Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, March 26, 2014

...Family Gathering @ Cameron Highland...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Rabu.
Senyumlah selalu.. walaupon di landa kemalasan. hahahaha.. i ler tuh!

Okeh lah.. pelan2 bebel lah.. kalo layankan kemalasan ini.. memang x jadik keje.
Family Gathering kali nih untuk famili belah My Cinta. My Mak dah lama teringin nak ke CH. jadiknye Cinta pon plan lah nak buat family gathering kat CH bagi memenuhi keinginan My Mak untuk ke sana.

Alhamdulillahhh.. semuanye berjalan lancar.. cuma sedikit cabaran yang i kena hadap bila kebanyakkan apartment fully book. maklum jer lah pergi di musim cuti sekolah. tapi berkat usaha yang tak pernah jemu.. akhirnye.. Allah tunjukkan jalan.. dapat sewa 2 apartment seperti yang di inginkan... sebelah menyebelah, tak nak tinggi2 sebab ade warga emas..My Mak dan paling best sebab apartment nih untuk muslim sahaja. yakin lah nak guna semua peralatan dapur kt situ. nanti i tunjuk gambar2 dlm apartment tuh.

seawal 10 pagi gerak dari shah alam..
singgah jap giant untuk beli jajan makan dlm kete. kekeke


KAMI.
dalam perjalanan ke CH.

perjalan pergi ke CH.. kami menggunakan jalan pahang.

Bentong -> Raub -> Sungai Lui -> Sungai Koyan -> Kuala Lipis -> Pos Betau.

Jalan cantek! x de bengkang bengkok sangat cam lalu ikut tapah.

 ade kebakaran berlaku akibat dr suhu panas.
boleh kata banyak tempat gak lah jumpa kesan terbakar.

Anak2 kebosanan dalam kete. keje bergadoh jer lah.
si adik takmo bagi kakak dia duduk atas kerusi skali.
tu yang kakak baring kat bahagian kaki tuh. 


x puas tengok!!!
sangat2 menenangkan!!

tertarik dengan rumah2 orang asli di sepanjang perjalanan menuju ke Ringlet.
sesekali boleh nampak dengan jelas rumah2 mereka dan anak2 kecil bermain dengan angjing peliharaan mereka.

salah satu apartment yang kami sewa.
pukul 4 petang kami sampai di tanah rata.
menunggu tuan punye apartment datang jemput kami dan hantar ke apartment.
apartment tuh x jauh pon dari pekan tanah rata tuh. 

bilik utama.

bilik ke 2.

bilik ke 3.
single bed jer.

dapur.. kebanyakkan peralatan ade, cuma bilangan x banyak.
atas dapur tuh i ngah panaskan lauk. keh keh keh.
makanan petang tuh adalah secara potluck. masing2 ade tugas masing2. i sepatutnye kena masak nasi seperiuk. tapi oleh kerana takut anak2 lapar sementara nak tunggu lauk2 sampai.
jadiknye kami beli lauk siap2.. tu yang tinggal panaskan aje. hehe.

gambar bilik air x de plak.. ade 1 bilik mandi dan 1 tandas.
water heater ade dlm bilik mandi ajer. kat tandas x de.. sila lah bayangkan! hahahahahahaha.

iron yan di sediakan.. jadik menan dia pulak. sabar ajer lah.

tudiaaaaaa.. kemain meriah lauk2 pauknye!
My Mak bawa ikan singgang.
Kakak ipar(kak Da) bawa ayam goreng.
Kak long (biras) bawa ikan goreng.
Me n biras kat klang bawa nasik sorang seperiuk.
makan x pandang kiri kanan. sedappp x hengat. hahahahaha.

ini pandangan dalam apartment ke 2 yg di sewa. susun atur sofa berbeza sket.
yang lain semua sama jer. apartment nih sebelah menyebelah jer.
senang.. melompat ajer ke sebelah.. tak yah pakai2 selipa. hehehehe.

okeh2.. kita stop dulu sini.. sebab citer pasal gi pasar malam super duper banyak gambarnye.. kang juling plak korang membacanye. esok i citer kesah ke pasar malam brincang plak. masing2 borong sakan hah!

Sekian dulu untuk hari ini..:P




 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

16 comments:

hainom OKje said...

Seronok dpt berkumpul adik beradik...... Kalau sporting macam ni lagilah bestkan Zura....lni adik beradik Cinta ke Zura?...
Dah borong sayur ke belum? Hehe

Kakzakie said...

Apa yg lebih seronok sebenarnya Zura sebab pergi berkeluarga ramai-ramai. Meriahnya tak sama... macam makan tu walau lauk tak banyak pun sedap apa lagi kalau banyak macam itu..

Myra Jay said...

Rasa macam baru je baca family gathering zura kat CH..
Thn ni sampai lagi sana.. Bestnyer :D

TeacherAzimah said...

X pnh jemu pi ch ni kan..sbb best!

Sura Mohd said...

bestnya kumpul ramai2..bercuti.
untung dpt apartment sebelah menyebelah..dulu kitarang dapat atas bawah..:(

Zee Suhaini said...

tengok zura punya gathering ni tak sabar pulak nak nunggu bulan 12..hehehe..selalu we'olls wat family day akhir tahun..

sian kat anis duk kat lantai..hadoi la delisha nih..

norhidana miswan said...

bestnyer kak, oh kalu lalu bentong mmg jln tak bengkang bengkok ek kak... lama dh tak pg CH, kene plan pg sana jgk nih... baru syok

Zasillah Ariffin said...

seronoknya mama hehehe
teringin lak jalan CH..nanti upload gambar best best eh..tak sabar tunggu entry baru.

SYANI said...

Pegi cuti ramai2 memang seronok kalau semuanya sekepala...

** Boleh tak bertembung kita kat CH ye...

Eliss Mie said...

bila nak sampai gak ni. boleh la lalu jalan ni gak nak pegi CH nanti. In Sya Allah...

Cho Zila said...

tak aci zura bawa nasijer.. ha.. ha.. yeler kalau lauk sedap nasi takder tak boleh gakkan...
ooo bestnyer gather2 di CHni... jom cepat2 tunjuk gambar stoberi untuk akakni ha...

Ma said...

hehehe.. pandai ah k ra wak ayat, kalu k da ltk gambo jer byk2.. tulisan ciput jer..
ape pun mmg seronok beronok2..
cuma terkilan x dang nok masuk kat kaktus.. huhuhu...
x puas ah.. de umo pjg leh g plk..
:)

Daddy Ziyyad said...

saya tak pernah gi CH ikut laluan yg awak ikut tu...selalu mmg ikut highway PLUS aja..exit Tapah atau Simpang Pulai..hihihih

CH mmg best kan..walaupun dah puluhan kali pergi, tetap nak pergi lagi!

lizz said...

bestnyer zura dapat pi ramai2 satu famili meriah gitu..
waa bila tang makan tu kalo saya makan ramai2 ginih 2 3 pinggan boleh habis..sedapkan...tetambah memasing bawak lauk ..

Dhiaqiud said...

sonok..sonok..nanti bleh wat gathering kat tmpt lain lak :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

bestnya... !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...