Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, August 19, 2013

...Sedondon Di Hari Raya | Kakak Dan Adik...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam hari Isnin yang lemau.
hahahahaha.

X puas beraya lagi nih.. tapi nak beraya kat kampung sebab kat sini x rasa sgt kemeriahan Raya. mungkin x ramai sedara kat sini kan~

Hujung minggu haitu x de xtvt pon~ x de open house pon~ last2 ajak My hubby gi shopping jer.. hari Sabtu gi Giant sek 13 hari Ahad lepas masak2 n makan ajak My hubby gi Tesco plak.. bukan nak shopping sangat pon.. juz cuci mata jer.

gambar raya masih lagi belom dapat..sedihhh.. orang lain dah tempek gambar raya dah kat blog. ai belom dapat2 lagi gambar raya. Adik ai Nens kata tenet kat opis dia x bape ok.. so x leh nak share pic lagi.. huhuhuhu.

bagi memeriahkan blog ai nih, mai lah kita layan gambar anak2.
gambar sedondon si kakak dan si adik. masa nih Raya ke 3. kat rumah mak mertua. kalo ikut kan bukan budak berdua nih jer sedondon. mama papa pon sedondon kuning gak. cam biasa lah kami nih.. sokmo nak baju sedondon.

Layan Kopok raya nenek dia.

 Adik nak Peace jugak tuh.. tapi x siap2.. haahha
mata duk usha jer kopok dalam balang.

Ape lah yang si Adik gelakkan tuh.

 okeh.. peace lagiiiiii..

sedap jugak layan kopok jajan tuh.. mama pon joint jugak.

ohhh.. nak kongsi kesah si adik yang makin cerdik nih.. 
semalam masa nak kuar gi tesco mama nak pakaikan baju lain sebab baju yang dia pakai dah basah.. dia gi main air dlm kolam mandi dia.. masa duk tukar2 baju tuh ai pon bebel lah kat dia.

mama: nape adik main air.. kang mama dah cakap jangan main air.. adik notti betol sekarang nih kan!

Delisha: kan mama kan~ *jawab dengan muka tak bersalah sambil pandang tepat kat mata mama dia.

mama:*tak terkata.. hahahahaha.

orang bebel dia.. tapi gaya dia jawab 'kan' tu macam kita ngah marah kakak dia.. hahahaahha.. sabor jer lah. terus x jadik nak sambung bebel.. hahahahaha.

sekian.. kesah anak2.

p/s: haini ai dah start puasa ganti + sunat syawal skali. 

p/s: korang mesti banyak jemputan open house kan! kan!





 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

13 comments:

Sidratul Muntaha said...

memang sedondon.
agak2 kan
bile ko nk buat openhouse?
aku nk dtg nih!

Cho Zila said...

anak2 akak sekarang dah tak nak sedondon dah.. so sekarangni baju adalah atas pilihan sendiri...

azi said...

cantik adik dan akak baju sedondon..sayang gambaq mama dan abah tak ada...:)

~aYu~ said...

selamat hari raya!! dulu ayu suka belikan baju sama kakak dan adik. suka je tgk. pastu dah tak beli. beli kaler sama je.

Fifi Nadhrah said...

same la kite.. fifi pon tak dapat lagi gambar raye dari adik.. nangis berjemaah nak?

LiYa HaNiF :: said...

hehe sedondon budak2 ber2 nie... Selamat hari raya ye zura... meh singgah subang... ^_~

Puan Ida said...

salam,
ai saya ida
newbies blogger
saya baru je follow blog ni
jemput ye follow blog saya
umielman.blogspot.com

Papa Mifz said...

oh baju jalan biasa pun sedondon yer,ingatkan baju kurung jer sedondon...hehe

Norlizayati Othman said...

terngin gk nk buat sedondon gitu tp salu xdak saiz. huhu.. a ah la zura. bla nk open house? ah..ha

LYAfrina said...

comey..

hehe.. ye .. perasan zura n family slalu sedondon..sweet ;-)

nea lopah said...

sweetnyeee.... selamat hari raya zura =)

Atia Adina said...

anak kak ad sepasang ... x pat lah nak sedondon .. tapi thn ni atai ada 3 helai baju sedondon ngan kak fara (sepupu) dia

lizz said...

Comel dedua..beradik ni...kemainkan delisha ni dah pandai..makin banyak keletah. .saya takder open house pun huhu..kalo kat kl banyakla skg duk perak duk umah jer..la..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...