Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Saturday, December 14, 2013

...Day 1 | Dinner Di Pantai Morib & Detail Gold Coast Morib...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Sabtu.
i keje halfday setiap sabtu. selamat bekerja lah pada uolls yang berkerja jugak dan selamat berhujung minggu pada yang bercuti.

Hari nih nak sambung citer GC Morib.
tapi santai2 jer. nak tempek gambar masa kami dinner kat pantai Morib dan nak tempek sket detail pasal pakej penginapan yang kami ambil.
moga2 membantu korang yang teringin nak bawa anak2 ke sini jugak.

oleh kerana pakej penginapan Kami tidak termasuk makan malam. (ade jer pakej yang termasuk makan malam skali) tapi kami sengaja x amik pakej dinner sebab nak makan dengan tenang kat tepi pantai. hahahahaha.

Lepas semua orang dah penat berkubang. semua bersiap2 untuk keluar dinner. lepas solat magrib baru keluar. sempat lah pekena megi dan roti dulu kat dalam bilik.
megi dan roti memang dah bawa siap2 dari rumah.


tempat yang di tuju.. meriahhh.
banyak kedai makan kat sini. pilih jer mana yang berkenan.
kedai pilihan kami, hujung skali.. dekat dengan benteng.



maaf yer.. kualiti gambar kurang memuaskan. 
sebab meja kami jauh dari cahaya lampu.. samar2 jer.
menu kami malam tuh adalah.. nasi putih, kerapu masak stim, sotong culop tepung dan tomyanm campur. 

Masa makan nih Delisha dah tido dalam stroller dia. naik kete jer trus dia tido. mana tak penat, seharian kejenye berendam dlm kolam.
dapat lah makan dengan tenang separuh jalan. sebab separuh jalan lagi dia dh bangun.
pastu mood x bagus. trus papa dia umpan beli menan. 
hahahahahaha.

lepas makan dia gi layang upin ipin.
siap baring! mcm dlm rumah sendiri. padahal kat tengah2 alam kot tempat duduk tuh.

ini lah menan yang papa dia umpan tadi.
cam lastik jugak menannye.

Masa ngah makan.. tetiba ternampak senior i datang makan kat situ jugak.
hehehe.. tak sangka percutian kali nih jumpa lagi dengan Kak Ad. tahun lepas terjumpa kat Cameron Highland. Tahun nih terjumpa kat Morib. tak sangka plak kakak i nih pon bawa anak2 bercuti kat GC Morib nih. hehehehe

ini lah Kak Ad. Senior i masa kat Uitm Dungun dulu.
si comel baju kuning tuh Atia. Anak pertama Kak Ad. anak ke 2 Adam tak de plak dalam gambar.

lepas makan kami lepak sama2 kat dataran nih. layan anak2 main lastik.

budak baru bangun tido.
dengan rambut serabainye..
layankan ajer lah dia nak main bola.

rasanye kalo datang siang hari lagi cantek suasana kat sini.
InsyaAllah.. kalo ade rezeki boleh datang sini lagi.

okeh.. ini nak bagi sedikit detail pasal pakej penginapan kami.
seperti yang pernah di bebelkan.

i beli voucher kat Groupon.
jangan risau.. kat Groupon sentiasa ade voucher GC Morib nih.
yang ai beli nih. 2Hari1Malam Studio suite + Brekfes 2 orang + tiket masuk water park 2 orang = RM168.00

Woit!! Woit!!! ini ade ofer kat groupon. Rm150m jerrrr!
berbaloi2!!
*jangan lupa baca term & condition yer~

Oleh kerana pergi waktu cuti sekolah. kena tambah rm50 untuk surcharge. 
pastu kami kena tambah lagi tiket masuk theme park untuk Anis RM10 dan bekfes Anis RM18.

ini publish rate untuk semua jenis bilik kat GC Morib.
kalo beli voucher lagi murah kan! kan!

untuk urusan tempahan bilik.
bila dah beli voucher kat groupon tuh. korang kena call hotel plak untuk buat tempahan bilik. kalo bernasib baik dapat lah pada tarikh yang di mintak. kalo tak bernasib baik memang kena tukar ke tarikh lain yang ade kekosongan.

Voucher yang i beli memang valid sampai Dec 2014. so, rancanglah percutian anda dengan sebaik2nye.. hehehehehe.

ini Map yang ai snap.
rasanye lebih membantu korang yang tak pernah ke sana.

Moga sedikit Info ini dapat lah membantu korang yang berhajat untuk ke sana juga.
tempat nih sesuai untuk hiburkan hati anak2.
MamaPapa tumpang gembira jugak kan!

eh.. fanjang lebar jugak yer n3 haini. belasah jer lah korang.
santaiiiiii khennnn~
ahaks.








 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

8 comments:

umi alya said...

tima kasih di atas maklumat ini.. terang + jelas.. insya allah jika di izinkanNya, sampai le kami ke sini

mama lieyna said...

Bestnye lepak malam2 kan.. akak g ari tu, anak penat beno, tido awal.. tak dpt lepak luar, mkn mlm je balik..

Tp mmg berbaloi g sana kan.. anak2 plg happy tu.. :-)

Masya said...

Wahhh siap dinner kat morib, terbaikkk... Tempat pun dah bersih...

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

kat sini makan semua best2 kan...kemain seronok Anis main lastik tu..delisha pegang bole tembikai yek...
tak pernah guna groupun ni lepaih ni boleh la godek2,,,hehe

Sura Mohd said...

bagus zura..n3 ni dapat membantu saper2 yg belum sampai kat situ lagi cam akak..:)

ros_reeza said...

wah.. siap baring bua tmacam rumah sendiri.. hihi.. bola tembikai.. menarik :)

Fifi Nadhrah said...

kak.. saye da 2 kali beli groupon ni.. da 2 kali pergi sini.. kali pertame tahun lepas.. mase tu murah.. RM138 siap dinner n breakfast. dapat main ATV lagi tepi pantai!~

hainom OKje said...

Ap ke benda Groupon ni Zura ...idak le teman faham hehe...kena masuk club ke apa tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...