Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, November 3, 2010

...Bila Mama Mengidam Nak Makan Siput...

wehuuuu... sonok jadik ibu mengandung nih!!! cakap jek nak makan ape..pasti akan cuba di penuhi... bimbang anak meleleh air liur..muehehehe... tapi ai harap sangat.. jangan ler mengidam nak makan yang susah nak di carik.. sian laki ai~

rasanye agak lama jugak ai teringin nak makan siput sedut nih.. gara2 tengok si Serina citer jalan2 carik makan... dia makan sipu sedut masak lemak cili api.. tetiba kecur air liur..muahahaha

so.. weken ari tu.. hubby ai pon bawak lah kami semua pusing2 tempat makan kat seksyen 2 tu... banyak jugak lah kedai makan jauh jual nasi campur kami singgah.. tapi semua x de jual siput sedut tu... rasanye lorong last dah kat situ.. kami singgah... skali ade u!!!! wahhhh.. terus muka riang gembira!!!

tadaaaaaaa... siput sedut masak lemak cili api~ sepinggan penuh hubby ai letak.. bagi bini dia makan~ mekacih abang~ akhirnye..berkat kesabaran kami mencari..jumpe jugakkkkk~

lauk sampingan... ikan bakar dan ulam2an~ budu dan air asam... huhuhuhu... kecur air liur lagi sekali..kikikiki

okeh... ibu mengandung yang gigih makan siput.. nampak x pinggan siput tu.. bercantum rapi dengan pinggan nasi ai..muahahaha... tapikan~ my anis sama laju makan siput ngan ai.. tapi papa dia dah sedut kuar siap2 tapi still lagi melekat kat kulit siput tu.. dia tunggu sedut main2 jek..trus masuk mulut~

muka orang gigih makan... hubby ai x makan sangat siput tu.. sebab bagi can kat bini ngan anak dia makan...kekeke.. sian hubby ai~

mereka berdua yang gigih habeskan ABC.. memula x nak oder ABC tu.. tapi anak dara kami tuh menggelupor jugak nak makan ABC.. oder lah jugak 1 untuk dia...

papa kena dera dek anak dia.. tolong habeskan ABC..hehehehe

'kakak dah kenyang..papa abeskan ek' tu diaaaaa... papa jugakkkk jadik mangsa... ai memang x de rasa nak makan ABC dah...

sila abaikan ai yang serabai..

muka orang heppy dapat makan siput... sedap wooooo.. sape yang teringin boleh try yek... kat food court seksyen 2.. sedap~

okeh..peace skali~ kami sudah kenyang~ jom balikkkkkk...

sekian..n3 makan siput...sedap woooo

p/s: korang pernah mengidam x??? dapat makan ke x???

12 comments:

HaNTwO said...

seronok tengok family akak makan....best2!!!

Fieza79 said...

best je tgk org ngidam makan...tak peknen pon mmg tgh mengidam lak dh ni tgk siput sedut tu...lama tk makan...

Atia Adina said...

sedapnya siput sedut....balik kg nnt nak srh mak masak lah

e.l.i.s.s.m.i.e said...

dulu ngidam nak mkan ikan patin temerloh tu.sket punya jauh mengidam.sempat jugak makan sekali :p

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam kak
pot bebudak uitm ni kat tepi kfc
kat kampung aku pangil siput sedut ni siput belitong

chugie said...

mengidam bende dapat.. itu seronok!

tp mengidam benda yang tak dapat.. itu kurang seronok!

baik hati hubby awk tolong carikan siput sedut..

Zura said...

siput sedut...bestnye..suke jgak siput sedut nie..

MELAH said...

alaaa...tak reti la nk sedut sipot ni.. selalunya mintak adik tlg sedut..

srottt.. srottt..

manja tak? hahaha

zurazari said...

baru sekali jer try...
tu pun boss yg belanjer..
tp macam namo makan lagi..
tak puas n tak kenyang=))

mama qistina said...

sedapnya makan siput kita pun suka sangat siput sedut...tapi taim peknen je nape ekkk...skang tak pulak...tapi kan memang taim mengandung nak makan apa mesti dapat punyalah....

Dhiaqiud said...

sedut jgn x sedut..hehe..

Elly & Emmy said...

fuhh..mama.. cedut jangan tak cedut.. mesti kelakar muka mama time duk cedut ciput tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...