Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, December 16, 2013

...Bekfes Dulu Sebelum Ke Pantai | Day 2 @ GC Morib...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~
Salam Hari Isnin.
Mulakan Minggu ini dengan Aura positif!!

Okeh.. hari nih i nak habeskan cerita kat Gold Coast Morib.
nak tempek kesah kami untuk hari ke 2 di GC Morib.
oleh kerana pakej penginapan kami nih skali dengan bekfes, makanya moh lah kita turun bekfes awal2 pagi untuk dapatkan meja makan yang dekat dengan kaunter makanan. hahahahahaha. ini tips i dapat dari pembacaan di blog kawan2 yang pernah pergi ke sini.

bekfes start pukul 7 pagi. seawal 7.15 pagi kami dh sampai ke cafe. tapiiii.. dah ade yang lagi awal dari kami uolls! good! tak de lah segan sangat. masih dapat meja yang dekat dengan kaunter makanan. jadiknye, x de lah hazab sangat nak ulang alik amik makanan banyak kali. muahahahahahaha.

bukan amik makanan untuk i sorang tau! ulang alik amik makanan untuk suami dan anak2 skali okeh! My hubby handle anak2 kat meja.

Free Voucher Bekfes untuk 2 dewasa.
ini termasuk dalam pakej yang i beli kat groupon.

Tambah Rm18 untuk bekfes My Anis.
My Delisha Free.

My hubby punye.

i yang punyeeee.. hek hek hek.

Delisha punye.

My Anis punye. ini jer yang dia makan untuk RM 18 hengget tuh.
budak2 mana lah reti makan awal2 pagi kan~


sementara menunggu mama gi amik makanan~

penat ulang alik amik makanan!
hahaahahhaha.


posing kemain lagi.. 
masa nak turun bekfes, dialah orang paling susah nak kejut.
siap mengamuk lagi bila papa dia angkat. hahahahaha.
tu laaaaaa.. malam berendam dlm jakuzi.. pastu pagi liat nak bangun.

dengan cinta.. My Delisha Snap~

dengan My Anis~

Senyuman semanis desert2 ituuuu..

My feberet!!
Abes kelaut dalam diet i. :P

My Cinta bancuh tea~



dibantu oleh 2 pembantu.. tukang bukak gula.
sudahnye air teh papa manis sampai x leh minum. hahahahaha.
tak pasal2 kena amik lagi 1 cawan teh kosong. hahahaahha.. sabor jer laaaa.

Pinggan terakhir sebelom menamatkan acara makan2.
Alhamdulillahhh. Kenyang sesangat!



lepas bekfes singgah bergambar ngan patung merah nih kejap.

moh lah kita ke destinasi seterusnyeee.
heheheehhe.. anak2 request nak gi pantai.

di tepian pantai..
pasirnye halusssss sangat!

masa kami sampai tepi pantai, air laut surut. makanye jauhlah perjalanan kalo nak jejak air laut. so, tengok dari jauh jer.

posing skettttt!
Delisha lagi syok main pasir. 

Harus lah adeeeee.
gambar bersama chenta.

GC Morib dari pantai.



sebenarnye.. siapa lagi semangat main pasir???
anak or papa??
hahahahahahhaha.

dah habes main pasir, Kami naik tukar baju untuk terjun kolam pulak.
untuk mandi kolam. hari ke 2 i joint mandi sekali. makanye takde lah gambar mandi2 hari ke2 nih. mandi sampai pukul 11. dan siap2 untuk check out.

pukul 12 kami turun untuk check out. anak2 ajak singgah pantai lagi sekali. tak puas main pasir katanya.

layan lah kejap anak2 main pasir.
padahal masa nih masing2 dh penat sangat dh.
mata dh kuyu dah. tetapppp jugak nak main pasir. takpeee.
kasi can!

agak2 mata dah masuk pasir. dah melalak. moh lah kita gerak.
naik keta jer masing2 lena. delisha sempat gak habeskan sebotol susu. pastu lena sampai shah alam.

Keseluruhannye... Percutian yang sangat menyeronokkan!
sesuai untuk bawa anak2 bercuti sempena musim cuti sekolah.
InsyaAllah.. Kalo ade rezeki. kami datang sini lagi. 
memang berbaloi2 dengan harga yang di bayar.

sekian.. kesah hari ke 2 di GC morib.

13 comments:

umi alya said...

wahhh seronoknya tengok dak 2 beradik + papanya main pasir..

inazamri said...

seronoknya cuti2 korg.akak tggu mggu depan baru cuti semggu.GC morib ni tak penah lg sampai.pergi dulu zaman budak2.lain benor morib skrg ni ye.Tq info pasal Groupon tu.akak pun tatau sebelum ni.

::NureeN:: said...

alang2 dh smpi c2 kan main puas2.. nti bila plak nk singgah c2 kan hehe

Fizalinolie said...

Makanannya nampak sedap2 belaka Zura. Lagi seronok tengok budak2 main pasir dgn ayah dorang. Haha...

lizz said...

sedapnyer nengok menu bekpes zura tu...anis 18 hengget itu jer yang dia makan yer...
seronoknyer anis delisha main pasir tu

Atia Adina said...

kitaorang tak singgah pantai pun...terus balik jer...memasing malas...anak2 pun x merengek sangat nak main pasir...balik jer lah

Fifi Nadhrah said...

seronoknye kak.. terase nak pergi lagi la..

gardening set tu saye beli dekat sini..
https://www.facebook.com/pages/Parentlite/240733602727699

online shop saye sendiri.. hihi..

ros_reeza said...

yang best sekali tang main pasir tu.. hihihi..

Zee Suhaini said...

takde diet la jawabnya 2 hari tu zura..hehehe

eB said...

jeles tahap gaban nih tau zura...
morib mmg akan msk list pasnih... nanti leh share tips pulak ya... lioke

amirul imran said...

owh. tak pernah sampai lagi siini. nak pergi gak nanti

adrianna syaz said...

bestnya tgk makanan..dan boleh main2 pasir..pntai pun cntk..teringin nk kesini jgk :

hainom OKje said...

Tulah...mmg selalu dengar GC Morib ni....macam best jekan....teringin nak pergilah Zura...Best yeh? Kalau best bolehlah bodek cik abe suh gi hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...