Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, March 17, 2014

...Air Oh Air...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin.
Cuba untuk memulakan minggu ini dengan Aura2 yang baik.. mudah2an dipermudahkan. Aminnn~

Air oh air.. kalo ikutkan jadual.. semalam dan hari ini di opis mendapat bekalan air.
tapi pagi nih senyap jer tangki dalam toilet nih. 
simpanan air kat opis pon dh makin berkurang sebab hari Jumaat dan sabtu memang x mendapat bekalan air.

kenapa catuan air tidak mengikut jadual.
meski pon ade perubahan.. bagilah tau!
Kawan i kat KL pon kena jugak.. sepatutnye Hari Ahad dh dapat bekalan air.. tapi rumah dia dapat di pagi hari jer.. menjelang petang.. bekalan Air dh x de.
kesian lah kan! mana sempat nak simpan air untuk 2 hari mendatang yg x de air tuh.
tambah2 ade anak kecil.. kesian~

Kat rumah i tu pon tak tau lah untung nasib macam mana..
kalo ikutkan jadual catuan air sama ngan opis i nih. janganlah kat rumah pon x de air jugak. Haru weehhh!!! belom wat simpanan air lagi neh!!
tetiba rasa nak nangis~

Ya Allah.. Turunkanlah Hujan RahmatMU bagi membasahi bumi Malaysia ini.. Aminn~

Sekian.. Kesah bekalan air.



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

10 comments:

Kakzakie said...

Terus panjatkan doa dan solat istiqa' Zura. Kat JB sejak semalam dah hujan lebat tak terkata. Tadi ni pun hujan lebat juga, masih gerimis tu di luar.

Moga hujan akan turun di sana juga.

dalila said...

stkt skrg ni area rmh saya ok lagi.. blum ada catuan air.. :)

lieyalatif said...

hai zura pe kabar....hope semua okey dan sihat...

alahai sian zura...tak abis2 lagi isu catu air ni kan....semalam hujan turun selamaman...hope paras air naik la kat semua empangan....

ish zura kalo opis takde air mmg payah le..stenbai jek laa hancing kan sane sini....hope semua kembali normal yeak zura... ini mcm kene stenbai bawak air dari umah ni heheheheh...

tu silapnye pihak syabas..sepatutnye dieorg kene war2kan pukul brape nak bukak air, pukul brape nak tutup air...so org ramai boleh stenbai....bile jadi cam niyg payah ni...lagi2 kalo ade anak kecik kan...adoiii mmg rase susahnyer......

Ain Noraini said...

aikkk..sama tajuk dengan kak ain ler...isu pasal airkann...alalahai mmg menguji sungguh kesabaran...

harap2 akan kembali pulih seperti sedia kala...

lizz said...

ala sian zura..parah tu kalo takder air kat opis...kat opis saya masih ok takder catuan lagi...harap lepas ni air kembali ader hehari...sebab sekarang dah start hujan kan zura....
saya dulu takder kat opis ni rasa susuah betul standby mineral water jerla kan...
Zura yang pasal minum susu tu...kanak2 kalau dah usia 3-6 tahun kalo tak silap dentist ckp semalam tdk digalakkan minum botol lagi dah... tambah kalo nak tdo malam sebab minum susu botol boleh menyebabkan masalah karies gigi pada anak kita...dan sebabkan gigi cepat rosak...kalo boleh ajor dia minum susu dalam gelas...
dan amalkan gosok gigi sebelum tidur...


♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

saya ni dah 2-3 minggu dah tak de air kat ofis dan rumah :'( ...warghhh...pejabat kerajaan pun tak terkecuali ...huk..huk....nasib ade 3 floor yang masih ade air simpanan ...so nak pg toilet kna turun lif tingkat yg berkenaan ...mencik !

mamaarifakeem said...

Itulah, susah kan... mujur la ofis akak, tangki dia besar..masih boleh bertahan time tkde air, air di toilet masih ada, di sinki je takde..hu..
Dan alhamdulillah, area rumah masih stabil bekalan air..tumpang simpati pd kwn2 yg alami gangguan..hui..

Sura Mohd said...

memang sengsara kalau takde air..banyak2 bersabar zura..
Alhamdulillah rumah dan tempat kerja akak masih banyak air lagi..

SYANI said...

Memang sengsara sikit bila takde air ni kan.. Menguji kesabaran sungguh.
Alhamdulillah setakat hari ni jadual catuan air di kawasasn rumah saya masih mengikut jadual.

hainom OKje said...

Kalau tak de air ni mmg sesak nafaskan Zura....susah segala galanya...kalau ada budak kecik lagilah kesian...Dah call Syabas mintak dia htr lori air?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...