Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, March 7, 2014

...Kesahnya Kenapa Daku Menyepi...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam hari Jumaat yang mulia.

hangat betol kes Artis dengan laki orang tuh.
kat wall FB i penuh dengan citer n status pasal tu.
Moga kes nih cepat lah selesai. Mudah2an Allah tunjukkan kepada mereka jalan yang terbaik. Amin~

haini bukan nak citer pasal gosip tuh.. malas nak tambah dosa kering. biarkan mereka settlekan hal mereka. cuma hari nih nak bebel pasal nape i x banyak menulis kebelakangan ini. mesti lah ade sebabnye kan~ tak kan blogger tegar x mo menulis.

sebenarnye...ade sesuatu yang agak besar berlaku dlm perjalan hidup i.
kita pendekkan citer jer lah.. kalo nak citer dr awal memang berjela2 lah citer i neh.

i dan partner telah di saman atas satu kes berkaitan dgn business construction.
nama i dan partner telah di gunakan tanpa kebenaran.

setelah di siasat dokumen saman tersebut. banyak sangat keraguan. yang paling teruk sekali adalah.. penipuan tandatangan Kami. 

untuk makluman partner i tu adalah seorang Dato dan ade perniagaan sendirik di KL. tapi nama kami telah di salah guna oleh kawan masing2 sehingga nama kami turut terjebak dlm kes nih. ini kes percaya kawan lah nih.

Agreement yang konon nye telah di tanda tangani oleh kami. Nama Dato n i dijadikan sebagai guarantor. dan tanda tangan tu bukan tanda tangan kami.

oleh kerana ini dh jadik kes mahkamah.. jadik kami terpaksa buat report atas penipuan tandatangan nih.

Hari Isnin haitu i amik Halfday untuk uruskan kes nih.
pergi ke Bangsar untuk ke Lawyer ofis. lepas bincang2 beberapa bende.. kami terus pergi buat report kat balai polis Travers.

Lawyer yang amik kes Kami.. Miss Kumari.. tengah taip report.
lama jugak ler kami duk kat balai polis. dengan sistem slow nyer.. dengan polis sini nak kena call balai polis berdekatan dengan rumah i lagi. memang banyak bende nak kena buat. ingatkan senang jer nak buat report polis. hehehehe.

bila lama duduk kat balai polis nih.. baru tau.. macam2 report jugak orang mengadu kat balai polis nih. ade yang i curik2 dengar.. report pasal fitnah orang2 politik.. YB mana i tak tau.. tapi yang buat report bukan YB lah.. orang2 YB lah kot.. ahaks.. terasa macam wartawan pulak.. muahahaha.

Gambar Dato i tak snap 1 keping pon.. giler segan weh duduk sebelah dato neh.. dgn pakaian nye.. memang dato sungguh lah dato tuh!bapebanyakdatolahhh.
Tapi memang syukur sangat2.. dato tuh sangat baik. dia akan tolong i clearkan nama dari saman nih. dan akan keluarkan nama i dari syarikat yang x pernah i tau neh.

Dari segi kes plak.. Miss kumari kata kes terlalu banyak keraguan. dengan tarikh agreement yg konon2 i sign tuh x sama dgn dokumen2 lain. Miss Kumari kata memang besar harapan untuk kami tutup kes!

Alhamdulillah.. Allah telah banyak menolong i keluar dari masalah ini. sejak terjebak dlm masalah ni, i tak putus2 berdoa mintak pertolongan dari Allah. Dan, sememangnye Allah Itu MAHA mendengar setiap doa hambaNYA.. yakin lah..

haaaa.. itu jer nak bebel hari nih.. ini lah kes nye kenapa kebelakangan ini i slow sket menulis. sbb hati terlalu risau pasal nih. mudahan2 kes ini dapat di selesaikan dengan baik. dapat tutup kes terus.. Amin~ 
korang doakan i jugak tau~ sayangggg korang!

