Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, February 21, 2013

...Mesin Basuh Baru...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~

wew~ dapat masuk n3 ke 2 haini! 
big boss OS..hehehehe
ngelat sikit jer~

Masih ingat tak Kisah Mesin Basuh Rosak yang Sadis??
n3 ini adalah cerita selepas mesin basuh rosak itu.. sebelom CNY lagi..
lepas mesin basuh rosak.. Kami pon mencarik2 lah mesin basuh baru.. hajat di hati nak beli yang Auto dan besar sket.. sebab nak basuh toto sekali..

Carik punye carik.. aduhaiii.. mahalnye lah mesin Auto nih.. nak terkucil tengok harga..
oleh kerana nak kena beli cepat, so Kami decide nak beli yang semi auto jer..huhuhu..
beli yang murah2 dulu.. lepaskan basuh baju sebelom balik kampung haitu..

pergi lah kedai yang ngah ofer harga mesin basuh semi Auto tu..
harga? tak hengat.. tapi x sampai RM500 pon~

mesin basuh Semi Auto itu..
masa nak beli mesin nih.. tokey kedai tuh kata dia nak tolong ai buat installment mesin basuh Auto idaman hati itu.. ai bagi tau dia, yang ai masih ade installment lain dah..maybe x lepas.. dalam yakin x yakin.. ai isi gak form untuk mohon installment tuh..

ai agak mungkin x lepas.. or amik masa untuk proses permohonan ai..
hubby kata beli jer dulu yang semi Auto tuh.. baju x berbilas + tak bercuci banyaakkkkk sesangat dah tu.. kang x de baju plak nak bawa balik kampung nanti. ai OK kan jer laaa..

Esoknye ai faks kan dokumen.. eh! tak sampai 2 jam ade call confirmation pasal pembelian mesin basuh yang tersebut itu.. dan pukul 5 kedai letrik call permohonan dah lulus!!

OMG! OMG! OMG!
mesin basuh semi auto tuh baru pakai sekali jer..malam beli tuh trus basuh baju..
skali mesin Auto dah boleh keluar.. erkk! tak terkata~
nak buat camner kan~ terima jer laaaaa...

Mesin Auto yang tersebut itu..
brand Toshiba..

tak sangka secepat itu Allah makbulkan mesin basuh idaman hati ini..
Alhamdulillah..

kapasiti.. 15KG~
ai nak 13kg jer.. tapi My hubby nak 15KG! sebab beza harga x banyak pon..

lepas masuk toto queen size pon masih ade ruang..
senang hati sekarang.. tak yah hantar dobi lagiii..
syok abes!

Tapi.. masalah yang timbul sekarang adalah!!

dapur ai dah jadik kedai dobi!!!
2 2 masih ade kat dapur.. belom ade kesempatan lagi nak trasfer kat ruang belakang dapur.. ruang kecik kat luar dapur..tapi still dalam grill ler.. selamat kot kan~ 

Agak2 korang~ kalo ai bukak kedai dobi ade pelanggan tak??
lai lai lai..
muahahahahaha!

sekian.. citer pasal mesin basuh~


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

27 comments:

Kancilbiru said...

kalau nk jual, iklankan je kat mudah.my. mesti kejap jer terjual :)

Atia Adina said...

hahaha....adoiyai....rugi jer yang semi auto tu....confirm pas ni tak guna dah sbb dah ada yang auto...kak ad nak tumpahng basuh toto boleh....kalo hantar dobi kene rm8 hinggit

GreenJade said...

selonok nye dh ade mesin basuh baru..yg penting xyah anto toto kt dobi lg..membazir aje bayo mahai2 hehehe

wahida said...

kenapa masa baju menimbun tu ko x anta je kat laundry? sementara ko nak tunggu dpt mesin basuh auto tu?

tak pe la nok, yg penting ko dpt 15 kg terus...tahniah...

yg semi auto tu ko let go je kat mudah...sekejap je laku nok...percayalah...

::NureeN:: said...

15kg.. nk tompang bsh confeter, hehhee
mmg puas ati la kan... dpt yg besar mcm ni auto plak tue, x yah susah2 nk buang air bagai.. sedar2 dah spin :)

Huda said...

besarnye zura 15kg :) boleh sgt bukak kedai dobi ni :)

ct cheery said...

terbaik lah sis..bukak kedai dobi kat umah..pas ni leh lenggang kat umah aje..hehe

TeacherAzimah said...

In my opinian, jual jer yg semi auto tu. klu dpt jual kat rumah sewa org bujang pun ok. Masuk mudah.my jer hehe...
Zura, cer beli dryer machine plak. Lg senang kerja hehehe... I skangtgh mencari mesin lipat kain. Klu ada dah lama i sambar hahaha

SYANI said...

Fuyo... 15kg tu..

eB said...

wahhh 15 kg yer...
hmmmmm... nk gak la... leh cuci toto... yg ader nih... toto ringan n kecik boley la...
yg bsr nang ado.. ha3

Izan Ishak said...

bestnya zura dpt beli mesin basuh auto idaman kalbu. yg kat rumah ni pun auto kecik je lah... toto comel boleh basuh lagi. besar2 kena antar dobi...

~aYu~ said...

dah ada 2 mesin basuh la ni. leh la membasuh sakan.. naik bil letrik kan.. hihi.. ayu pun ingat nak beli yg baru sbb yg kat umah tu dah 5 tahun. mula wat hal biler spin macam xspin je.

tumpang basuh toto boleh? hehe

Sidratul Muntaha said...

wei sayang!!
toto basuh satu - satu jelah..
aduhai..
korang ni
excited sungguh
aku punya fully auto
9kg je
alhamdulillah..
bolehlah..
bolehlah...
*toto aku basuh satu - satu sbb berat weih klu kena air.letih motor nad bearing mesin tu nnti.
ahahaha

Daddy Ziyyad said...

hahahahaha! Mmg boleh bukak dobi ni!

pizet said...

ai dah buka kedai dobi dah? haha jual balik la kak kat mudah

mamalieyna said...

Amboi sekali ada dua..mmg bleh bukak kedai dobi ni..ahaks :-)

Liza said...

Jual je kat blog ni. Mesti laku. Tak pun buat ga hadiah mesin basuh lagi best. kekekeke...

Aine Ainun said...

wah..
kan rezeki sampai 2 dapat ha...

2 la kelebihan mesin auto, ble basuh totokan..
mudah sikit keje terutamanya utk yg berkerja=)

azi said...

Kalau tak mau, bagi akak ye...:)

Cho Zila said...

alamak dah banyak pulak yerk.. memang leh buat kedai dobi kalau laratler..

ct rahani said...

wah 15kg tuh.. mmg besar.. daku punya 7kg jer kot.. dh 8 thn++ usianya.. masih ok lg walaupun time spin tuh bergegar umah.. season la katakan.. hahaha.. yg semi auto tuh jual je zura kt mudah.my..

maszmadi said...

kak ra, masz nak tumpang basuh toto boleh? kalu masuk 4 helai muat x?..... harharhar

Aishah Jahirah said...

mak aih besarnya...mcm2 leh sumbat tu 15kg.

Myra Jay said...

Okla tu, berbaloi baloi beli kapasiti besaq ni :D

hasrul said...

Bleh suggest x kat mna nk beli mesin basuh ansuran?hehe

hasrul said...

Salam kak, mana kedai harga ok nak beli mesin basuh ansuran ni yer?

iracaeghah said...

akk juaikan kat sy kak...kalo nk juai msg sy ye...0124391878

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...