Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, February 8, 2011

...Mengulit Kenangan | UiTM Dungun...

Awal bulan Januari hari tu ai ade balik kampung jap.. yang pergi interview untuk dapat rumah tuh~ interview ai tuh di jalankan kat Pejabat Tanah Dungun.. oleh kerana interview tuh abes cepat.. makanye ai ajak My hubby pusing2 pekan dungun tuh.. sajaaaa.. dah lama x pusing2 kat pekan tuh..

dh abes pusing.. soping2 skit..muehehe.. pastu ai ajak My hubby balik ikut jalan pantai.. saja nak tengok pantai.. rindu nak mandi pantai.. pastu tetiba teringatkat memori dolu2.. time study diploma dulu.. ai study kat Uitm Dungun.. kalo nak berdating ngan My hubby dating kat tepi pantai tu laa.. kan abang kan!! kan!~ muahahaha..

makanye ai ajak My hubby terus ke Uitm Dungun.. saja nak tengok keadaan Uitm sekarang nih..kekeke..

rindu bangat nak masuk sini.. masih terngiang-ngiang lagi memori kat Uitm nih... masa ai study dulu.. pelajar pompuan ade 1 kad kuning yang perlu di bawa kalo nak kuar dari kawasan kolej.. dan kalo nak balik kg kena amik tanda tangan pegawai kolej..pastu kad tu kena tinggalkan kat guard..

Oleh kerana rumah ai dekat jek ngan uitm nih.. maka nye tetiap minggu mesti nak balik umah.. bila kad x di sign.. mula lah ai jalankan operasi menipu..kekeke..janji boleh balik.. pura2 tinggalkan kad.. pastu masukkan balik kad tuh dlm beg bila pak guard x perasan.. pastu terus buat muka tak bersalah kuar dari kawasan uitm.. kikikiki

nih dia bangunan yang meninggalkan seribu kenangan.. 3 tahun kat sini.. blok hostel nih lah yang palinggggg ai rindui.. rindu sangat2.. Hostel Perhentian A.

yang nih plak hostel Perhentian B.. hostel paling hujung skali..

ai amik gambar2 hostel uitm nih bukan ape.. ade permintaan dari kawan ai.. dia kata dia nak tengok keadaan uitm sekarang nih.. yang paling ketara sekali adalah.. rumah2 kayu a.k.a hostel duyung kebanyakkannye sudah di robohkan~ mungkin masih ade 1 atau 2 rumah kayu.. tapi ke dalam lah kot...

semua tapak2 hostel kayu tu telah di ganti dengan blok hostel bangunan batu..

Kolej Duyung B..

maybe bilangan mahasiswi makin bertambah.. hostel kayu tuh x dapat nak menampung bilangan pelajar yang makin bertambah.. maka sebab itu pihak uitm terpaksa robohkan hostel kayu utk bina hostel baru ni...

Kolej Duyung A.. rasanye kat sini budak ROTU kot duduk.. ade lambang ROTU kat dinding hostel nih..

nampak x lambang kat dinding tu??? ke bukan lambang ROTU???.. ai main belasah jek..
kekekeke...

rasanye dh lama kot hostel nih siap.. sebab nampak penghuni dh penuh dah.. rindu sangat nak masuk ke dalam kawasan uitm nih.. boleh pusing2 satu uitm pon jadik laaa...

sekian.. n3 mengulit kenangan..

p/s: korang lepas abes study pernah curik2 masuk ke U korang???

10 comments:

~ain said...

dulu... kita belajar kat uitm segamat. kad kuar masuk tu ikut pointer tau.. kalau pointer bagus warna merah.. ada macam2... ada kuning, biru, hijau.. ikut pointer laaa....

ada lah yang sorok2 kad outing masa nak kuar.. siap ada yang melipat2 kad tu.. nannannanana

papepun, memang nostalgik laaa tepat belajar kita kan? memang menggamit memori!

cik nani said...

kat bukit bauk belakang uitm dungun tu banyak antu kan sis..sis penah ade cite x?hehe

wahida said...

oooo..nakal jugak masa belajar dulu ye...
tapi zaman masa belajar dulu mmg memorable abes kan?

Zaidah said...

nakal yer...kuar kolej ngan kad tak sain...teringat masa kat u dulu...windu saat itu...

Lovely Bella said...

hehhe bestkan kalo teringat kenangan lame.. lebih2 kenangan manis.. waaaa

aNiS tHe BumbleBee said...

rindunyaaa uitm dungun...yg kt hujung uitm nama teluk apa tah?lupa.jalan2 kt situ beli kopok lekor.ktorg duduk kt umah sewa.ada 2org makcik yg glamer kt situ.satu makcik semak,jual kopok lekor,ubi goreng,bayam goreng.satu lagi makcik rimba.jual nasik&lauk time lunch.thihihi! nostalgik sungguh!!

ab@h_Izz said...

samalah..produk uitm gak.

-dolu 1st sem je dpt dok hostel,lain2 jadi budak NR dan tak yah sain2 n jupe pakguard dah..

eT said...

eT pon produk uitm gak...uitm jengka..hehe

aibaks said...

hehe.. siap gi terjah u yer? pe kate nafiraa sambung nak?

Miss Nurul Atikah said...

sekarang ni Perhentian A dah jadi asrama perempuan & Perhentian B tu asrama lelaki. UiTM Dungun dah makin membangun sekarang kak. (^____^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...