Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, March 11, 2011

...Nyaris2 Masuk Hospital...



fuh~ rasanya dah lama x buat n3 kat blog neh.. x pasti lah kenapa.. bz pon ye jugak.. asal masuk opis jek.. banyak jek benda nak kena settlekan~


Hari Rabu ai ade appointment dgn dokter Hajar.. kena minum air gula pastu kena monitor BP skali.. masuk bilik dokter.. memula skali timbang berat.. naik 0.5kg..kekeke.. maknanye bulan nih naik 0.5kg jer.. nasib baik~


Okeh..cek BP plak~ SKALI!!!! 158/90!! haaa sudah!! apa sudah jadik nih.. cam ner boleh naik mendadak nih??? rasanye pagi tu rasa sihatttt jek.. debar2 pon x de lah teruk sgt..tapi~ BP tinggi jugak.. huhuhuhu..

amik kali kedua pon tinggi jugak.. dokter kata.. penyakit awak sudah datang nih.. awak dah kena start amik ubat untuk darah tinggi.. lepas rehat 2 jam.. dokter kata nak cek balik BP.. tengok turun ke tak.. kalo x turun jugak.. maknanye ai akan di rujuk ke hospital terus.. mungkin kena tahan. dokter cakap..pergghhh~ abes lah daku..cuak dah masa tuh~

pastu terus minum air gula dan makan ubat darah tinggi tuh skali.. balik rumah dulu.. terus rehat tido.. tak mo bagi stress..muehehe.. lepas 2 jam.. pergi klinik balik untuk amik darah untuk ujian air gula tuh dan cek balik BP..



masa tu memang agak gemuruh.. sebab nye.. belom ready nak masuk spital lagi..uwaaaaa.. bila dokter cek BP.. nasib baik turun u!! 130/85.. huhuhu.. syukur sgt~ x jadik gi hospital.. alhamdulillah~ tapi ai kena makan ubat untuk darah tinggi dan kena monitor BP setiap hari.. huhuhu.. trus doktor bagi MC untuk hari rabu.. dia suh ai rest jek hari tuh..

balik2 rumah jek terus menggelupur cuci n jemur baju2 baby yang kakak anis dia punya dulu.. huhuhu.. fenik jap rasa.. lepas nih ai kena buat persiapan lebih awal.. nak pack baju.. mana2 keperluan masa pantang kat kampung nanti.. takut nanti dh kena tahan kat hospital trus x leh balik.. macam kes peknen kan My anis dulu..

harap2 BP ai nih mampulah bertahan sampai ke cukup bulan.. tak sanggup rasanye nak kena tahan kat wad tuh lama2.. dulu x de anak.. sekarang dah ade anak.. risau jugakkan~ korang doakan kami yer..

sekian.. n3 cuak!!


7 comments:

eT said...

masuk sepital pon gak sekali sekala..leh rehat...hehe

Fieza79 said...

moga kekal sihat dan stabil sepanjang tempoh tu ye..bab2 nak kena masuk wad ni leceh kan...kecuali dh betul2 nk bersalin je...

Atia Adina said...

ha ah lah ra....dah ada anak ni....tak nak duk spital lama2...sian kat anak kat umah....kak ad ari tu....5 ari kat spital....ari2 duk pikir nak balik umah jer

- GC - said...

akak dah mggu ke berapa ni?

|| NaFiRaa || said...

GC...
minggu ke 30.. huhuhu.. harap2 mampulah bertahan..

chugie said...

dugaan ibu ngandung ni mcm2 kan.. moga awak akan terus bertahan ye.. nampaknye kena selalu rehat2 kan diri, jangan stress2 k!

HaNTwO said...

Moga selamat semuanya.... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...