Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, February 21, 2011

...Kaki Ku sembab....



ini citer perihal ibu mengandung laaa.. memang ade pelbagai alahan atau cabaran bagi ibu mengandung nih..

macam ai nih haaa.. sampai sekarang mana boleh drive kete gi keje.. My hubby tercinta lah pi hantar dan amik ai keje.. Lap u sooooo much lah bang~



cabaran kali nih adalah... kaki sembab~ bengkak u!! x de lah sakit.. tapi rasa tak selesa.. kalo ikutkan ai baru 26 minggu lebih sket.. slalunye kita dengar bila ibu mengandung tuh dah nak sampai masa bersalin kaki akan jadik sembab..

bila ai tahu kaki ai sembab..memula cuak jugak.. baru bape minggu.. tak kan dh nak beranak dah kot.. cuak woooo... pastu cepat2 ai surf internet pasal kaki sembab nih..

nasibbbbb laaaa.. dokter kat web site tu kata normal.. maksud nye kaki sembab bagi ibu mengandung adalah normal.. x semestinye nak beranak baru kaki sembab yer u all..

dokter tu ade bagi tips bagai mana nak kurangkan sembab pada kaki.. dokter sarankan supaya masa tido alaskan kaki dengan bantal supaya kaki kita tinggi sket.. jadi cecair yang berada di kaki akan mengalir lancar..

makanye.. semalam ai telah merequest My hubby supaya beli bantal untuk kegunaan tersebut.. alhamdulillah.. pagi nih kaki dah x sembab sgt dh.. memang menjadi lah tips dari dokter tuh~

kepada mama2 yang menghadapi masalah kaki sembab nih.. boleh la try tips nih jugak k~ mana tau menjadik jugak.. hehehehe..

sekian,, n3 kaki sembab

6 comments:

mamalieyna said...

oooh gitu eh..bagus eh berguna tips ni..Insyaallah kalau ada peluang peknen lagi, dan ada mslh gini, bleh la gunapakai..he~

cik nani said...

ishhh..takutnye nak mengandung sis..tu belom lagi bersalin..
huk2~

zaidah said...

klu zai masa peknen kaki sembab maksudnyer BP naik..huhuhuh

wahida said...

itulah dugaan org peknen kan...sabar ye...

mama qistina said...

tak penah lagi kaki bengkak ..pernah la tunggu sampai tujuh bulan peknen sebab nak beli kasut baru takut kaki bengkak tapi tak ada pun ...so takde la tips...hhihi...

ab@h_Izz said...

sekarang ni ....
tak yah dah nak gi klinik/hosp...jumpe doc kat intternet pun jadik..hi..hi,..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...