Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, March 14, 2014

...Kongsi Macam2 Ceritalah Hari Nih...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Jumaat.. Penghulu segala hari.
Moga kita sama2 mendapat keberkatannye. Aminnnn~

Hari nak tempek dan membebel macam2.. 
malas nak wat n3 sikit2.. skali harung gittu kekdahnye.
kalo tak tempek, sayang plak kan~

Auwwwww!!! ade bran??
Air rendaman sebijik lemon!
muahahahaha.. nak detox badan sendirik. buang segala toksin dalam badan.mudah2an badan semakin sihat dan cantek..:P

hek hek hek hek
2 pasang telekung sembahyang warna pink n purple.
joint oder dengan adik i Nens~ 2 pasang RM100 sekali postage.
berbaloi2.. pastu My Cinta minta tambah lagi 2 pasang untuk My Ma n My Mak.
untung My Ma dapat menantu camtuh kan~ muahahahaha.

ini plak ragam anak2..
Pantang kalo ke giant stadium.
mesti nak kena tunggu troli nih.. kalo tidok masing2 muncung jer.
kena plak amik 2 troli. x muat nak duduk 2 org dlm tuh.
yang hazabedahnye.. yang tukang menolak lah.. sabor jer laaaah.


Nens n famili..

 My Adik Na n Nens

My Anak Buah.. Ammar Haziq

Nens n Her Son.

Mereka2 yang dirindui.. lama rasanye x lepak2 n gosip2 bersama.
rindu nak balik kampung..*tetiba!

My Adik Na..
ini adik tetiba bagitau bulan 5 nih dia nak bertunang.. terkejut Monkey lah kakak dia kan!
memang tau dia ade BF.. cuma x sangka secepat ni nk bertunang.
ini adik baru umur 19 tahun jer.. br jer sambung study. 
kalo dh jodoh kan..siapa kita nak menidakkannye.. i sebagai kakak, sentiasa doakan yang terbaik untuk adik2 i. InsyaAllah.

Ala2 majlis merisik gittu..
famili lelaki datang rumah untuk bincangkan hal rombongan meminang sambil2 nak kenal lebih dekat.
My Ma n My Ayah duk atas kerusi tu.. rindu kat mereka.
pic ini My Adik Na yang send kat wasap group. 

adehaaiiiii.. rindu sama ini sate ikan!
ini pon Adik Na yang wasap pic nih. kasi terliur kakak dia saja!
balik kampung nanti nak carik sate ikan sampai jumpe. 
nak beli banyak2.. hahahaha.

cubaan buat spageti kuah merah..
tak dpt nak lawan kehebatan spageti carbonara.
anak2 n Cinta lagi suka spageti carbonara.
tapi habes jer spageti nie dorang makan.. berani x nak makan! majuk nanti bini dia.. hahahahaha.

Hari nih pon jerebu agak kuat melanda.
doa banyak2 semoga Allah turunkan Hujan Rahmat bagi membasahi bumi Malaysia yang tercinta ini.. Aminnnn!

okeh! itu jer nak membebel haini.
selamat buat keje semua.. sayang korang.
tata titi tutu..

sekian.. bebel mcm2.




 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

14 comments:

lizz said...

zura tak pahit ker lemon tu letak bebanyak..lizz kalo sehiris bolehla hehe...
waa ader nens dulu selalu gi blog dia...kemana dia mengilang..
cute dek na...peace...
sate ikan tu sedapnyer zura,,tingin pulok rasa...
lizz pun suka spegeti karbonara...dari kuah merah tu sebab masam...

lizz said...

zura tak pahit ker lemon tu letak bebanyak..lizz kalo sehiris bolehla hehe...
waa ader nens dulu selalu gi blog dia...kemana dia mengilang..
cute dek na...peace...
sate ikan tu sedapnyer zura,,tingin pulok rasa...
lizz pun suka spegeti karbonara...dari kuah merah tu sebab masam...

Zee Suhaini said...

tak lama dah tu zura nak dapat orang baru..bertambah besar la famili..
air lemon tu, makk aihhh masamnya..takde rasa pahit ke taruk ngan kulit sekali??zee kalo buat teh o buh lemon pon ada rasa pahit2 skit..
sate ikan tu memori sungguh..lama tak makan..

Fiza Rahman said...

Selamat berdetox. Sedap plak tgk sate ikan tu.

Kakzakie said...

Sekali harung cerita ye Zura - senang. Banyak cerita tapi baik-baik semuanya oklah... cuma jerebu aje yg sesak sikit ye..

Sura Mohd said...

Salam Jumaat zura..kaksura pun dah beli kain telekung yg berkaler camtu..cantik sangat..
terliur la ngan sate ikan tu..tapi kat sini tak sedap..

aizamia3 said...

senang.. sekali harung dalam satu entry.. simple dan mudah tak susah nak faham.. ;)

BUNDA said...

salam petang jumaat dari bunda...

siti alfakhishah aman said...

hah.. nak komen mane 1 ni? hahaha

air detox tu kalau letak daun pudina lagi kaw.. berangin sikit..

congrate untuk adik Na..

sate ikan tu belom penah makan lagi.. tapi ade kot orang jual online.. mcm perasan kat FB.. cari link ni.. : https://www.facebook.com/awienbashirun

Cho Zila said...

nak berdetoks yerk...
alahai rindunyer ngan dak nenstu .. awat lama dia tak tulis blog lagini...
mesti bf dia takutkan cepat2 nak bertunangkan... tahniah...
sekarangni sejak der whatsapp grup keluarga gambar macam2 derkan.. seornok lak...

umi alya said...

sedapnya tengok jus lemon tu.. minta sikit

Rizziela said...

saya pun suka minum lemon juice..sedap kan :D

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

telekung pink and purple tu kain lycra ke? menarik ..sy ade satu kaler hijau ...huhu ...

sate ikan tu sedapp..nampak besar size sate tu ..kat rumah saya dia jual isi ikan tu kecik je.. :(

hainom OKje said...

Bebudak kalau jumpa troli keta mmg suka benar.....betul tu Zura mmg hazab le nak nolaknya hehe....tetiba ingat dulu dulu hehe....
Ok le tu dah sampai jodoh katanya ....kawenkan aje le hehe...
Tak pernah makan sate ikan sedap ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...