Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, November 5, 2014

...Overnight Oat....

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Rabu.
Moga Hari ini lebih baik dari semalam.. InsyaAllah~

Overnight Oat
Plan sarapan untuk minggu ini.

Sangat baik untuk kurangkan kolestrol dalam darah.
untuk resipi hari ini.. Oat + susu rendah lemak + Honey.
sediakan malam tadi.. simpan dlm peti sejuk.
pagi nih boleh makann. :)

kalo nak lagi sedap.. tambah potongan buah. i guna buat epal hijau. memang sedap!
ohh.. lagi satu nak bagitau.. oat tu i pakai rolled oat. bukan instant aot tau.
rasanye??? boleh lahhhh.. hahahahaha.

Siapa yang tengah berusaha untuk kurangkan kolestrol dlm darah, boleh lah cuba resipi Overnight oat nih. kata kelik i, sangat berkesan. cuba lah~

Sekian.. 



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

17 comments:

lieyalatif said...

hai zura...miss uuu mucuk2..mcm lame tak bace cite zura ni ehehehehe...

ehhhh zura dah buatttttt...lieya tgk gak org buat.... ade tu meriah dgn buah2 n nuts hah....sedap ke zura? lieya nak try tapi kat umah ni dah tak laku oat2 nie...kang beli tak buat abis kene bebel ngan en laki kang hahaahahaha....tu zura bagi review rase die 'bolehhhlaaaaaa' hahahahaah mcm tak sedap jek tu heheeheheh.... maybe kene tgk padanan buah jugak kan...tu buat naik rase die kan......

zura dah tak buat atkisn lagi ke? lieya ni sejak balik cuti2 nie dah kelaot diet...tgu berat cecah 56kg kang baru kalut berok hahahaahaha....

SYANI said...

Nanti boleh try.. Cam menarik je

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Eh..macam nak try je..ekekeke..kalau sedap boleh amal kan ..nak yg sedap aje ..hahahhaha :P

Kakzakie said...

Kakak tiap pagi makan oat+milo+susu bukan sebab kolestrol tapi dah jadi rutin - dah tua ni Zura. Kakak kena berjaga sebelum kena. Tapi kakak dari dulu tak pernah buat keep overnight macam ni. Biasa bancuh yg instant terus minum hangat-hangat gitu... dah biasa.

Kena rajin kalau nak buat macam Zura ni..

Salina@IbuAqil said...

Yerlah ina kekadang malam2 pedih hulu hati..
Bangun bancuh oat segelas minum baru bleh tidoq..
Lena sampai sok pg..
Ekekekeke

εïзmummyHazaεïз said...

Betul zura, ltk epal hijo potong dadu sodap. Haza taruh chia seed sekali (*´∇`*)

Eliss Mie said...

Kak eliss buh pisang pun sdp gok.. pernah try strawberry pun best.. mangga pun best...

siti alfakhishah aman said...

viral jugak ni kat blog.. alise tak try lagi..

Daddy Ziyyad said...

saya mmg selalu makan oat utk b/fast...tapi tak pernah terfikir pulak nak buat versi overnight ni...:)

LYAfrina said...

tq for sharing zura.
lya baru tahu psl ni.. blh la cuba jugak..sekarang ni mmg tiap pg lya minum air oat je sbg sarapan.

umi alya said...

Susahnya akak nak berubah, maklumlah tekak.melayu.

Tihara said...

akak pun dah belajar2 nak makan oats.. thanks sharing zura :)

norhidana miswan said...

apa beza rolled oat ngn instant ek? dh banyak dh akak tgk yg buat nih... itu yg hati meronta2 nk try jgk... kalu ok blh akak suggest kt mak akak suh bt lak... dia mmg tiap pagi sapan oat

Myra Jay said...

baca zura tulis bolehhhh la tu macam tak yakin je ai nak cuba..

Baru rasa nak buat jugak, sebab ramai cakap sedap..heheee

Tercancel plan jap..

Fifi Nadhrah said...

saye dah buat.. sedap.. letak kacang!~

Miz Eija said...

lagi sedap + milo... aummm ohsem nya :)

hainom OKje said...

Zura kenapa mesti diovernightkan?
Tak pernah makan yg cenggini selalu makan yg instant jer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...