Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, March 10, 2014

...Update Sket Pasal Reno Rumah...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin.
Mulakan minggu ini dengan aura yang positif. Amin~

Kita semua masih lagi di kejutkan dengan berita Misteri kehilangan pesawat MH370.
pelbagai spekulasi yang di timbulkan. Apa yang terbaik yang mampu kita buat sekarang nih adalah.. BERDOA pada yang ESA semoga urusan pencarian pesawat MH370 dipermudahkan. Aminnn~ tak perlu lah nak sebarkan cerita yang x sahih.. kesian ahli keluarga mangsa. :(

Hari ini i nak tempek sket gambar2 hasil dari kerja2 baikpulih dan reno kat rumah ke 2 kami. InsyaAllah.. bulan 4 nanti penyewa akan masuk. sempat lah i buat majlis doa selamat dan kesyukuran sket kat rumah tuh sebelom penyewa masuk. :)








proses menebang pokok mangga depan rumah. 
haitu dah tunjuk umbi pokok yang dh di tebang.. haini tempek gambar semasa pokok di tebang. sebenarnya ini semua adalah gambar dr henpon My Cinta. hari ini baru dapat gambar2 nih.. so, baru leh tempek lah.




proses mengecat semula.


wiring semula.. kotak fius lama habes di makan anai2. so, kena ganti semula dgn kotak fius baru dan wiring baru untuk kipas dan lampu di ruang tamu. wiring lama dan x boleh pakai.


bahagian belakang rumah.. ade tanah yang agak panjang.. kalo boleh sambung untuk dapur memang luas sangat.. tapi owner baru x cukup bajet.. hahahaha.
ini gambar sebelom.



Selepas di cat semula.


 ruang belakang tadi di lantaikan.
tuan rumah malas nak meracun rumput kekdahnye.. hahahaha.
silakan lah lantaikan semua tanah2 itu.



gambar ini diambil dr dapur rumah sendiri.. sebelah rumah ajer kan..:P



proses naikkan tiang untuk car posh.


 bumbung car posh lama kecik jer kan.
tu yang i mintak kontraktor sambung sampai depan terus. 
siap lawan bumbung car posh tuan rumah u!

bumbung sudah siap.
tambah lampu sebijik.


Lantai car posh pon di lantaikan semula. sebab nak tutup semua longkang2 yang ade.
proses ini pon dh siap.. di lantaikan semua sampai ke luar pagar.. 
kalo ikutkan kan.. kerja2 reno dan baik pulih nih dah x banyak dah. cuma ade beberapa bende yang kena komplen. sinki yg dah repair pon masih bocor.*tuanrumahcerewet!
kipas dlm bilik belom pasang lagi. katanye hari Rabu ini.

Alhamdulillah.. lega rasa hati.. semuanye berjalan lancar. walaupon kadang2 ade jugak episod membebel sebab kontraktor x buat keje dgn baik. oleh kerana i sendirik yang uruskan bab2 komplen dgn kontraktor nih. jadiknye, agak merana sket lah kontraktor tuh dpt pelanggan yang kuat menelefon tanya khabar nih. hehehehe. Kalo My Cinta yang uruskan konfem selamat dorang. hahahaha. kalo x tanya khabar, lambat siap lah jawabnye khennnn!

Okeh.. itu jer lah dulu nak update haini. dh siap sepenuhnye nanti i update lagi. 
Selamat bekerja korang~

Sekian.. Kesah reno rumah ke 2.


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

15 comments:

siti alfakhishah aman said...

memang kena take note orang yang buat keje tu.. kalau tak sambil lewa je nanti.. sendiri yang rugi kan..

amboi.. dah pasang rumah baru la dekat blog ni.. cantik.. :)

Cho Zila said...

wau progresnyer laju gak tu. yerk.. rasa cam barujer umum berita gembira....
akak juga mengharapkan semoga ada keajaiban kisah kapalterbang MAS tu.. moga Allah memberikan petunjukNya...

Masya said...

cepat jugaknya dia org buat, oklah tu.. kalau lambat sakit hati dibuatnya.. sblh rumah kan..

Atia Adina said...

kali ni kontraktor lain ek....ok lah...cepat jer dah nak siap

Eliss Mie said...

jgn lupa ajak makan2..hehehehe

LiYa HaNiF :: said...

lama sungguh tak singgah sini...harap2 tuan tanah sehat2 belaka... :)

shark said...

haih nak reno umah nih byk pakai duit woo..hehe..:)
kami yg x berapa berduit nih simpan ler sikit2 kalo ada hajat tue..

Daddy Ziyyad said...

saya ada nampak rumah ala ala macam rumah awak ni, kat area sek 18, dia buat betul2 punya major renovation...mmg cantekkkkkkkkkkkkk..:)

berapa sewakan rumah tu?

Rose Azadir said...

Assalamualaikum…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer…

Papa Mifz said...

bila semua berjalan lancar hati pun senang jadinya kan...=)

mamaarifakeem said...

Hahaha... untung org cam zura ni, baru cepat kerjq jalan, kena acau selalu.. :-)
Syok la nnti, bulan2 masyuuuk, dh ada penyewa :-)

Kakzakie said...

Bersama kita menitip doa moga kemelut hilangnya MH370 segera terjawab..

Selesai sudah bolehlah dipasang notis signboard siapa yg mahu menyewa ye..

Aishah Jahirah said...

untungnya da ada 2nd house...:)

lizz said...

waa lepasni lawo la nih...untung penyewa yang dapat menyewa umah zura ni tau...
sama2 kita berdoa moga pesawat MH370 mudah dijumpai...

hainom OKje said...

Yelah entri hari tu tunjukkan tunggul pokok hehe...Kus semangat zura....sebelum dikemas....buang mana tu...pening jugak ek...sewa lori gamaknya nak buang sampah tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...