Sekian.. n3 mengadu domba.



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

23 comments:

umi alya said...

insya allah mudah2an dipermudahkanNya

Sura Mohd said...

dugaan ni zura..lega jugak bila kes boleh tutup..akak doakan segalanya dipermudahkan dan selesai dengan sebaiknya..:)

wawa syaida said...

suspen dan panic baca entry akak ni...semoga semuanya cepat berakhir...dan dipermudahkan olehNya

Cho Zila said...

ya Allah berat juga dugaan tu Zura.. tak kena mengenapun ngan kitakan.. moga semuanya dipermudahkan yerk...

Tihara said...

akak sangat setuju dengan pendapat zura pasal artis tu..
moga dimudahkan urusan zura, ada seseorang pesan kat akak baca istighfar banyak2..insha Allah dipermudahkan segalanya..amiin

Arie Za said...

amin..insyaallah. yg betul pasti menang

TeacherAzimah said...

Uiks zura...mcm kes berat ni. Be strong ok! Ish..klu kena kat i...i takut! Moga semuanya dipermudahkan ya, insyaallah...

hainom OKje said...

Sangat complicated tu Zura. Mau fengsan OKje kalau terjebak dalam kes naik turun mahkamah ni. Risau jugakkan kalau orang ada kad pengenalan kita ni mcm dalam kes awak ni. Moga cepat settle yeh!

Kakzakie said...

Masya-Allah kira kes berat juga ni zura bila melibatkan mahkamah. Paling nyata tarikh dan signature yg pastinya boleh menimbulkan banyak keraguan. Zura tak perlu risau.. lawyer tu mesti lagi pandai.

Solat hajat tiap malam mohon moga semua segera berakhir. Kakak doakan sama..

siti alfakhishah aman said...

kalau dah melibatkan mahkamah seram sejuk jugak nak kasi settle kan.. insyaallah semoga di permudahkan segala..

# cantik rumah baru.. hehehe.. pink kaler

Fifi Nadhrah said...

bahayenye akak.. inshaAllah akan cepat settle semue kes ni..

aine ainun said...

Uissssh kita pon berdebar ni. Mudahan dpermudahkn ya 👍👍👍

kikiki sempat lg tu dgi kes yb...🚶🚶🚶

Daddy Ziyyad said...

Huhhhhh..

Cuba tanya Miss Kumari tu, boleh ke nak saman si manusia yg salahgunakan nama awak & Datuk tu? :P

Moga dipermudahkan urusan awak...

Ayu Ayunie said...

ya Allah. zura.. mcam2 hal boleh berlaku kan. moga zura tabah dan kuat hadapi dugaan.

mamaarifakeem said...

Ya ALLAH... tetiba je kan boleh terjerat..haissh mcm2 dunia, nasib la ada dato tu boleh juga dia menolong sama kan... doa2 lah moga dipermudahkan jalan.. huu.. risau kita :(

ct cheery said...

alahai!!!moga dipermudahkan segala urusan.allah dengar doa owang teraniaya..banyakkan berdoa k sis..be strong taw..

Atia Adina said...

moga dipermudahkan ra....kalo kak ad pun x tenteram jadi macam ni....bertabahlah k...kuatkan diri

lizz said...

Wah sampai macam tu sekali sio sign yipu tuh..zura boleh saman tuh...
Moga dimudahkan urusan yer zura...

Masya said...

ishh bahayanya ada org tiru sign... menakutkan jer.. tubuhkan syarikat yg x pernah tau kewujudannya..

Fizah said...

semoga dipermudahkn urusan..

Aishah Jahirah said...

moga semuanya clear dan selesai...erm mmg pn kat balai polis mcm2 report.report ilmu hitam pun ada...hehee terdengar gak dulu...

Eliss Mie said...

mcm mana kes ni dah settle ker? sape yg buat ni ?

Eliss Mie said...

mcm mana kes ni dah settle ker? sape yg buat ni ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...