Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, March 25, 2011

...Klinik Dokter Hajar VS Klinik Gomen Seksyen 7...


okeh.. hari nih nak citer pasal Buku Check up ai.. masa ai tulis CITER NIE.. ramai yang tanya.. nape ai baru buat buku merah?? x kena marah ke buat buku lambat2???


sebenarnye kawan2..ai start buat maternity check up bila kandungan masuk 3 bulan.. tapi ai buat check up kat klinik Hajar..klinik swasta.. sebabnye.. kat shah alam nih ade 1 jek klinik gomen.. dan pesakitnye teramat lah ramai.. makanye dengan izin nurse kat klinik gomen tu.. ai telah buat keputusan utk buat check up kt klinik swasta jek..

ini lah dia rupe Maternity Card kat klinik hajar.. semua result scan.. result minum air gula.. result darah.. ade di sertakan kat buku nih.. yang kertas putih tuh.. rekod BP yang ai kena cek 2 kali seminggu tuh..

dan untuk pengetahuan semua.. buku nih laku jek kalo nak bersalin kat gomen hospital.. bawa jek buku nih ke mana2 hospital gomen masa nak bersalin.. info nih ai dapat masa ai gi tanya nurse kat klinik seksyen 7.. bukan ai sendiri cakap ye~muehehhe..

tapi.. oleh kerana ai ade masalah BP.. dokter hajar nasihatkan ai refer jugak klinik gomen.. supaya dorang ade rekod pasal masalah BP ai n senang dorang nak monitor masalah ai nih.. oleh sebab tuh lah ai telah ke klinik seksyen 7 hari tu.. dan ai kena bukak buku merah kat klinik gomen plak...

buku merah...

dah bukak dh buku merah kat klinik gomen.. banyak jugak prosedur yg ai kena buat balik.. walaupon dh buat masa kat klinik hajar.. x kesah laaa.. janji ade rekod untuk bersalin nanti kan..

okeh.. zoom sket buku merah baru... tadaaaaaa... ade stiker kuning.. ade maksud nih!! bukan saja2 tampal yer.. stiker kuning nih bermaksud 'Rujuk Pada Pakar Perubatan Keluarga" kiranya dalam perhatian laaa...muehehehe.. sebab BP x cantek tu laaa...

tugasan ai sekarang nih adalah.. monitor BP 2 kali seminggu dan kira pergerakkan baby.. bermula dari 9 pagi setiap hari.. gambar kat atas tuh adalah rekod pergerakkan baby.. cukup 10 pergerakkan jek.. kena rekod pukul bape.. slalunye pukul 10.30 pagi dah cukup dh 10 gerakkan.. tapi kadang2 terlupa nak kira pon ade jugak..heehehehe..

haaaaa... sekarang mesti korang dh paham kan.. nape ai baru bukak buku merah.. dokter kat gomen dah pesan kat ai.. pergi mana2 pon kena bawa 2 buku nih.. senang mana2 dokter nak tengok rekod ai.. so.. 2 2 buku nih ai akan bawa gi mana2 jek..

sekian.. citer pasal buku merah..

p/s: korang kena kira x pergerakkan bb??? ke klinik gomen jek kena kira???

11 comments:

Kancilbiru said...

makan la buah-buahan bila lapar..bawak bekal buah epal, biskut2 pun ok..:)

tp org tak pregnant pun kuat makan ni camna? hahaha

Zura said...

erm...

mamalieyna said...

dl klinik gomen, mmg kena kira pergerakan bb ..hee~

e.l.i.s.s.m.i.e said...

x pernah kira pulak pergerakan bb tapi sendiri kira la sebab dah tahu kan banyak kes baby tak gerak dlm kandungan.

Myra Jay said...

Pengalaman masing2 bila preggy nie kan..
Moga kandungan dan awk sendiri sihat ye:) dan dipermudahkan segala urusan :)

aNiS tHe BumbleBee said...

xpenah kena kira pergerakkan baby.tapi dulu2 time uyin,rasa2 sndiri je.minum air gula pun xpenah.

skang ni asik lapa..lapa..lapa..hihihi!

pak long said...

salam...
walau apapun....moga selamat semuanya..

cik nani said...

salam sis..lama x melawat sis..semoga sihat2 selalu..baby & ibu..=)

Asma Haha said...

semoga sihat sepanjang pregnant ni ye :)

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

teringat time preggy dulu, kita pun check up swasta je sebab malas nak pi gomen kena amik cuti...semoga selamat kedua2nya k

eB ezrin said...

lor?... eB dolo, refer spital putrajaya... pakai kad putih klinik soraya tuh jerk... sampai tebal dorang klip rawatan lanjut.. ;p
sampai la bersalin... dorang x tukar kat merah pn...

prosedur baru eh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...