Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, March 27, 2014

...Shopping Sakan @ Pasar Malam Brinchang & Birthday Wish...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam hari Khamis.
Mudah2an hari ini lebih baik dari semalam.
Hari ini lebih rajin dari semalam. hehehe

Okeh ler.. harini i nak sambung citer Family Gathering kt CH.
Untuk makluman semua.. Family Gathering kali ini adalah Family Gathering belah My Cinta. 
tu pasal dalam citer i kali nih asik tulis Adik badik ipar dan biras.. hehehe
 My Mak tuh adalah Mak i ler... muahahahaha.. Mak mertua sebenarnyeee.. Kalo My Mom i tulis My Ma.. sedikit info jer lah neh.. harap korang x fenen. muehehehe

Haini nak bebel2 kesah pergi pasar malam.
bila di tengok2 rupernye x banyak gambar yang cantek2 untuk di tempek.
maklumlah.. dengan gelap malam nye.. dengan orang ramai nye..
terima lah seadanye gambar yang i tempek neh.


tudiaaaaa... rombongan cik kiah.
muahahahahaha.
lepas jer masing2 dh kenyang. terus siap2 untuk terjah pasar malam Brinchang.
semua ikut kecuali Abang long. dari 4 kete.. jadik 3 kete jer yang pergi.
muat ajer 3 kete pon. jalan jem toksah citer lah.. bukan CH kalo x jem kan~
hadap ajer laaaaa.. paling seriau masa mendaki bukit tinggi sebelom sampai pasar malam tu. dh ler jalan jem.. pastu naik bukit tinggi plak. i kat dalam kete zikir jer banyak2.

bila dh dpt parking.. terus jalan masuk pasar malam.. udara sejukkkkk sangat.
besttttt... kalo gi honeymoon lagiiiiii best. hahahahaha.

Cinta n Delisha.
kat pasar malam kami jalan ber3 jer.
My Anis mcm biasa lah.. dia bukan suka berkepit dgn mamapapa dia..
dia lagi suka ikut kakak2 sepupu dia.

Buah wajib ade kat CH.
stoberi!! i x membeli pon stoberi nih kat pasar malam.
i cuma beli stoberi coklat ajer.. itu pon x sempat2 nak snap gambar.. makan dan2 tuh jugak. nikmatnyeeeee.. kalo lah hari2 dpt makan stoberi coklat. ahaks.

beli jagung rebus.. 

tu! tu! tengah sibuk beli ubi manis rebus..
mmg manis sungguh ubinye.. makan pulak panas2.. berasap mulut u!

i beli jugak sayur2 celup tepung.. harga sebenar 1 tray rm5.. tapi i dengan muka x malunye minta dia campurkan 2 sayur dlm satu tray.. boleh u!! harga tetap rm5.. dapat 2 sayur. ahaks. x sia2 buat muka x malu khennn.

budak aktif neh.. i tak tahu lah kakak2 sepupu dia handle dia camner.
i jaga sekejap jer rasa nak jadik tarzan dh kt dlm pasar malam tuh.
dia suka2 dia jer nak berenti tgk pape2.. tau2 dia dh kena tinggal. geram kan!

Si adik memang papa dia dukung.
tapi kadang2 dia menggelupor jugak mintak nak turunkan.
kalo kat tempat lapang sket berani lh turunkan dia. dia neh pon boleh tahan ligat jugak tuh.

tudiaaaa.. tudiaaaaaa...
selagi x penuh tangan memang x balik.
agak2 tangan dah x boleh nak pegang dah.. baru ingat nak kembali kepangkal jalan.


borong jangan x borong!



Kasut croc besar yang menjadi tumpuan ramai.
unik sgt saiz kasut tuh. mana entah dorang tempah kasut saiz camtuh.

My Mak.. Kakak Ipar & Adik ipar (kakak & Adik My Cinta)

Afiah Nur.

Kak Qila..

Kak Long (biras) n me..
kecik molek jer kak long i kan~
 rancak duk bercerita memborong ape. hahahaha.

ade 1 famili yg x de dalam gambar nih.. famili Adik ipar kat Klang.. x dapat di kesan kat mana. hanya calling2 jer. bila dh habes shopiing baru jumpa balik kat parking kete.
so, x de lah gambar dorang kat pasar malam neh..

Sekiann.. kesah ke pasar Malam.


