Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, August 26, 2013

...Balang Kuih Raya Baru! | Semangat Raya Tahun Nih...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin
Moga semua ceria2 haini.

hari nih ai nak citer pasal balang kuih raya. first time beli balang kuih raya tau~ punye lah semangat nak raya tahun nih.. dulu pernah gak beli bekas kuih yang plastik jer lah pon~ 
kali nih beli balang yang cantek sket lah. semangat hoii!

tadaaaa.. cantek dak?? cantek dak??
sebenarnya My Ma kasik besi tempat letak balang kuih raya tuh.. sebab nye semua balang dia dah pecah.. cucu dia jugak yang pecahkan. jadiknye Ma beli balang kuih raya baru yang Vantage punye.. pon ade ade skali ngan besi tempat letak balang tuh. jadik Ma pon bagi lah kat anak dia yang bertuah nih.. sebab anak dia nih malas nak beli balang kuih raya yang mahal2..

bila dah ade besi tuh, jadik semangat plak nak membeli balang nye.
hahahaha.

masa gi shopping kat Tesco bulan puasa haitu nampak balang nih ade sale. rm2.99  jer 1 balang. murah kan?? terus ai sambar 6 bijik. cukupkan korummm.

Mai lah beraya kat rumah ai.. x de plan lagi nak wat open house setakat nih. sibuk gi open house orang jer.. hehe.. tapi~ sesiapa nak datang anda adalah di jemput datang ye~ call lah sket sebelom datang eh~ boleh masak2 pape yang patut. kalo x, makan kuih raya jer lah sama air.. hehehehe.

kuih raya ai tahun nih.. kuih semperit home made, cornflakes coklat. Resipi di SINI.
jajan mamee.. sebab rasa dia cam mami. ini adik ipar ai yang kat Klang bagi. Mekasih yer.


Kacang kuda adik ipar bagi jugak, popia nestum homemade. resipi di SINI. dan kopok tau tau nama ape. babysitter anak2 bagi. atas dalam bekas biru tu tart nenas, adik ipar jugak bagi.. hehehe. yang dlm tapeware biru tuh ade kacang cerdik n kacang gajus jer.. itu kudap2 ai masa x diet haitu.. bila dah start diet memang x de orang makan.

itu jer nak citer pasal Balang kuih raya ngan senarai kuih raya yang ade kat rumah ai, sesiape nak merasa jemput lah datang rumah yer. :)

sekian..

p/s: amacam?? gojes ke tidak balang nye?? murah kan!


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

19 comments:

Zee Suhaini said...

hahaha..ramai yang update balang nih..seyes murah..zee pakai yang lama jer...recycle balik..kihkih

Eliss Mie said...

kak eliss pun beli gak kat the store hr tu. sblm ni x pernah ada.hehehe.hok murah2 jer

Atia Adina said...

kak ad punya dah pecah sebijik ... hehehe ... cantik balang ra ... kalo x cakap harga .... mmg ingatkan mahal

lizz said...

saya tahun ni tak sempat nak beli balang baru pakai yang lamer je...hehe
semua sedap2 kuihnyer tu...kalo kat kampung tu dah lama balang tu kena angkut depan tv ngadap kuih sambil layan citer memang kejap jer licin isinyer tu...

iela said...

cantik ...lenkali nak gi cari gak la umah ni pun tak de lagi balang kuih raya...hihihi...

Kakzakie said...

Balang besar boleh isi banyak ye Zura. Rumah kakak punya balang kuih dah bertahun lamanya tak tukar lagi..

lieyalatif said...

lieya bukan tgk balang raye zura, tapi lieya lagi tertarik kuih2 raye zura...byk tu..semua sedap2, mate ni kalo puase jahat sikit, laju jek nak tergoda tgk pic mknn ekekeekekek

Sura Mohd said...

balang baru+kuih hasil dari air tangan sendirik=puas hati:)

Tihara said...

gojes sangat..murah lak tu..nak gi raya umah zura lah :)

Aine Ainun said...

Mstla gojes♥

Saya malas nk isi kuih dlam balang...kuihpn nam abes makan sendiri jek..heheeee

I

Fifi Nadhrah said...

kreatif.. tak nampak macam satu 2.99 pon.. hihik..

εïзmummyHazaεïз said...

Haza gunapakai yg lama punye. Hehehe datang le umah zura

Papa Mifz said...

lebih kurang jer dengan balang kuih raya kat rumah PM...hehe

mama lieyna said...

Murahnye..k.eina cari kt mydin.. yg camgini mahal sekali ganda kot.. beli la jugak, tp rupa lain...

Tulah tahun ni sibuk beraya umahnprang je, rumah sndri tak sempat buat..huu

Marya Yusof said...

As salam Zura,

Tak mcm RM 2.99 pun... serius comel! :)

Eh, kita raya ni tgk org raya je... Tak buat apa pun... tak sabar nk balik Malaya ni...hehehe :)

Salam Aidilfitri..! Kalau pergi open house & mamam tedap2 jgn lupa kami kat sini tau... lagi2 dgn org yg tgh berpantang ni...hikhik..

eyeyou said...

murahnyaa....kita pakai balang yg da 13 thn beli...tak up to date betoii!!! hahaha

Izan Ishak said...

kami beli balang kuih raya juga. tapi yg plastik punya. tahan lasak memandangkn ada si kecik ni. lain2 tu pakai apa yg ada je.

Cho Zila said...

harusler der balang barukan.. akakpun guna stail cam gini.. kuih tak masuk angin sikit... tapi kena tutup elok2ler...

Sidratul Muntaha said...

aagk - agak bile ko nak buat openhouse special tuk aku?
huhuuhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...