Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, March 28, 2014

...Macam2 Kesah Semalam...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Jumaat.
semoga kita semua mendapat keberkatannya. aminnn~

Harinih kemain bz.. dr pagi sampai lah ke petang.
hari nih big bos baru masuk opis selepas beberapa hari Out station.
melawat site kat pengerang, Johor. Kalo dia ade memang kelam kelibut sket i. ade aje bende yang dia nak carik gado.. sabar ajer lah.

Oleh kerana haini bz, jadik x leh lah tempek gambar CH yang banyak itu.
jadiknyeeee.. kita tempek dulu kesah yang terjadik semalam. balik keje semalam memang tak cukup kakitangan. semua bende kena buat semalam.

balik2 keje.. intai rumah ke 2 kami jap.
My Cinta baru habes buat wiring lampu dlm rumah. kena lah tengok hasil tangan suami terchenta khennn!

lampu kat ruang tamu..

Lampu dalam tandas.

 Lampu luar dapur.

Lampu kat ruang dapur.

Alhamdulillah.. hampir selesai dah urusan baik pulih rumah ke 2 kami. tinggal pagar jer belom siap lagi.. tukang besi kata minggu depan siap.. bulan 4 penyewa nak masuk dah. takpe lah.. pasang pagar dan grill jer pon.. x kacau dalam rumah dh.

habes melawat tapak.. terus gerak pergi carik hadiah birthday untuk My Anis.. baru ade peluang nak membeli.. haitu sibuk benor buat persiapan Famili Gathering. semalam br ade masa nak mencarik hadiah.

 belikan basikal untuk dia.
nasib baik adik x mintak untuk dia jugak.. hehehe.
Delisha mewarisi basikal kakak jer. hehehe.

lepas settle beli basikal untuk My Anis.. terus gi Klinik. My Delisha x bape sihat..
batuk lepas balik dari CH haitu. pastu nafas dia nampak berat dan ada bunyi.

jadiknyeeee...

kena lah amik nab. pertama kali anak i kena amik nab.
i memang perasan, Delisha kalo dia deman or selsema.. nafas dia cepat berat.. mungkin salur pernafasan dia sempit kot.. My Anis dulu x pernah ade masalah pernafasan nih.

Alhamdulillah.. Sikit pon dia tak nangis walaupon kali pertama kena nab.
Delisha boleh cakap.. sejuk macam Cameron Highland. hahahahaha
pastu sibuk nak pegang sendirik.. ahaks..layankan ajer lah.

bab2 mcm nih memang My Cinta yang handle. i neh terlebih cuak. hahahaha.
bila tengok Delisha rileks jer amik nab baru i pon cool. hahahaha. menggelabah tak tentu pasal mamanye neh.. anak x de pape pon. hahaha.

Alhamdulillah.. lepas amik nab.. nafas Delisha nampak lebih selesa dan x de bunyi dah.. lega betol hati neh.

Keluar jer klinik.. terus pergi Giant.. beli barang makanan sket.. x de stok makanan dh kat rumah. dah abes shopping trus balik rumah. makan. tido! fuhhhhhh~

nak selit gak sket.. sambutan birthday My Ma kat kampung.
Adik i yang wasapkan gambar2 neh. senang hati tengok My Ma hepi jer.


Selamat Hari Lahir Ma~
Saaaaayanngggg Ma sangat2!!!

Adik Lelaki i.
satu2nye anak lelaki My Ma yang ade.
Harapan keluarga lah neh selepas arwah abang long meninggal.
memang rezeki dia dapat posting keje kat terengganu jugak.
boleh lah tolong tengok2kan Ma ngan Ayah kat kampung. kakak2 dia semua duduk jauh.
Terima Kasih Yie sebab belikan Ma kek dan gembirakan hati Ma.

My Adik Na.. Adik bongsu.
sekarang dia ngah study kat kuantan.. dekat dengan adik i Nens.
Adik Na pon selalu gak balik hujung minggu. katanya hari Jumaat x de kelas.. so cuti panjang untuk weken.. tu yang dia rajin sangat balik tuh.

okehlah.. setakat nih dulu lah untuk hari neh..
sepantas boleh i menaip neh. nak jugak tempek n3 haini.. hahahaha
tataaaaa!



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

6 comments:

Zee Suhaini said...

zee yang membaca ni pon semput zura..memang gitu la rutin pon..
penat keje balik umah pon kena keje jugak..cam skrang lagi susah sebab laki keje malam..

tahniah kak anis dapat basikal baru..

Atia Adina said...

wa...best ar anis dapat basikal....delisha pun baik jer tak mintak...kak ad masa nak belikan adam basikal ari tu...dan dan atia cakap basikal dia dah buruk...puas pujuk dia

umi alya said...

Sib baik adik faham, kalau idok, kena beli 2..

- G C - said...

wahhhh.. dah ada rumah ke 2? Alhamdulillah kak. murah rezeki. lama tak datang blog akak, almaklumla tmpt baru ni tak best nak berblogging. huhu

εïзmummyHazaεïз said...

wahhh bz mommy. kesian kena amik neb.

hainom OKje said...

Nak kipas Cintalah tukan, siap jengah hasil kerja dia hehe....
Alahai siannya Delisya ,.....la ni dah baik ke belum Zura?
Makcik Hepy Bezday .....
Moga diberikan kesihatan yg baik dan hidup sentiasa diberkati Allah ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...