Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, August 16, 2013

...Lampu Lip Lap Lepas Raya...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Jumaat yang mulia.

Hari ini bz plak kat opis.. maklumlah cuti panjang haitu kan. tambah plak My big boss baru balik dr OS haini.. macam2 lah yang kena buat. walaupon masih lagi dalam mood raya. keje tetap kena buat jugak kan~
siapa nak jemput ai gi open house??*tetiba..hahaha

okeh.. oleh kerana gambar raya masih x dapat lagi.. mai lah kita citer pasal lain dulu.. tapi masih ade sangkut paut ngan raya jugak lah khennn~

Korang pernah dengar lampu lip lap? alaaaa.. lampu yang kelip2 tuuuu.. selalunye orang pasang sebelom raya untuk memeriahkan lagi suasana nak sambut raya. TAPI! rumah KAMI malam tadi baru pasang.. hahahaha.. itu yang namanye lampu lip lap lepas raya tuh. gasak lahhh.. lepas raya pon lepas raya lah.. janji ade lampu lip lap.. raya kan sebulann.. muahahahha.

Alkesahnye.. lampu lip lap nih pemberian adik ai kat Klang nun.. hari Ahad sebelom balik raya KAMI gi sana sebabnye My hubby nak suh adik dia potong rambut.. nak raya kan~ lepas buka puasa kat sana.. dah nak balik dah pon.. adik dia tanya abang dia nak lampu lip lap ke tidok? katanye dia beli lebih sebab ingatkan x cukup 1 set lampu tuh.. sekali bila dah pasang cukup panjang plak. tu yang dia ofer kat abang dia. abang ngan kakak dia On ajer.. padahal esoknye(isnin) dah nak gerak balik Terengganu dah. sudahnyeee.. mana sempat pasang sebelom raya.

tudiaaaa.. My Hero ngah pasang lampu lip lap.. 
balik keje petang semalam dia dah siap2 pasangkan lampu tuh.. cuma tunggu nak sambung ngan letrik jer sebab tak cukup alat. masa nih nak sambungkan kat letrik lah nih.
kat bawah nye bini n anak2 kemain semangat nak tengok lampu lip lap menyala.. hahahaha

tadaaaaaaa... cantek ke tidoookkk??
lampu lip lap lepas raya!
boleh laaaa.. dari tak de langsung kan.. terasa gak masih dlm suasana hari raya.
petang nih nak isi kuih raya masuk balang baru beli! tak sabar neh~ nanti ai menunjuk2 kuih raya + balang kuih raya baru k~

sepatutnye malam tadi dah boleh isi kuih raya dah sebab balang kuih raya tuh ai siap2 cuci sebelom balik raya hari tu. sekali angkat bau lipas! ciskek! memang carik pasal sungguh lipas itu! sudahnye kena cuci balik balang2 tuh semua.*sambil mulut membebel sama lipas. geram betol!

ehh.. terciter pasal balang kuih raya plak.. larik tajuk plak.. okeh lah, sebelom ai melalut lagi teruk lebih baik ai stop dulu. nak gi jenjalan raya kat rumah korang nih.. belom jalan2 raya lagi haini.. tolonglah sediakan pape yang fatut okeh~

sekian.. kesah lampu lip lap jer pon~

p/s: umah sape pasang lampu lip lap gak?? 




 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

18 comments:

mamamyja said...

Selamat Hari Raya.. jom singgah blog ija. Cerita raya...
thanks

Salina@IbuAqil said...

Bestnya ada lampu liplap2..
Kami x beli pun..
Malap je umah.. ;(

SYANI said...

Amboi.. lip lap lip la ye..
Rumah mak aku ada lampu ni tapi masa raya tu lupa pulak nak pasang..

Sura Mohd said...

suka nengok lampu Lip lap..tp kat umah x leh pasang..huhuhu..

lizz said...

waa meriah siap berliplap..lip lap gitu...kuih raya saya masih elok dalam bekas lagi...malasnyer la ai nak basuh balang kuih raya...nak nyusun lagi...hehe...mesti banyak kuih raye zura...kan...

Zee Suhaini said...

tak pernah pon pasang lampu lip lap zura..umah pon atas awan..kalo teres syok la jugak..

Cho Zila said...

rumah akak takder ler pulak lampu lip lapni.. kat kampung memang wajib ada baru meriah..

Atia Adina said...

rumah saya dah pasang lampu lip lap ... hehehe ...

TeacherAzimah said...

Plan kitorang nak pasang lampu lip lap raya thn ni x kesampaian huhu

Papa Mifz said...

basuh betul2 yer nanti tetamu makan sakit perut pulak...hehe

izan mama mia said...

selamat hari raya
wah nak g rayalah... ada lampu lip lap

LYAfrina said...

hihi..xpela..
raya kan sebulan

Kakzakie said...

Rumah kakak dah sedia ada tapi tak lip-lap cuma warna-warni bil on aje terus menyala dah 14 tahun tau...

Jumria Alimuddin said...

rumah sya xpasang lampu lip-lap bab thn ni turn beraya uma mak sya d Sabah....lepastu sya & ank stay Sabah smpai besalin....husbnd balik sorang-sorang...katanya mood raya dah hilang, skrng mood keja plak...so xda la lip lap..

azi said...

Zura..rumah akak tak pernah pasang lam[pu lip lap...abang tu tk mau, pelita raya banyakkk...:)

ct rahani said...

wah meriah raya ngan lampu lip lap lip lap nih.. daku x merasa la nk pasang.. tunggu duk umah sendirikan.. baru sonok nak pasang.. hehe..

~aYu~ said...

hehe.. lampu lip lap umah ktorg ni pun mmg dipasang time ada ari spesel je cam ari raya, ari deepavali (lawan india umah depan).. kikikiki...

Fifi Nadhrah said...

ufairah kalau tengok lampu lip lap ni.. mulut sibuk cakap.. cantiknyeeee.. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...