Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, March 14, 2011

...Mandi Manda | Sungai Gabai...

isk3~ dah tengah hari dah~ kejap jek masa berlalu.. dari masuk keje.. sampai lah masa nak tulis n3 nih.. ade jek keje yg kena settlekan.. rasanye x abes2 lah keje ai nih.. dah lama dah x de istilah keje siap.. adeeeeee jek keje yg x siap lah!!! urmmm.. kang x pasal2 merungut dah!

okeh lah.. tinggal citer pasal keje banyak kat opis.. x best langsung citer pasal tuh kan~ boleh kasi stress jek kan~

jom ar layan citer best.. berkelah kat Sungai Gabai (SG).. hujung minggu lepas.. see.. baru hari nih nak tulis n3..bz benor jek gayanye..muehehehe..

Sungai Gabai.. tapi ade air terjun.. ai pon tak pasti nape tempat dia nama sungai gabai.. air terjun dia ade 3 tinggkat.. nih tingkat paling bawah skali.. oleh kerana mak yong joint xtvt nih.. makanye semua org di paksa rela mandi kat bawa nih jek.. x larat eh nak panjat tangga tinggi2.. kalo ade orang nak dokong tak pe.. muahahaha..

nak masuk ke sini kena caj RM5 untuk parking dah kemudahan2 yang tersedia.. Tapi kami 1 kereta bertuah sebab adik ipar ai kawen ngan orang hulu langat nih.. dia yang bawa kami ke sini.. oleh kerana orang tempatan x de kenakan caj..makanye kete kami x yah bayar RM5 tuh.. untungkan~ rezeki kami..kikikiki

kawan My hubby n wife dia.. ngah sibuk melayan budak2 main air.. sejukkkk sgt air nye.. tapi ai tak bape nak rekomen datang piknik kat sini ler.. sebab nye tempat dia sgt terhad.. kecik sgt.. tapi pengunjung ramai.. jadinye, terpaksalah bersesak2 mandi lam sungai tuh.. sgt tak best kan... kalo boleh nak jugak lah mandi dengan aman..muehehe..banyak cekadaks oks!!

My anis ngan Acik Ida dia..

Kawan My hubby.. Fadhil ndan hidayah..anak dia~

My hubby sibuk hidupkan api.. org kuat dapur nih!! kalo x.. x berasap lah dapur kami tu haaaa...

ai mana??? ok2.. eksklusif.. mak yong !!!!

tadaaaaaaaa~ mak yong!!!! ai x leh banyak bergerak.. nanti mengah..

PEACE... My anis dah biru dah.. sejuk punye pasal..

bakar ayam... lelaki2 yang gagah perkasa jek yang buat keje bakar2 ayam nih..ibu2 n mama2 yang ayu lagi hot.. keje mereka adalah...

berendam sambil layan anak mandi.. cuba u all tengok belakang kami tuh.. sesak kan~ langsung x de keamanan nak mandi.. penuh orang u~

mak yong berendam sampai lebam..

My anis pon mandi sampai menggigil.. bila sejuk dia naik atas jap.. pastu dia turun lagi.. lepas gian.. bukan slalu dapat mandi sungai nih kan~

dah penat berendam.. pakat2 naik carik makan plak.. ai masak bihun goreng pastu goreng kopok sket.. mmg mabeles makan time lapar nih.. kena plak ade ayam bakar panas2!!

dah abes bakar ayam.. sume pakat2 turun berendam.. perut sudah kenyang.. kita mandi lagiiii!!!

dapat lah amik gambar bertiga.. sayangnye gelap sikit.. tu pon masa kami jek kat dalam air.. boleh lah mintak tolong orang kat atas amikkan gambar..

tunggu anak dara merayap dalam air.. nak amik gambar neh~

ok laaa.. panjang cecah lantai dah.. kang fengsan plak korang baca n3 panjang2..muahahha..

sekian.. n3 mandi sungai...

p/s: sape pernah gi mandi kat sungai congkak??? best x tempat dia???

8 comments:

Ogy said...

pernah pi sg congkak...tp rasa mcm sg gabai ni lg best je...

chugie said...

bestnye mandi manda di kala ari panas ni kan?? sy pernah sampai ke sg gabai ni sekali je dulu..

Zura said...

lama dh xmandi air terjunnnnnnnnn...sg gabai nie dekat2 ngan sg tekala kan..

Lieynanilaz said...

lama x p piknik2...nampak seronok tengok korangnya piknik...:)

wahida said...

lama giler x gi sg.gabai ni...tapi pada saya sg. gabai lg bahaya sikit than sg. congkak...

HaNTwO said...

G air terjun Gunung Nuang pun best gak heheh...tempat tak sesak tapi penat nak mendaki :)

Myra Jay said...

Bestnyer dapat mandi manda, lg best kalau ada acara bakar2 tu.. sejuk2 dapat makan, wahh sedap tuh..:)

mama qistina said...

wahhhh syoknyaaa...tak pernah pegi lagi ramai orang plak ye....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...