Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, November 25, 2010

...Semalam MC dan Bukak Buku Antenatal...

gittuhh!!! manjang MC..muahaha.. nak buat macam mana~ kesihatan tak bape nak mengizinkan pergi kerja..kehkehkeh..

2 3 hari lepas ai asik sakit kepala.. nak bawa kete pon x boleh..cam ner nak pergi kerja ye tak?? so kena lah gi buat check up.. ai dah agak dah..ni mesti ade kena mengena ngan tekanan darah..haih~ awal2 peknen tekanan darah dah naik.. rasanye x de lah makan daging banyak pon raya korban hari tu..


dah alang2 nak jumpe dokter.. ai cadangkan bukak kad anternal skali lah.. lagi pon dokter dh suh bukak dah.. dokter cek2.. tekanan darah memang agak tinggi.. dokter nasihatkan ai supaya jangan banyak pikir.. nanti stress.. boleh bantutkan perkembangan anak dalam kandungan.. ai pon x tau lah ape yang ai pikir sgt tu... diri sendirik pon pelik~ urrmmmm..

peknen kali nih ai buat cek bulanan kat klinik swasta.. masa My anis dulu buat kat klinik kerajaan.. perggghhh~ kali nih x sanggup dah... hari isnin lepas ai pi klinik seksyen 7 tu.. kononnye nak register kat sana... SKALI!!! nak berjalan masuk ke kaunter pendaftaran pon susah!! punyelah ramai orang...

tengkuk ai dah start berbulu tegak dah.. dah boleh bayangkan dah cam mane nak tempuhinye.. cam x sanggup pon ade...huhuhuhu.. bila pi tanya kat kaunter pendaftaran boleh x nak buat check up kat klinik swasta tapi nak bersalin kat hospital kerajaan.. nurse tu kata boleh.. trus ai ajak laki ai balik..muahahaaha... x sanggup wohhh... rasanye kalo apply cuti setengah hari.. x cukup kot..sebab orang TERLALU ramai...

dan akhirnye.. ai gi register kat klinik Noor Hajar.. dokter yang sememangnya dah tahu ape problem ai lepas keguguran hari tu~ senang sket.. x yah citer banyak kali..kekekeke

ini plak scan buat kali ke dua.. jangka bersalin kali nih adalah 20.05.2011.. masa first scan hari tu date dia 24.05.2011.. so dokter amik tarikh bersalin dalam lingkungan tu jugak la...

moga lepas ni.. tekanan darah ai kembali normal.. 2 minggu nih ai kena pergi cek tekanan darah 2 kali seminggu.. kan x fasal2 kena melawat dokter 2 kali seminggu.. nak buat macam mana~ kenalah ikut perintah..hekhekhek...

doakan lah agar kami berdua sihat walafiat... amin..

sekian.. citer org MC



16 comments:

diana said...

oh..
ada darah tinggi ye..
bahaya tu..
jaga diri baik2..

Sidratul Muntaha said...

insyaa Allah nafira
jaga diri weih
thun ni pun ramai yg pregnant!
hauhaauha

Kancilbiru said...

darah tggi dok pikir gender baby ke? ekeke...cool mummy cool...moga sihat keduanya...:)

Zura said...

semoga sembuh

mahira oya said...

take care

e.l.i.s.s.m.i.e said...

raa, kurang laa makan daging2 tu. minum air tauge utk kurangkan darah tinggi tu.petua ma kak eliss!

Lady SharpShouter said...

semoga kedua duanya sehat sis!

NoRMie said...

semoga Ai dan baby dalam kandungan tu sihat2.. amin..

fairuz n nani said...

wahh..baby dh makin membesar dalam perut mama ye...hehe..jaga kesihatan taw sis..=)
kakak anis kene jaga mama elok2..ngee~

Elly & Emmy said...

kalau dah ada darah tinggi kena jaga permakanan dan jangan terlalu stress dan marah2 yer .. kena berehat secukup rasa yer..

wahida said...

awak take care tau!!
salam kenal, saya dah follow, kalau sudi follow me back k!!

aNiS tHe BumbleBee said...

wahhh!!mintak2 laa 23/5..boley geng besdei dgn aiii...wuuuuu!!!

HaNTwO said...

moga akak dan baby dalam kandungan sentiasa sihat walafiat... :)

Atia Adina said...

siannya Ra...moga baby & Ra sihat senatiasa...ameennnn...

Asma Haha said...

take care!!

nur said...

wah.. bestnya.. goodluck dan semoga selamat sentiasa
ALL IN ONE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...