Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, August 2, 2013

...Bunga Api Untuk Kemeriahan Anak2...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Jumaat.

Ramai ke yang last day keje haini?
ai masih keje lagi~ sampai Isnin pon kerja lagi sebab nak tarik cuti lama lepas raya.. My hubby last keje haini dan kampeni dia Cuti raya selama 2 minggu.. uwaaaaaa~ seksa mak nak ikut cuti dia yang fangjang itu. bos kecik dah sign cuti ai, tinggal boss besar jer belom sign sebab masih di luar kawasan. dia tak sign pon ai cuti jugak..muahahaha

Ohh.. haini nak citer pasal bunga api. keh keh keh. semalam baca n3 kat blog kakak ai Elissmie, tengok dia tunjuk bunga api.. nampak sonok jer tengok anak dia main bunga api.. terus teruja nak bagi anak2 ai main jugak. My Anis selalu mintak nak bunga api. tapi ai tak berani nak beli sebab tak berani nak bagi dia main. tapi bila terkenangkan ai masih kecik2 dulu, bukan setakat main bunga api, macam2 mercun jugak ai main. dan ai rindukan suasana main mercun itu. makanye, ai nak bagi pengalaman manis jugak untuk my Anis. nanti besar2 boleh dia rindukan jugak zaman kecik2 main bunga api nih kan~

balik keje semalam cam biasa singgah bazar beli lauk berbuka, terus ajak My hubby carik bunga api.. ahaks~ senang jer kalo nak beli bunga api yang biasa2 nih. memang ade jual kat bazar jugak~

taraaaaaa... sekotak bunga api dan 3 kotak mercun pop2.
sekotak lagi dah habes.. hahaha
sekotak bunga api tuh rm10 dan 3 kotak mercun pop2 RM2.

lepas jer berbuka terus ajak anak2 pasang lilin kecik2 dan bagi bunga api sorang 5 batang..termasuk jugak untuk mama dorang.. haahhaha.
gila syok wehhh! layan jer main bunga api nih. tapi satu jer geram.. tak sempat sampai hujung bunga api dah padam.. tak baik tau~ mengelat orang yang buat bunga api tuh.. separuh jer ade belerang.. lagi separuh tak tau lah dia isi ape~

My Anis memang suka main mercun pop2 tuh.. tapi delisha takut~ hahaahha.
muka cuak jer bila papa dia suh dia baling mercun pop2 tuh.. sekali jer dia baling.. bila mercun tuh bunyi terus x nak baling dah.. hahahaha. last2 kakak dia habeskan sekotak tuh.

fuh~ x sabar nak balik raya nih.. kat kampung mesti lagi meriah nih~

sekian.. kesah anak2 main bunga api.

p/s: Anak2 korang main bunga api tak?


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

7 comments:

Zee Suhaini said...

terkenang plak zaman kecik2 dulu..suka yang kuar api warna warni tu..

hero2 zee pon dok mtk nak bunga api dah tu..ingat nak beli wat balik kampung jer nanti..kat sini takleh main sangat..

inazamri said...

anak2 akak dah mula main..lepas berbuka je main sebelum kuar gi terawih.skrg kat taman akak dah berdentam dentum sampai byk kali la akak terkejut.

umi alya said...

peritnya telinga tiap2 malam dok dengar bunyi mercun, kesian anak2 kecil nak tidur..

zarena heeney said...

ena start cuti hari rabu minggu depan

Kakzakie said...

Kakak masa kecik dulu main bunga api besi tu Zura. Meriam buluh pulak berdentam-dentum budak-budak lelaki main..

LiYa HaNiF :: said...

qalesya of course le asyik nk main bunga api je./..... hihi

Fifi Nadhrah said...

bunge api sekarang memang macam tu.. belerang die ngelat.. harge naik.. hurm..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...