Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, February 4, 2013

...Ceritera Hujung Minggu...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin semua..
Monday Blues kah?? ai?? memula ye.. Tapi bila Tahu My Big boss outstation.
Mood terus okeh..muahahaha.. keji!

okeh.. hari nih nak mengadu domba kat sini.. macam cerita di hujung minggu..
korang layan kan aje lah yer..

Sabtu Yang Kerja
seperti yang pernah di ceritakan.. sabtu haitu ai masuk keje hari sabtu semula setelah lebih 7 bulan x keje pada hari sabtu.. Sangat tak seronok keje hari Sabtu.. huhuhu
masa bersama anak2 pon makin kurang.. hanya tinggal Sabtu petang dan Ahad sahaja..
sedihhh..:(

Repair Kereta.
Ahad My Hubby pergi repair kereta.. skali ngan tukar tayar baru sekali.. memula nak gi tanya bape caj sahaja.. skali bila cek2 kete ape nak service n bape rm upah.. My Hubby kata nanti datang balik sebab nak settle kan beli barang dapur dulu.. skali tokey workshop ofer 1 kete untuk kami guna.. sebab dorang nk trus start repair.. kami pon memang x de masa lain dah nak repair kete.. sebab hujung minggu ni nak balik kampung dah.. 
makanye pinjam lah kete workshop, sekali bila naik! ohhh.. tidak lulus utk bawa budak2 kecik 2 orang tuh.. berminyak!! macam2 ade!! sudahnye my hubby hantar kami balik rumah dulu.. lepas kete dah siap baru keluar gi beli barang dapur.. siap repair + tukar tayar.. melayang RM1400++.. sedih..sob sob sob..

Mesin basuh.
huhuhu.. ini citer lagi sadis.. kat rumah ai masih guna mesin basuh separuh automatik.. tau kan?? hehehe.. minggu lepas bahagian spin/keringkan baju rosak.. tak mau pusing.. okeh lah.. spin manual jer dulu sementara nak beli mesin basuh baru..:) semalam masa tunggu hubby repair kete.. ai pon cuci lah baju.. tetiba.. eh tak pusing u!!!
bunyi motor berpusing ade.. tapi baju x bergerak.. OOOoo.. panggilan 'duit' memanggil2 lagiii.. bila My hubby balik, dia angkat semua baju2 dlm mesin basuh tuh.. korang tau X??? tercabut tapak dalam mesin basuh tuh.. alaaa... tapak yang pusing2 tu laaaa... 
hahahahahahaha... kejam betol!! tak hangak2 nak rosak.. terus tercabut skru dan patah!
langsung x leh pakai mesin basuh ai tuh... uwaaaaa...
baju dah lah banyak x cuci agi.. trus rasa kerdilnye diri ini.. hahahahaha.. motif???
x sanggup rasanye nak bilas kain2 tuh semua pakai tangan.. hahahahaha
sadiskan!

okeh.. cukup dulu lah membebel di pagi Isnin yang ceria ini.. cerialah sangat!

sekian.. n3 membebel.

p/s: weken korang cam ner?? best x??



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

15 comments:

TeacherAzimah said...

weekend sy pun tak best...sebab badan masih tak sihat. konon outing nak melalui terapi minda...sekali lagi lembik badan dibuatnya...huhuhu

SYANI said...

Setahun sekali mesti jadi camni.. Menderu2 duit keluar cam air...

Mrs. K said...

aiyokk.. sabo je la yer.. kite p becuti kat penang!

ainnoraini said...

Sabtu..bersukaria jln2 terapi minda...
Kene beli baru la mesin baju tu kann.,,tak sanggup nk cuci guna tangan..

Atia Adina said...

panggilan mesin basuh auto ler tu....akak pernah alamai mesin basuh rosak....huhuhu....bikin stress tengok baju tak basuh

Huda said...

wiken kami di rumah je :) zura, sorry tau huda lupa nak transfer rm3 tu..adeh..jap eh

Cho Zila said...

alamak susahler gitu .. memang payah sebab xtvt kita seharian berkaitan kain .. kain.. kain....

inazamri said...

hahahah tergelak akak baca kisah mesin basuh tu.mmg sadis sungguh

Sidratul Muntaha said...

ahahhaha
mah
aku gelak tahap max!
padan muke ko!
baju kena cuci byk2 guna tangan
tepuk tagan!
aku suke.
motip?!
aku pun pnh terkena
so tobat la nak guna semi
trus amik auto
hohoh
9kg trus
lalalla!
melayang duit 900
pergh
abis duit kutu setahun
huwa!!

Papa Mifz said...

kalau melibatkan kereta nih kadang2 boleh buat kita pusing kepala kan...hari tuh repair kereta wife pun kene 9rat lebih...huhu

azi said...

Nafira..
sabar ajalah..itu semua dugaan untuk buat kita kuat untuk teruskan kehidupan ni...akak pun selalu macam tu...kalau satu barang tu rosak..kadang-kala bersambung dengan barang lain pulak....:)

Izan Ishak said...

bab mesin basuh tu pernah kena. dahlah rakyat ramai. baju kotor pun menimbun je paham2 ajelah. nak basuh pakai tgn mmg nangis jugalah... huhu...

..::..aRe-Na..::.. said...

Zura,klu bab kereta bila dia sakit mmg poning kpl dbuatnyabkn...x repair hari2 ada kgunaannyakn,nk x nk kena jgk lah kuarkn per ptut...okla hubby zura dh ada blnjawan ke arah tu....jdiknya tgh sesak haru kn hihihiii...lawak la zura ni yg bab mesin basuh,tsenyum mbacanya hihihiii...x pe nti hubby belikn yg bru....hihii

Myra Jay said...

Fuhhh, duit mengalir laju je kan, mungkin sebab yg rosak tu tau kot tuan dia dapat duit lain.. hehee

LiYa HaNiF :: said...

weekend liya sibuk dgn mengemas rumah yg tak sudah2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...