Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, March 20, 2014

...Kakak Anis Yang Makin Pandai Berdikari...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis..
Semoga hari ini lebih baik dari semalam. InsyaAllah~

Ohhhoiiiiiiii.. air x de! letrik pon xde!! sadis sungguh kan!
masuk2 opis pagi neh tengok gelappppp jer. selalunye kalo i sampai opis dh terang dh. skali kuar kelik i dr bilik dia yang gelap cakap x de letrik.
tudiaaaa.. berjemaah nampaknye. hahahahaha

kol TNB.. dia kata dalam masa 2 jam.. berkuntau lah i kt opis yang gelap itu. nak update blog pon x boleh.. letrik x de.
tunggu punye tunggu.. kol 10 ade bunyi air masuk tangki.. so, tadah lah air dulu. kol 11.30 baru ade letrik. fuhhhh.. baru terang opis nih.
panjang lebar mukadimah haini.. hahaahhaha

okeh, haini nak citer pasal anakda Anis.
walaupon baru darjah 1, rasanye My Anis cukup cepat berdikari.
pandai kesiankan mama dia buat semua keje.
Alhamdulillah.. dh boleh tolong mama buat keje rumah dah sket2.

terbaru, dia mintak nak kemas buku2 sekolah dia ikut jadual.
dia kata kesian tengok mama buat semua keje. sejukkkk hati dengar. hahaha
minggu permulaan dia susun buku sendirik. i cek jugak sebelom pergi sekolah tuh.. manatau kot2 ade yg tertinggal. Alhamdulillah.. pandai dia kemas buku dia. semua ikut jadual.




tengah susun buku sekolah agama.
Alhamdulillah.. dh pandai berdikari dah anak i neh.
ringan lah sikit beban keje mama dia setiap malam. selalunye buku dia i yang kemas. cek semua alat2 tulis dia. tapi skrg My Anis dh boleh tolong kemas dh.

sejuk hati bila tengok perkembangan positif anak2 kan~
Moga mereka membesar sebagai anak2 yang berjaya dunia dan akhirat. amin~

Sekian.. tempek kesah My Anis

 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

12 comments:

lizz said...

bagus tau anis ni tau bangga auntie tau...tapikan gegirl memng gitu kalo boy dia anjer2 segala nak makknyer suruh baru hegeh2 nak buat...abang uwais lakan..tapi kalo bab2 melukis baca komik lajujek dia buat haha....

lizz said...

bagus tau anis ni tau bangga auntie tau...tapikan gegirl memng gitu kalo boy dia anjer2 segala nak makknyer suruh baru hegeh2 nak buat...abang uwais lakan..tapi kalo bab2 melukis baca komik lajujek dia buat haha....

SYANI said...

Dah boleh harap le si Anis ye.. Ringan sikit beban mama..

Daddy Ziyyad said...

Alhamdullilah...saya harap anak anak saya pun akan seperti Anis, berdikari bila masuk sekolah..:)

Nasib baik letrik off tak lama :)

aizamia3 said...

Alhamdulillah.. dah boleh harap dak dak Anis ni.. ;)

babYpose said...

Assalamualaikum, alhamdulillah dah berdikari, lega mama, kakak anis minat buku-buku ni, rasa cute pulak nampak adik duk kat tepi tu, nak tolong ke :) peace dari aunty :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

alololo...comelnya dia..siap sengih buat peace lagi .. :)

Sura Mohd said...

anak pompuan memang cepat berdikari..ditambah pulak dengan asuhan yg baik..bagus Anis..
kaksura pulak asyik berperang jer ngan Abang Aqil..dh drjh 4 pun huru hara..tengok anis pandai berdikari teringat pulak kat angah..dia klu bab skolah memang jaga..sampai sekarang..awal2 dh prepare utk esok punya sekolah ..kdg2 belum tukar baju skolah pun dia dah siapkan jadual untuk besok.. :)

Mummy Chubby said...

sama la mcm khaleesa...mummy biasa kemas subuh sblm gi sekolah.tgk2 dia dah siap kemas ikut jadual tap kena la double check gak.takot trtggal..huhuu

hainom OKje said...

Budak pompuan mmg cenggitu Zura...anak okje dulu yg lelaki sampai sudah maid tukarkan jadual, tak de inisiatif langsung nk tukar sendiri...tp yg pompuan dari darjah 1 mmg di yg buat

Aishah Jahirah said...

bagus ank dara srg ni dah ada rasa tanggungjawab...

Masya said...

GSNYA ANIS NI.. ANK DARA MESTILAH RAJIN..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...