Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, December 9, 2013

...Percubaan Pertama Yang Berjaya!! Yeahhhhh...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin.
Mulakan minggu ini dengan Aura Positif.Amin~

Dah baca tajuk bebelan haini kan! kan! kan! ekekekeke.
berjaya uolls!! bangga dengan diri sendirik.
berjaya ape??? Jangan gelakkan i yer! janji!

i belajar buat spageti carbonara.
muahahahaahahhaahha. itu pon nak kecoh kan!
eeeehhhhh.. harus laaahhhhh.. sbb sebelom nih i tau makan jer u olls~
ini percubaan pertama kali nih! berjaya plak tuh~
patut masuk book of records neh!

apelahhhh.. bahan2 semua pakai readymix pon kecoh satu mesia!!!

sebenarnye ai pakai sos yang dah siap nih jer.
eheehehehe. Tapi sedap jugak tau~
tak sempat sampai malam semua spageti dan sos licin!!
kira sedap lah tuh kan! kan! kan!

oleh kerana anak2 adalah penggemar makanan laut, makanye i letak sotong n udang.
pastu tambah sket cendawan butang dan sosej. satu lagi bahan yang tak de dlm gambar adalah susu penuh krim. kalo ikut resipi guna susu segar. tapi i memang biasa derhaka pada resipi nih. ai tukar dengan susu penuh krim.. hehehe.

sila sengetkan kepala anda yer. malas nak pusing gambar. hahahaha.
amacam?? menggoda tak??

spageti plak i pakai jenis tebal sket. tak tahu kenapa ai lagi berkenan dengan spageti nih.
hasil rebusan spageti nih kureng memuaskan sket. sbb ade spageti melekat. dan tambah minyak n garam dh dlm air rebusan tuh. tetap jugak melekat. mungkin lepas nih kena tambah minyak lebih sket.

keseluruhannye.. misi membuat spageti adalah SANGAT berjaya!!
hubby i makan bertambah.. itu lah yang paling penting sebab hubby i neh sebenarnye tak reti makan makanan barat nih. dia jenis makan nasi. 
kalo dia makan bertambah.. makannye memang sedap ler tu khennnnnn!
bangga dengan diri sendirik!!!

sekian.. kesah masak spageti.

P/s: Lepas nih nak wat percubaan Masak Spageti Aglio Olio plak!


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

25 comments:

Fairuz Zainal said...

Sedapnyaaaaa. Umi kite tak reti masak western2 bagai ni. Anak2 nye la kena blaja buat sendiri hehe nak try la nnt. (lagi noob) hahahaha

Rizziela said...

sedapkan.. dulu pun sy x pandai..tnaya kawan2..skg ni boleh lah..tp buat instant punya la :D

Zee Suhaini said...

ahahahahaaa tahniah zura...
woww nampak sedap ni..memang sure kena masuk book of records...hehehe gurau jer..
zee jarang masak cabonara ni..selalu bolonise jer..baru jer buat sabtu lepas..
ohh spageti tebal tu pon tak pernah masak..

norhidana miswan said...

sodapppp.... bolognise sume dh try lum kak? bile dh tau bt 1 jenis msti rasa nk bt lg lg n lg

salam kenal kak... suke jln2 sini

http://misshamakeupstore.blogspot.com/

MulutPayau said...

Wahhh sedapnya...
Memang dah berjaya sangat tu..akak masih gagal lagi..hihihi...

lizz said...

ermmm...sedapnyer terlio nengok...nak jugak...saya dulu pun belajo buat menda alah ni ngan en somi...dia memng hebat kalo masak speggeti gini...

Fizalinolie said...

Wah! Percubaan pertama dah licin... Mesti sedap tu... Hehe.

aine ainun said...

saya slalu buat yg traditional ja
sesekali nkti nk blicarbonara la

Kancilbiru said...

terliuq laa...

nak kena buat gak malam ni..hehe

maszmadi said...

wah..... mabeles.....

shark said...

lepas dah rebus tu letak olive oil gaul sekata..konpem tak melekat dah..siap kaler shining lg heheeh..:)

eB said...

nak try nak try nak try.....
mcm sedap jerk, mcm nk kena try jerk... he3...
jom jumpa :)

nea lopah said...

resepi plssss

::NureeN:: said...

carbonara mmg sedap tp nureen jarang buat sbb nureen ngan ellesya jer yg suka mkn, tp klau beli yg tradisi, masa tumis tarok cili giling ckit, pergghhh mavelous... masa mkn taboq plak parmesen kan nyum2x

Qhaifa Nur said...

pernah buat tapi tak habis...
letak cheese..bakar licin

εïзmummyHazaεïз said...

Alamak.. Meleleh air lior.. Sedapnye...

Sura Mohd said...

ingatkan berjaya apa tadi..hahaha.
zura berjaya buat kaksura terliur!!
dah lama tak pekena carbonara ni..nak sikit..:)

Fifi Nadhrah said...

wah.. terbaik la kak zura.. tahniah..

Masya said...

meriahnya seafood... tahniah berjaya.. saya suka makan cicah roti jer carbonara.. ni roti bakar dgn planta.. cicah sos ni seyes sedapp..

izan mama mia said...

sedapnya..sesekali ubh selera kan

Papa Mifz said...

lepas nih bolehla buat lagi kan...=)

lieyalatif said...

uih telan ailiyo lieya tg ni zura....ni kalo dpt kat mia mmg berpinggan2 die mkn...die mmg suke spegeti2 nieh...

lieya kalo masak spegeti carbonara atau bolognise ni mmg lieya buat due jenis....maksudnye satu versi tuk budak2...satu lagk tuk tekak mak pak yg nak pedas...lieya tumis cili kisar atau kalo carbonara lieya tumis cili padi...mmg terangkat laaah....tak le muak mkn kan....

Tihara said...

wahh menajadi lah you, sedap nih :)

Daddy Ziyyad said...

Berbaloi buat sendiri...lebih sedap,portion banyak...kalau makan kat luar...sepinggan macam tu dah minimum RM13 - 15 ringgit :P

Sidratul Muntaha said...

ngelat..ngelat..
ahaha
aku klu mls..
campak2 je yg dah siap sos dia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...