Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, November 4, 2014

...My Anis Ke Kidzania...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~
Salam Hari Selasa.
semoga hari ini akan lebih baik dari semalam. InsyaAllah~

Kidzania.. Syurga Dunia buat anak2 kan~
tapi x bape seronok sgt lah kot untuk ibu bapa.. hahaha
semua permainan dlm tu sesuai untuk kanak2 jer kan.

My Anis memang dah lama ajak pergi Kidzania nih.
i bukan x nak bawa dia pergi. tapi rasa cam x sesuai jer i nak pergi sana. rasa cam rugi pulak. sah2 lah mama papa dan adik dia masuk tengok jer.
Mau ke adik dia tengok jer kakak dia main itu ini.
konfem berdrama adik dia dalam tuh.
hehehehe

di takdirkan.. sekolah KAFA dia buat rombongan ke Kidzania.
Alhamdulillah.. sepantas kilat mamanye bersetuju dia ikut rombongan sekolah dia tuh.
biar lah dia pergi dengan kawan2 sekolah dia.
mungkin dia lagi seronok pergi dengan kawan2 kan~
sama2 bleh main permainan. baru sonok.

papa dia pon kata OK.
so, sign jer lah surat kebenaran nih.
kemain happy lah My Anis dapat pergi ke tempat yang dah lama dia nak pergi.
rezeki dia.. kalo harapkan mama dia bawa.. entah bila boleh jejak ke sana. hehehe.

Sabtu haitu.. 01.11.2014
bersiap untuk ke Kidzania.
kemain ceria pagi2 hari. nak gi kidzania punye pasal.
yang sakit2 badan pon hilang.
My Anis cakap.. kakak akan berjuang utk ke kidzania!
hahahahahahaha. sabor jer lah.

balik dari kidzania terus lemah badan.
sebabnye badan  x cukup rehat dan kurang minum air.
malam tuh terus paksa dia minum air banyak2.
agaknye kat kidzania tuh keje dia main jer. x ingat nak minum air dah.

ole2 yang dia bawa balik.. 2 utas gelang.
1 utk dia 1 untuk adik dia. ingat jugak dia kat adik dia. hehehe
pastu dapat sekeping gambar kat kidzania.
gambar ramai2 skali ngan ustazah2 dia.
jadiklaaa.. janji dia happy~

Sekian.. kesah My Anis ke kidzania~


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

10 comments:

SYANI said...

Tak pernah lagi sampai Kidzania.. Haritu sekolah Aleeya ada gak nak buat rombongan ke sana, tapi cam tak konfiden je nak bagi pegi sebab jauh dari rumah kan...

Eliss Mie said...

Mcm seronok tengok ..best nya jadi budak..boleh try mcm2 keja dlm tu ..hahahahaha...berapa kena bayar tu??

Daddy Ziyyad said...

perrghhhhh...sekolah KAFA pun buat rombongan gi Kidzania.....zaman dulu2, paling hebat gi muzium negara atau zoo aja...hahaha

Sidratul Muntaha said...

pergh rombongan sekolah gi kidzania..
bape charge yek?
dgr citer mmg mahey

LiYa HaNiF :: said...

Qalesya pun pernah pergi sekali.. ok tempat tu.. budak2 mmg le best.. mak dgn pak budak je tk de nk buat apa... :)

Kakzakie said...

Betullah Zura ni yg terbaik. Kalau kita pergi rugi bayar tiket aje. Jadi pergi dgn kawan-kawan mereka lebih enjoy dan berbaloi. Duit tiket kita boleh dia guna utk lain benda banyak lagi...

Ada dpt gambar free Kidzania bagi kan. Setiap sorang satu gambar pilihan nak jadi apa... seronoklah Anis pastinya:)

siti alfakhishah aman said...

mestilah ingat adik dy.. akn kawan gaduh.. best nye budak2 sekarang banyak bole g tempat best2.. kite dulu

norhidana miswan said...

perkh boleh tahan harga tiket ke sana... tp siap segalanyer takpelah kan... jnji dia hepi ngn kwn2 nyer dpt jgk ke sana...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

waaa...untungla kan boleh pi kidzania..selalu lalu je tgk xde kids nak bawak pergi ..hihi tapi rasenya dalam tu mmg seronok kot ..

Fifi Nadhrah said...

amboi.. main sampai lupe minum air..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...