Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, March 19, 2014

...Simpanan Air | Terima Kasih Syabas...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Rabu.
Senyumlah.. Senyum kan sedekah paling mudah. :)

Hari nih nak citer pasal air jugak. muahahahahha.. sian korang kan. asik baca citer air jer. bukan ape.. semalamkan n3 panas membebel kat syabas sebab catuan tak ikut jadual tuh.
so, haini nih kena lah buat n3 berterima kasih pula. baru adil gittu kekdahnye.
ahaks!

Semalam balik keje.. kat atas motor My Cinta bagitau kawan dia cakap haini(semalam) ade air.. Syabas gantikan balik semalam(isnin) punye turn ade air tapi x de air sebab keje2 baiki paip. terus hati berbunga riang. Cinta kata ade air sampai kol 9 malam jer. x pe lahhh janji boleh wat bekalan air untuk 2 hari catuan akan datang nih.

sampai rumah, singsing lengan baju trus bersilat ngan Cinta siapkan mana yang penting2 dulu sebelom pukul 9 mlm. Alhamdulillah.. sempat lah basuh baju, basuh pinggan dan tadah air untuk simpanan. Masak pon ala kadar jer malam tadi. sbb nak kejarkan air takut habes bekalan.

So, hari nih i nak tempek gambar air2 yang kami berjaya tadah. hahahahahahaha.
eeehhhhh... bagi i satu kebanggaan tau! harus lah tempek~

Tandas bawah.

belakang dapur.

Tandas tingkat atas.

luar tandas tingkat atas.
haaaaaa... plastik nih pengasuh anak2 yang bagi.
memang berguna sungguh plastik nih.. mampu lah penuhkan tong biru besar dlm tandas tuh. tapi, Cinta jer lah pandai isi air dlm plastik nih. i nak bukak tutup plastik pon tak reti. ketat sangat.

Haaaa.. amacam?? harap2 cukup lah bekalan air yang ade nih untuk 2 hari catuan.
Terima kasih Syabas sebab sudi bertimbang rasa bukak lagi sehari untuk ganti hari yang ditutup tu. maafkan saya yer Syabas, sebab dh berbakul2 saya bebel pada awak semalam. maafkan kesilapan saya yer.

Ooohhh.. lagi satu. terima kasih sekali lagi Syabas sebab selepas pukul 9 malam tadi bekalan air masih ade sampai pagi tadi. dapat lah mandiwajib pakai shower. dan dapat lah bersabun syampu lelama.

bila bekalan air di catu, baru tau betapa nikmatnye rezeki air itu.
mudah2an bekalan air di selangor kembali pulih. Amin~

Sekian.. Citer pasal air lagi



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

16 comments:

Zee Suhaini said...

cukup ke tu tuk 2 hari zura??
nampak cam sikit jer..

Sura Mohd said...

sronok ya bila air dah ada...:)
mana pengasuh tu beli plastik camtu..berkenan pulak..:)

Atia Adina said...

ha ah lah ra...nampak macam sikit jer...

Nafira usof said...

Zee & Kak Ad..
Masa catuan air 2 hari haitu.. cukup!dan masih berbaki.. tapi xde masak2 lah.. untuk mandi n cuci2 jer.. semua tong2 tuh besar2.

Rosmiza Ali said...

Memang susah bila takde air.. Byk aktiviti tergendala.. Nak masak tak boleh, nak mandi pun payah, semua susah.. Syukur kat Perak tak kena catuan air..
Rosmiza Ali Official Blog

umi alya said...

sib baik kt sini masih ok lagi cuma sesekali slow jer..

Rizziela said...

Alhamdullilah..dpt ganti balik

lizz said...

kemain semangat dia ngumpul air kan...macam best jek pekas plastik simpan air tu 1st time nengok...
harap bekalan kembali ok kan zura...

Cho Zila said...

sekarangni dah seminggu catu mencatu tu akak rasa dah pandai bajet ... okler bolehler pahamkan... tapi tuler kalu der airjer terus cuci mencuci tanpa bertangguh.. make sure bakul kosong...

uncle gedek said...

Masa krisis aku sebelom ni, uncle kena lagi terok! Sampai 'air mata' pon kering lah...!

Kakzakie said...

Nasib baik anak dua aje Zura. Bayangkan yg ada baby dan anak 4-5 org macam mana? Sedih dan susahnya kalau kena catu macam ini kan..

maszmadi said...

kak ra, air di catu... bil air berkurang la yerk.....

Muhammad Taufiq said...

Suka sangat baca blog ni =D Baru2 ni saya ada buat blog, jemput singgah dan follow blog saya awksweetgitu.blogspot.com , Support each other =)

Eliss Mie said...

Nasib baik ganti blk yer..

lieyalatif said...

fuhh lega ade ganti balik hari yg takde tu kan zura...kalo tak mau resah dah hidup...ishh org kate biar takde letrik tapi jgn takde air...tak keruan woooo...paling lieya tak suke toilet berbau tak sedap bile takde air nieh...rase mcm tak mo bagi org berak ke kencing jek kat toilet kahkahkahkah.....

zura, lieya pes time tgk yg plastik tu...oo ade jugak yeak....mesti tebal kan beg tu...jenuh gak tu nak mengangkat tapi yg penting jimat space tu...kalo dpt byk tu syok tu buat simpanan air......

ari tu jalan2 kat kedai mmg bersepah dah org jual tong air kan...laku betul tapi tu laa ade yg amik kesempatan jual kemain mahal....sbb tu lieya jakun tgk beg plastik zura tu...rasenye yg mcm tu lagi praktikal kan....kate laa kalo dah abis isu kemarau ni, nak simpan plastik tu so tak makan space nak simpan kat mane...lagi praktikal rasenye....

aminnnn moga doa zura dan doa semua yg telibat dgn masalah air ni dimakbulkan Allah swt....aminnnnn....

hainom OKje said...

Amboi zura....sempat mandi sebelum fajar nampaknya hehe....
Siannya lahai kat korang ni....sabar aje le kan...nak buat macamana..
Tak pernah tengok bekas air palstik tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...