Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, February 24, 2011

...Semalam Punye Maternity Check Up | Nak Bersalin Hospital Mana?...

semalam pergi check up lagi.. dokter cakap kena slalu appointment dengan dokter supaya dokter boleh monitor BP ai.. kata dokter lagi.. bila usia kandungan dh cecah 7 bulan segala penyakit macam BP n diabetis akan menunjukkan belang nye.. muehehe..

minggu nih kandungan ai dh masuk 28 minggu bersamaan 7 bulan.. dokter dh nasihatkan ai gi booking hospital u!!! trus terasa cuak di situ.. terasa macam dh nak beranak jek.. muahahaha.. padahal dokter nasihatkan gi booking jek..

semalam.. 1 hari kepala ai semak memikirkan nak bersalin hospital mana..muahaha.. saje lah tuh nak stresskan diri sendiri.. haih~ bila di pikirkan panjang2 semalam.. ai rasa ai pilih hospital gomen jek.. malas nak kena pass sana sini sebabkan masalah BP ai nih.. lagi pon kos kat hospital gomen nih murah.. duit simpanan yg ade tuh boleh guna untuk baby lepas lahir nanti.. okeh! abes citer pasal nak beranak mana.. malas dh nak pening2kan kepala ai nih~ ke ade orang nak sponser ai beranak kat private hospital??? muahahaha

sambung citer check up semalam..

Baby : denyut jantung OK.. alhamdulilah..

Mama : berat x naik~ hehehe.. padahal baru 2 minggu lepas timbang! kekeke.. nasib x naik.. kalo x mesti dokter dh bagi tazkirah kat ai.. muahahaha..

BP: sama macam check up lepas.. 130/80.. kena sentiasa monitor.. lagi2 dah masuk 7 bulan nih.. harap2 kami berdua akan terus tabah hadapi dugaan nih.. doakan kami ye kawan2~


next appointment : 09/03/2011.. minum air gula.. lalalaala

sekian.. citer pasal nak beranak kat mana..

p/s: korang dulu bersalin kat mana??? citer ar sket~ best ke x best hospital tempat korang bersalin~ kos dia mahal x?? service ok x??

12 comments:

- GC - said...

sy beranak gomen jugak lah. kah3x.

isabelle said...

hosp putrajaya je. takyah perabih duit utk sakit yg sama.

mama qistina said...

alah baranak je kat gomen sonang..hihihi...sebab dah merasa kat gomen ...memang best...tak saspen macam yang selalu kita dengar tu...

wahida said...

kedua2 anak saya diberanakkan di hospital gomen...so far, service dorang sgt memuaskan hati..

buat apa carik private kalau skang hospital gomen pun dah bagus kan?

ozzy said...

Assalam..

Tahniah bakal dapat baby baru.. bersalin mana2 pun sama je cuma nak yg murah atau mahal.

eT said...

tu la..memula fikir nk bersalin kat demc...cam best jek tgk org bersalin kt situ...
fikir2 paling tidak nk kene ready rm3k...
baik p gomen je la...free...hehehe

Zaidah said...

ketiga2 anak zai beranak kat HSA...spital gomen...sebab ade High BP so far ok aje...tak ade masalah...

aNiS tHe BumbleBee said...

ayooo..xtau lagi..bukan takat xtau nak beranak kt spital mana,kt negara mana pun kabur2 lagi...harap2 laaa dpt anak malaysia kali ni...aminnn!!!

Myra Jay said...

Semoga selamat semuanya.. Hosp mana pun sama je, bayaq lebih ngan kurang je ;)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

sonotnya alam mengandung kan, teringin nak baby lagik, hope selamat bersalin nanti ye...bersalin kat mana pun sama je sakitnya cuma layanannya je...salam perkenalan

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

sonotnya alam mengandung kan, teringin nak baby lagik, hope selamat bersalin nanti ye...bersalin kat mana pun sama je sakitnya cuma layanannya je...salam perkenalan

mamalieyna said...

weeei tak lama dh ye..berdebar nyaa..tp best!

eina dl bersalin kt sg buloh, best la..kemudahan selesa..staff nurse pun baik hati..puas hatilah! suami eina gomen, so mmg pilih gomen hospitallah..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...