hari Raya Sekolah Anis & Raya Ke 2 KAMI...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Jumaat yang mulia.
moga kita semua mendapat keberkatannya.

Balik sekolah Hari Rabu, My Anis pass buku pesanan cikgu dia. dia kata Hari Jumaat (hari ni lah) ade Majlis Hari Raya kat Pra sekolah dia. bila baca buku pesanan tu. rupernye cikgu pesan suruh bawak tembikai untuk pihak My Anis. maknanye cikgu mintak pelajar bawa 1 jenis makanan lah kot. 

Oleh kerana dah malam, so Khamis (semalam) lah kita carik tembikai. semalam balik keje ai ajak my hubby singgah kedai buah kat area taman kami tu.. Alhamdulillah ade!
tak payah lah ke pasaraya. beli sebijik. jenis yang tak de bijik punye.

Pagi2 tadi bangan awal x awal sangat lah sebab nak potong buah tembikai dia. memula ingat nak potong malam tadi, tapi x de space plak dlm petiais. so, pagi nih lah potongnye.

Alhamdulillah~ dapat lah satu bekas besar nih.
cantek kan buah dia. bijik memang x de.. ade pon yg putih2 tuh jer lah.. yang hitam memang x de. mmg padan lah dengan harga dia.. hehehe.
tapi puas ati sebab buah dia memang cantek.

lupa plak nak snap pic My Anis dengan buah tembikai dia nih. siap berbaju raya lagi dia pagi nih. tapi last2 minit dia gi pakai selipa raya dia yang tercabut bunga. sabar jer lah.. mama suh pakai selipa lain..

tapi takpe.. gambar pagi nih x de.. tapi gambar Raya adeeee... dia pakai baju raya sama jer dengan gambar yang ai nak upload ni.

dia pakai baju raya nih lah pagi tadi.
baju sedondon kamu di hari raya ke 2.

Gambar yang ai nak tunjuk2 haini nih adalah gambar Raya ke 2 kami.
masa nih ngah bersiap2 nak gi beraya rumah mak saudara ai.
Tapi Makcik ai takde sebab pergi beraya di johor. so, kami singgah rumah sepupu ai kat area situ gak. lama gak lepak kat umah kakak sepupu ai sambil layan nasik minyak dengan ayam masak merah.. sedap sangat.. sampai My Ma pon tanya resepi ayam masak merah tuh. maaf ler, tak de gambar makanan.. makan sampai x hengat nak snap gambar. hahaha

lepas beraya kat rumah kakak sepupu ai, kami bertolak ke Dungun sebab adik lelaki ai tepon suh gi umah tunang dia untuk bincang tarikh kawen. tapi tarikhnye belom bincang ngan famili kami lagi. 

Sudahnye, Kami berkumpul kat tepi pantai dulu untuk bincang tarikhnye. pantai tuh dekat jer dengan rumah tunang dia. 

My Delisha buat perangai..
nak gi mandi pantai.. hahaahha.
sesambil menunggu cukup korum.. budak2 sibuk lah nak ke pantai.

pastu papa dorang ajak gi main kat taman.

baru lah ok sket mood nye.

seronok lah dapat main yer.
kalo x ade ajer perangainye. bikin mama geram ajer.

main buai dulu lah sementara tunggu ayah cik sampai.

papa pon joint sekali lah tu..
papa dorang nih memang dah biasa sangat joint anak2 main kat taman permainan nih.

berlatar belakangkan Pantai teluk bidara.
dulu kami pernah gi piknik kat sini. memang cantek pantainye. tapi hari tu x dapat lah nak mandi sebab ade hal lain plak.

Lepas berbincang tarikh kawen.. dan semua ahli keluarga dah setuju. terus gerak ke rumah tunang adik lelaki ai, kiranye beraya sambil berbincang lah. Alhamdulillah, pihak perempuan pon x de masalah dengan tarikh yang kami pilih tuh.
harap2 semua berjalan lancar lah nanti.

sekian.. Kesah Raya ke2 Kami.

P/s: Anak korang ade wat majlis hari raya x?



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

12 comments:

Sura Mohd said...

untungla bawak tembikai je..kalau anak2 akak slalu akak kena masak..diarang slalu bawak mee/beehoon goreng..pagi2 dah bersilat kat dapur..

- G C - said...

sedap pulak tengok tembikai tu. emran suka tembikai. abeh basah baju kena air tembikai.. hihihi..

Zee Suhaini said...

ahakss...senang keje kena bawak tembikai ajer..zee ni jenuh gak pikir nak bawak apa yang paling senang..last2 wat agar2 jer..huhu..tu pon tahap kemalasan melampau..

Atia Adina said...

amboi delisha ... pantang nampak pantai ... mesti nak mandi eh ... sib baik ada taman permainan ... leh gak lah pujuk dia

Aishah Jahirah said...

alhamdulillah..bakal bertambah family lg tu.

Cho Zila said...

anak akak sekolah agamapun bawak air mineraljer... satu kelas bawak satu benda.. senangkan...
tapi lupa amek gambar alahai sedih...

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

Fifi Nadhrah said...

untung kene bawak buah je.. kalau kene masak bagai.. pening kak zura..

ufairah takde jamuan raye sebab duduk pon dengan pengasuh.. sekolah pn tak lagi.. hihi..

Tihara said...

bawak tembikai kan senang ya :)

lizz said...

huih sedapnyer tembikai..nyum-nyum..kanapa delisa sedih nak mandi pantai yer...
saya hari ni ader jamuan raya opis jer...kemain banyak makan acaner...

Papa Mifz said...

PM akan ke Terengganu hujung tahun nih,tak sabar nak jejakan kaki ke pantai negeri Terengganu...:)

Aine Ainun said...

sedapnya makan tembikai panas2 nih...=)

erm...coemy ja nak dara 2 org tu pakai baju sepasang...=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...