Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, February 21, 2011

...Lesen Memandu Oh Lesen Memandu...

Gambar sekadar hiasan sahaja..

citer petang nih bukan citer orang nak amik lesen yer.. nih citer orang yang memang bertahun-tahun dah ade lesen memandu ni.. kiranya otai lah kalo bawa motor n kete.. selalu kena bebel ngan bini dia sebab bawa laju.. name otai kan~ mesti bawak laju..

bini dia nih always nak terkucil kalo dia bawa laju.. kalo bini dia naik motor always nak bersilat jek keje bini dia atas motor.. takut u!!!

alkesahnye pagi tadi.. si suami seperti biasa.. tekun menghantar bini dia yang takut nak bawa kete gi keje.. tetiba atas motor bini dia leh teringat yang lesen memandu suami tercintanya itu mati bulan Feb 2011..maklumlah~ sekali renew lesen sampai 3 tahun skali gus.. jadik mestilah x bape nak hengat bila mati lesennye~

sampai2 kat opis.. si isteri yang cantek lagi ayu tanya hubby dia..

isteri : Abang punye lesen bila mati?

suami : entah (cepat2 bukak dompet )

isteri : rasanye bulan 2 kan~

suami : haah lahhhhh.. 02.02.2011!!

isteri : ayokkkkkk~ en polis~ sila saman en hanafi~ lesen dia sudah mati.. padahal x sedar dia pon naik motor tuh jugak..muahahahaha..

suami : cam ner boleh lupa neh???

haaaaaa.... itu lah dia citer lesen memandu pagi nih~ nasib baik x kena tahan ngan encik polis kan~ kalo x~ sesaja jek kena saman~

My Hubby tu selalu kalo dia renew lesen memandu dia renew 3 tahun sekali gus.. tu yg kita jadik x bape hengat bila lesen memandu kita tamat tempoh~ tau2 jek dh tamat tempoh~ kena slalu cek la kan~

sekian~ citer lesen memandu mati

p/s: korang dah cek lesen memandu korang????

9 comments:

eB ezrin said...

ebnyer slalu mati...eb x sdr... ahks

Kancilbiru said...

hahahaah selalu macam tu kan...tak sedar...bila tak sedar tu polis tak check...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bulan 4 naik gaji,mesti kena bayar lesen memandu..petua nak ingat bagi aku :p

pak long said...

salam...
tu yg peridup setahun setahun..peridup 3 tahun..suka jadik cam tu...ayoooooo..lesen mati ma

Fieza79 said...

sll mcm tu kan...fieza pun biasa gak jadi...sedar2 lesen dh lama expired...hehe

eT said...

Hehe.me pon penah lupa lesen mati.:p

- GC - said...

baru je renew lasy year.. rasanya blom mati lg.. keh3x

Dhiaqiud said...

kite br je dpt lesen thn lps..thn dpn br mati..hehe..ni alang2 cek lesen, cek la roadtax tu skali..dh mati lom??

wahida said...

selalu saya yg ingatkan hubby, dia tu pelupa sikit...heheh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...