**********************************************************************

Nak selitkan sedikit ucapan istimewa untuk My Ma

27.03.2014
Selamat Hari Ulang tahun kelahiran buat Ma tersayang.
Semoga sentiasa di murahkan rezeki..
Semoga sentiasa di kurniakan kesihatan yang baik..
Semoga sentiasa berbangga dengan anak2 Ma yang membesar bagai juara ini..
Semoga Sentiasa bahagia di Dunia dan Akhirat.
Doa Kami sentiasa mengiringi hidup Ma dgn Ayah.
Aminnnnnnn~

Rinduuuuu sangat kat Ma n Ayah.
Ade rezeki, bulan 5 kita jumpa yer.
InsyaAllah~

Kami semua Sayangggg Ma!

Sekian.. Ucapan istimewa untuk Ma.



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

18 comments:

lizz said...

nyum sedapnyer nengok stoberi bersusun tuh..kecur liur nengoknyer..zura jagung memang sedap kat cameron nih lizz suka jagung mutiara bakor memang mabeless..hehe anis2 perangai sama ngan abang uwais..kalo kemana2 aktif semacam..seronok sungguh nyopingkan zura...

Happy birthday utk ma zura moga dipanjangkan umur murah rezeki n bahagia bersama famili tercinta///

Sura Mohd said...

wahh..shopping sakan..tengok gambar2 ni terinagt pulak masa pegi dulu..dah la pegi timeraya cina..memang ramai la umat manusia..
*selamat hari jadi buat Ma zura..comey la Ma zura ni..manis orangnya..:)

Kakzakie said...

Ini baru shopping pasar malam ye Zura dah hampir penuh bonet belum lagi next shopping... tapi seronok sebab pergi berkeluarga.

Selamat ulangtahun buat mak zura..

SYANI said...

Sakannya... baru kat pasar malam je tu...
Cik Besah pun ada belikan patung untu Amira kat gerai patung2 tu..

norhidana miswan said...

bestnyer pg psr mlm brincang kak, sana sini rasa nk beli, nmpak stoberi nk beli, syr grg pun nk beli... pak kata sume lah... heheheh jagung dia pun mengiurkan betul

*epy bday utk mak akak, moga diberkati n sihat selalu

umi alya said...

waduhhhhhhh zura sempat lagi bergambar ditengah2 kesesakan orang ramai, akak rimas lama2 dok kt sini, abis beli makanan n keperluan anak2 terus masuk bilik, rehat.. (dasar org tak berapa rajin..)

Zasillah Ariffin said...

alahai seronoknya mama....lama tak dapat cuti cuti jalan jalan cenggini...tahun ni takder rezeki...tunggu tahun depan inshaaAllah. huhu...jelesss

Zee Suhaini said...

syoknya menyoping sakan..memang rambang bijik mata zura pi situ..sumer menda rasa nak angkut..

jagung, ubi, stoberi..celup tepong sumer tu buat zee kecur liur..

selamat panjang umur jugak buat ma zura..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

Hohoho..
Borong sakan noo..
Biasalh.. Cuti skolah mmg jem thp gaban kat check
Pernah kena , 3 jam dr kuala terla ke pekan brinchang.. .
Apepun, ch mmg best tuk animun..
Hih

Fifi Nadhrah said...

Rindunye nk g cameron.. rindunye ice cream msia cameron.. tp dlm pantang boleh mkn ke? Haha..

Dhiaqiud said...

wah..best..best sopinggg...hepi bufday ma k.ra..dekat la ngan bufday k.ra 31 ni kan???

::NureeN:: said...

saiz gmbq besaq sgt kot
byk nureen x leh tgk
dh refresh byk kali..
myb jgk tenet slow.. huhuu
x dpt nk tgk borong sakan d brinchang

Fizalinolie said...

Best kan... Lagi2 kalau pegi pasar mlm buat rombongan cik kiah. Memang meriah. Hehe.. lama tak singgah sini kan...

Tihara said...

bestnya cameron kan, pergi banyak2 kali pon tak jemu sebab sejuk n banyak benda boleh dapat kat sana :)

Fiza Rahman said...

Amboiiii...meriahnya. Best tu. Happy born day to your mom.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

aaarrrr....arrrr ...jagung rebus tu sedap... *___*

hainom OKje said...

Jangankan Pasar malam Brinchang Cameron Highland pun Okje tak sampai lagi Zura hehe....
Inshallah satu hari nanti nak try pergi jugak!

hainom OKje said...

Jangankan Pasar malam Brinchang Cameron Highland pun Okje tak sampai lagi Zura hehe....
Inshallah satu hari nanti nak try pergi jugak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...