Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, March 18, 2011

...My Hubby VS Dokter Hajar...

Rabu hari tu..16.03.2011 ai buat check up kat klinik Hajar.. sebelom pergi ke poliklinik seksyen 7.. kat klinik Hajar tu dokter buat scan.. dokter nak scan kedudukan uri.. kuantiti air ketuban dan tekanan pada tali pusat..

lama jugak perut ai kena godek2.. sebabnye dokter x dapat amik bacaan tekanan pada tali pusat..x jelas.. maklum ler kulit perut tebal kan~ scan punye scan..godek punye godek.. kuar lah result.. semua result OK.. dan berat baby sudah 1600gm..OMG~ berat mama naik 500 gm tapi berat baby naik 600gm.. ini bermakna berat mamanye telah berkurang 100gm lah kan!! kan!! muahahahaha.. cam tak caya je oppp~



ok.. berbalik kepada tajuk.. masa dokter duk sibuk godek2 perut ai.. My hubby menjadi teman setia duk kat sofa sambil tengok gambar scan baby kat screen.. tetiba my hubby tanya.. "nampak x jantina dokter" kata dokter hajar.. " x nampak~ tapi rasa2nye girl" tetiba My hubby x puas ati.. dia tanya lagi.." cam ner dokter boleh cakap pompuan?? x nampak pon pompuan?"..muahahahaahaha..ai gelak dalam hati..

Dokter Hajar : tak pe.. lepas wife awak bersalin, awak bagitau saya.. baby girl atau boy.. kalo boy saya belanja awak makan.. kalo girl awak belanja saya makan..

My hubby : makan ikan bakar lah nih dokter

Dokter Hajar: ikan bakar pon ikan bakar lah..

My Hubby : Boleh~

Ai : *gelak besar dalam hati..muahahahaha

aduhai~ bestkan dorang~ leh bet2 plak~ agak2 korang~ ai boleh joint x sesi makan ikan bakar nanti.. x kesah lah sape yang menang.. janji ai leh joint makan ikan bakar kan~ muahahahaha..

sekian.. n3 org bet

p/s: x kesah lah kan girl ke boy.. janji sihat dan sempurna..aminnnn

11 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

gegirl lagi erk..tak per, janji sihat.kalo boy, boleh rehat lama sket :p

ada la geng anis nanti :)

|| NaFiRaa || said...

elissmie..
tak nampak pon masa scan tuh~ cuma doktor agak2 girl.. x kesah lah kan~ janji sihat n sempurna..

mamalieyna said...

hikhik..sempat main bet2 yee...takpe janji anak sihat kan..uuuh tak sabar nk peknen lgi..wuu...

|| NaFiRaa || said...

mamalieyna..
insyaAllah.. usaha + tawakal mesti membuahkan hasil..

eT said...

haha..rajin plak doktor tu melayan...
dr. hajar tu klinik mana?
bese eT p klinik soraya jek kt seksyen 3...

|| NaFiRaa || said...

eT..
Klinik Noor Hajar seksyen 18.. slalunye dokter Hajar ade kat klinik tuh pagi jek.. hujung minggu pon dia x de.. ade dokter lain.. lagi satu branch klinik dia kat seksyen 19.. tapi husband dia yang slalu ade kt klinik tuh.. dokter Hajar ngan husband 2 2 peramah.. muehehehe

Zura said...

waaah...sportingnye doktor tue..siap beting lg...

Asma Haha said...

harap2 boboy pulak kali ni :)

ibu ammar said...

kalu dpt boy ade ler geng ammar..kalu dpt gerl..ammar jadi cucu laki tunggal lg..hehehe

Elly & Emmy said...

selalunya kalau tak nampak.. kompen girl.. nampaknya dah kena belanja ikan bakar ni.. apa2 pun janji bb sihat dan sempurna...

Anonymous said...

peramah ke? sy pergi scan 3D pemarah je doc hajar tu. sbb baby xtutup muka dgn tgn dia, dia suruh sy lompat spy baby tu bergerak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...