Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, November 11, 2014

...Alhamdulillah~ Sudah Dapat Penyewa Baru...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Selasa.
Semoga hari ini lebih dari semalam.. amin~

Haini nak wat n3 lanjutan dari kisah SEMALAM.
pasal rumah sewa Kami.
Bakal penyewa baru datang tengok rumah malam tadi.
Setelah dijelaskan secara asas ape yang patut.
Alhamdulillah, bakal penyewa setuju dengan harga sewaan, deposit yang di minta dan cagaran yang i minta.
cuma i kena settlekan hal perjanjian sewaan secepat mungkin. selagi belom sign agreement dan bayar duit deposit, selagi itulah i tak senang hati.
hati orang bila2 jer boleh berubah kan.

Penyewa baru nih sudah berkahwin, Isteri dia masih dalam pantang.
so, lepas pantang nanti terus nak masuk rumah.
Harap2 semuanye dipermudahkan.. amin~

Daddy Ziyyad bagi cadangan agar buat proper agreement untuk sewaan.
Ye.. kali ini i akan nekad akan jadik tuan rumah yang cerewet.
semua perjanjian kena ikut cara yang betol.

masa penyewa lama dulu.. i memang buat perjanjian. tapi perjanjian tu x boleh pakai sangat bila bersangkut paut dengan nama KAWAN2.
semua pon x boleh!! serik dah amik kawan2 Cinta menyewa.
hahahahahaha.

So, penyewa kali ini i yang uruskan 100%.
semua syarat2 i yang tetapkan.
Cinta uruskan hal rumah jer. sebab dia kena clearkan rumah yang kotor yang itu. hahahahaha. Alhamdulillah.. rumah dah hampir clear. cuma nak touch up cat jer sikit.

Harap2 penyewa baru selesa dengan rumah yang Kami sewakan itu.
oklah.. haini i kena siapkan perjanjian sewaan. 
dah siap br bleh inform penyewa untuk datang sign agreement.
Selamat bekerja koranggg.
nanti i gi terjah umah korang cam biasa k~

Sekian.. n3 cecerita. hahahaha



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

19 comments:

Mama Myja said...

Alhamdulillah... betul. Kena wat aggrement.. keje kita pon senang nanti..

babYpose said...

Alhamdulillah better with areement, kalau tengok betul agreement lebih berat ke tenant ke, tak ingat. mmoga dipermudahkan.

Sura Mohd said...

Kali ni memang kena buat betul2 ...nanti buat agreement tu..tunjuk kat n3 ya..boleh akak buat contoh. untuk penyewa rumah akak masa akan dtg..:)

Eliss Mie said...

Nasib baik tuan rumah ai dulu sayang ai..kekekeke.. x cerewet siap puji ai jaga rumah dia elok2 lagi..pdhal sebelum pindah kemain ai menyental nukilan2 anak dara ai..hahahahahahahahaha

Kakzakie said...

Ada tenancy agreement baru senang. Tapi kakak sewakan semua rumah-rumah kakak tanpa agreement. Dulu pernah juga ada masalah tapi sekarang semuanya macam ok - alhamdulillah.

Harap Zura pun lepas ini tak ada masalah penyewa lagi.

Daddy Ziyyad said...

Yeay!!!!

:)

lieyalatif said...

bagus la mcm tu zura..harta benda kite nak di bagi org guna ni mmg kite kene jadi cerewet...biar laa dieorg kate kite ni over ke ape, tapi bab2 rumah ni mmg kene hati2....buat proper agreement...siap mati setem tau...so ape2 jadi nanti agreement tu laku .....

zura snap laa pic dlm rumah tu...mesti korang dah touch lawo2 kan...gigih korang kan...ye laa lieya tgk zura ngan laki pun mmg rajin....

hope tenant baru ni dpt jaga rumah ni dgn baik....ye la tuan rumah dok sebelah umah jek kan berani laa nak buat tak senonoh..... zura ngan hubby pun leh tgk2 sebab dekat2 ajek....

moga urusan zura dipermudahkan tau....

SYANI said...

Semoga kali ni dapat penyewa yang ok...

εïзmummyHazaεïз said...

Alhamdulillah.. Settle semuanye..

Fifi Nadhrah said...

alhamdulillah.. buat proper agreement ye..

❤Kamsiah❤ said...

salam kenal & follow sini..salam kenal tuan rumah..:)

dalila said...

alhamdulillah... kena buat agreement bru sng kerja

Zura Tahir said...

lepas nie buat baik berpada2

Zura Tahir said...

lepas nie buat baik berpada2

Najib Ariyan said...

kirim salam kat penyewa baru tu yer... masuk rumah kena buat baca2 sikit... karang terkejut baby tu masuk rumah baru...

ct cheery said...

kalo menyewa kat owg bujang lelaki memang masalah kak...dinding pun habis rosak ditebuknya..huhuhu
tak semua la mcm tu tapi nak cari yg bagus tu susahlah hihi

norhidana miswan said...

mmg laris mcm pisang panas... kalu family yg sewa mmg lg better dr org bujagn rasanyer, sbb lebih terjaga...

akak pun setuju bt agreement betul2, siap sign perjanjian n ada saksi lg, senang kite di kemudian hari, kalu pakai mulut je tak blh caya kalu jd apa2 kemudian hari

Fieza79 said...

Klau kita..cam syg je nak sewa kan hihii
Tkpe janji buat perjanjian btul2...ada hitam putih apa2 jadi sng...

hainom OKje said...

Dah dapatlah yeh penyewanya. Senang hati dah ada penyewa ye Zura.....
Betul jugak tu elok ada agreement. Macam ca ya nun alif mereka mmg buat agreement sokmo, kita jer melayu ni bertolak ansur lebihkan....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...