Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, February 9, 2011

...Monthly Maternity Check up | 25 Weeks..

Pagi ni ai ade maternity check up.. kol 9 gerak gi klinik.. ade kot dalam 3 orang ngah tunggu turn.. masuk2 jek terus wat urine test.. risau jugak sebenarnya.. sebab 2 3 hari ni asik sakit kepala.. mesti sebab terlalu penat terperangkap dalam jam kat highway hari tu..

seperti biasa.. perasaan berdebar2 tuh tetap ade..padahal dh bape puluh kali dah jumpe dokter! ape jenis penyakit ntah~ muehehe..

masuk bilik dokter..memula skali kena timbang berat.. SKALI naik 2 KILO!! OMG!!! habes lah daku kali nih..muahaha.. laki ai senyum jek kt kerusi.. buat sekian kalinye lembelang ai pecah..muahahaha.. ni mesti masa balik kampung hari tu keje ai makannnnn jek~ kat umah mak mertua adik ipar ai gi jala ikan sungai... pergghhh.. makan x hengat..balik umah Ma ai, Ma masak nasi minyak u~ perrgghhh.. belasah nasi minyak pulak... ooooo.. shahdu sungguh.. tu yang berat naik sampai 2 kilo tuh~ okeh~ lepas nih jaga makan..muahaha..dah naik br nak jaga makan..

pastu cek BP.. ini lah yang paling ai gerun nih! memula amik bacaan agak tinggi kata dokter.. dokter suh rest jap.. pastu amik balik.. alhamdulillah.. BP masih OK lagi.. dokter suh ai teruskan gi amik bacaan BP 2 kali seminggu.. syukur sgt2~

pastu scan baby hari nih.. ukur kepala, badan dan kaki.. skali kuar result.. berat bb dah 1006g bersamaan 1KG.. OMG skali lagi.. patut lah naik 2 kilo berat mama nye..rupernye baby pon dh berat 1KG.. nasib berat baby cover balik berat mama..hahaha..nak jugak tuh.

dokter kata berat baby normal walaupon BP ai kadang2 x bape cantek.. nasib lah x efek baby sgt..harap2 kami terus bersemangat nak harungi keadaan ini..

keseluruhan Check up hari ni..

Baby:-
Berat & Saiz : OK

Mama:-
Berat : naik 2 kilo~

BP : masih ok.. still kena wat weekly BP test

next appointment : 23hb 2 2011


sekian.. laporan check up 25 minggu..

p/s: lupa plak nak tanya dokter pasal minum air gula..


15 comments:

aNiS tHe BumbleBee said...

bestnyaa check up kt malaysia.semua benda dia check.kt sini hapa tah.ada ke check pegang2 perut je dah.kalo takat nk check2 perut,asben ai pon buleh buat.bukan takat perut je,1 badan dia boleh tolong check kan.muahahaa!

mamalieyna said...

alhamdulillah takde apa2 mslh..

ohho cepat jugak baby membesar eh.. ^_^

Fieza79 said...

best nya dgr laporan ibu2 mengandung...ishh lama betul tak peknen heheee...

|| NaFiRaa || said...

anis..
hahahaha.. ni yang x tahan nih! memang cara dorang cam tuh ke??? takpe.. balik mesia nanti..gi scan skali.. terus kai scan 3D/4D..

|| NaFiRaa || said...

mamalieyna..
haah~ rasa kejap jek.. dh sekilo.. kekeke

|| NaFiRaa || said...

fieza..
kekekeke..pasni nih bulih peknen laaa.. hahahaha

REMEDY said...

wife remedy dh masuk 39 weeks....overdue lagilah kot

Zura said...

hope baby okey n sihat..

Lady SharpShouter said...

mujur bebi yg berat ye? kl dak kenalah tuduh mummynya makan byk sgt.huhu

eT said...

sama la memula dulu naik 2kilo...hehe

chugie said...

alhamdulillah, semua ok kan? harapnye akan ok sampai akhirnye..

makan kene jaga time hujung2 pregnant, sebab time tu lah berat baby cepat naiknye, cam sy ni! ekekekek..

psst: tentang rasa di seluk tu, pada sy sakit dan menyeramkan, sebab kite bukan dalam keadaan sakit nak bersalin.. tp memang ngeri lah.. adei... masih teringat keadaan itu ekekeke..

but jangan lah risau.. bende tu biasa je sebenarnye.. sy ni je penakut lelebih! :D

- GC - said...

keh3x. naik 2 kilo tu. itu bukan makan, itu di kira melantak!! haha

aibaks said...

alhmdlh... bby n mama bby sihat..

HaNTwO said...

hahahahah sengal gila GC tu komen akak...xpe nanti saya belasah dia :)

wahida said...

alhamdulillah...suma ok...biasa la tu naik 2 kilo, saya lagi pernah naik 4 kilo terus...lalalala...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...