Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, March 17, 2011

...Kuatkan Semangat Daku | Lesu...




Rasa sangat lesu hari ni.. penat semalam x hilang lagi.. semalam ai terpaksa Emergency Leave.. kena bukak buku merah kat klinik gomen Seksyen 7, Shah Alam..

pepagi semalam ai ade check up kt Klinik Hajar.. semalam dokter scan baby, tengok kedudukan uri, air ketuban semua OK.. cuma tekanan kt tali pusat jek dokter x dapat amik bacaan sebab x bacaan dia x jelas.. pastu dokter hajar cadangkan pergi ke klinik gomen S7 untuk konfemkan cam ner prosedur nak bersalin kat hospital gomen.. ye laaa.. ai kan check up kat klinik swasta..

lepas jek check up kat klinik hajar.. ai ngan my hubby trus gi S7.. kononnye nak tanya cam ner prosedur dia lah kan.. dalam hati bajet..mesti dia bagi appointment hari len.. kalo kena check up kt situ pon..

SKALI!! nurse tu cakap kena trus bukak buku kat situ sebab ai ade problem BP.. adesslaaa.. orang kat klinik tuh ramai x yah cakap laaa.. banyak bende jugak kena buat balik walaupon dh buat kat klinik hajar.. nasib dia tak suh ai minum air gula semalam..muahahahaha..

elok dh masuk bilik last skali.. dh cek tet*k semua.. kena tazkirah sket sebab lambat refer ke s7 sket..muehehehe..mana ai tau..ari tuh cakap ok.. kkikikiki.. skali nurse tuh jumpe dokter nak konfem kan bila ai boleh buat appointment jumpe dokter...



SKALI LAGI!!! dokter kata kena jumpe dia hari tu jugak..ayakkkkk.. masa tu dh dekat waktu lunch.. dokter suh datang balik pukol 2.30 petang.. ayoyoyo!!! dh lah x apply cuti.. terpaksa lah call boss kecik cakap ai EL semalam.. huhuhuhu..

lepas lunch kat umah adik ipar ai.. pergi balik kat S7 untuk jumpe dokter.. ingatkan petang x de orang dah.. boleh tahan ramai jugak laaaa.. my hubby trus gi kaunter tanya no ai dh panggil belom.. dia kata tadi dh panggil.. so tunggu panggil lg skali..

nasib lah masa lam bilik dokter x banyak kerenah sgt sebab ai dh banyak buat scan kat klinik hajar.. so dia interview mana patut jek laaa.. x de lah nk kena scan bagai.. cuma semalam.. 2 kali kena amik darah.. banyak plak tuh.. mungkin sebab tuh kot hari nih rasa lesu jek.. letih sgt..

so.. hari nih datang keje, langsung x de semangat nak kerja.. buat keje pon lambat2 jek.. buat keje mana patut jek.. huhuhuhuhu..

Ya Allah~ kuatkan lah semangat daku untuk menempuh segalam dugaan ini..aminnn.. korang tolong doakan ai k~

sekian.. n3 lesu jek...

p/s: bacaan BP masih lagi x cantek walaupon dh makan ubat darah tinggi tuh..

p/s: sekarang nih pelan2 buat persiapan menyambut orang baru.. persediaan untuk bb dh hampir siap..cuma untuk mamanye banyak bende kena beli lagi..


14 comments:

sarah mohamad said...

take care akak :)

- GC - said...

lambatnya buat buku. nurse tak berleter ka?

coretan saya said...

take care ye...

Fieza79 said...

lambat buat buku merah tk kena marah ke dgn nurse...hehe

haishh berdebar jgk ni...mcm2 bnda kena tempuh sepanjnag peknen ni..sb dh lama tinggal kan..7 thn tu..huhuu takutt..!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

semoga baby & mama ok2 :)

mama balqis said...

take care!

Myra Jay said...

Sabar ye kak.. Mudah2an dipermudahkan segalanya dan semangat akak kembali pulih :)

|| NaFiRaa || said...

GC..
sis dah start buat check up masa 3 bulan peknen.. cuma sis buat kt klinik swasta.. sebab tuh x de buku merah tuh.. dia guna buku klinik swasta..tapi laku jek kalo nk bersalin kt spital gomen.. cuma sis ade prob BP.. sebab tuh kena rujuk ke klinik gomen...

|| NaFiRaa || said...

fieza..
buku check up kat klinik swasta dh ade..laku jugak buku..cuma saya ade problem BP..dan kena rujuk ke gomen klinik.. tu yg kena bukak buku merah plak..

eT said...

klinik seksyen 7 tu mmg ramai umat manusia...org shah alam xtau nk p mana dah...huhu

chugie said...

emm.. hope segalanye berjalan lancar ye.. doa banyak2 moga segalanya di permudahkan.

Asma Haha said...

chaiyok2 kak gha... :)

Zur@ZaRi said...

zura doakan sumer berjalan ngn lancar.. tak sabar plak nak dgr citer baby baru nanti.. taking gud care yer..

wahida said...

dear, jaga diri bebaik ye...jgn skip mkn ubat tau!! hopefully semuanya ok...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...