Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, March 2, 2011

...Bila Orang Kuat Hampir Cuti Panjang | Cuak KO!!...




Muahahahaha.. bukak citer hari nih ngan gelak besar! haaa... baru betapa pentingnya ai kat opis nih.. selama nih ai x pernah bercuti panjang kecuali cuti raya.. itu pon paling lama seminggu lebih sket jek.. maklumlah~ org x banyak cuti tahunan..muehehe..

tapi kali nih.. ai betol2 kena cuti panjang.. 2 bulan.. jadiknye.. sebagai pekerja yang berdedikasi lagi baik hati.. dengan awalnye memberitahu tentang cuti panjang tersebut pada Big Boss dan Small Bos.. yer laaa.. kot2 dorang nak buat persiapan.. nak amik pekerja sementara ke.. atau pekerja tetap tambahan ke.. lantak laaa... janji cuti 2 bulan ai tidak terganggu..muahahaha...

tetiba Big boss panggil ai masuk bilik dia..

Big Boss(BB) : u nanti pantang kat mana?

Pekerja Yang Comel (PYC) : i pantang kat terengganu..

BB : lepas beranak u terus balik terengganu?

PYC : haah laaa..

BB : apsal u x mintak mak u datang sini jaga u?

PYC : (Dalam Hati : Banyak Cantekkkk!!!) Mana boleh NG~ adik i masih skolah lagi.. sape nak handle dia kat sana plak..

BB : ( Muka x puas hati.. terus bukak kalendar) Sekejap saja maa.. nanti sudah cuti sekolah.. u mintak adik u datang sini..

PYC : ayah saya keje lah NG..

BB : ayah u tak pe maaa...

PYC : Saya bincang dulu ngan mak saya.. (dalam hati : memang x ler..muahahaha)

hahahahaha.. cuak ko!!! dia cakap lagi senang pantang kat sini.. x payah balik kampung..jauh~ masalahnye.. ai memang nak balik kampung!! ingat senang ke nak dapat peluang nih!! x payah tolak cuti tahunan tapi dapat balik kampung.. sonok tu!!!


Big bos ai tuh bukan ape~ dia susah ati takut Cheque x leh keluar sebab x cukup signature kat chq..kikiki.. alaaaa bos.. nanti ai sign lah cek kosong sampai 2 buku.. lantak lah korang nak isu cek ape pon..bukan duit ai pon~ nanti u pantau lah sendirik chq ape yg keluar.. u kan sign jugak chq tu~ ape ke susah!!

haaaa... tau menggelabah!! selama nih x nampak sgt kepentingan ai ni kan~ bila ai nak cuti panjang.. baru tau menggelabah labah-labah.. lepas nih kalo de pape urgent nak sign.. NG amik flite turun terengganu k.. kita makan kepok lekor~ yeaaahhhh..muahahaha..

sekian.. n3 gumbira~ lalalala

p/s: kalo u all cuti panjang ade org take over keje u tak???






12 comments:

Fieza79 said...

tgk la betapa penting nya zura di co. tu..harus bangga tuu...

kalau fieza la cuti bersalin kali ni tk tahu la mau tunggang langgang akaun sebab tkde org akan handle punya lahh..mmg siot je..huhu

wahida said...

baru padan ngan muka bos awak tu...
amek ko, cuti 2 bulan terus...gelabah!!

CuppyCakeMommy said...

orang kuat mesti boss cuak punya kalau takde..macam i ni orang kecik je..so kalau takde pun takde orang yang susah pun..wakakaka

btw..ada educational toys atmy blog for your kid..jom cekidout

CuppyCakeMommy said...

orang kuat mesti boss cuak punya kalau takde..macam i ni orang kecik je..so kalau takde pun takde orang yang susah pun..wakakaka

btw..ada educational toys atmy blog for your kid..jom cekidout

mama qistina said...

zura nasib dua bulan jek ...kalu tiga bulan camno...cakap kat dia ...lu pikirla sendiri...hahaha....

pepun masa dah nak dekat ...semoga selamat kedua duanya...amin....

Zura said...

ada sebab lah bertanya tue..

Zaidah said...

teringat masa nak bersalinkan adam...sehari sebelum masuk spital bos panggil mintak copy semua file dalam computer sebab nak cuti lama....hehehehe

pak long said...

salam...
waaa...nak tambah ahli..bestnyer..moga selamat semuanya.

mamalieyna said...

hehe..baru tau betapa 'diriku sangat berharga..ups penting' kan..hehe..

teringat lak, masa nak cuti bersalin last 2 years, beriya buat meeting edaran tugas sementara..heehee..

mamaaedrean said...

yang, u bersalin kat ner?... eb leh singgah sok... pantang kat shah alam ker? bagitau eb eh? 012-5648704

ps: x sbr nk tunggu kalendar kete i tuh sampai ;p

HaNTwO said...

hahahhaha ape lagi kak pasni leh ar suruh bos naikkan gaji lagi...baru dia tau betapa pentingnya akak kat situ....

oya said...

wow sign cek tuuu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...