Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, November 7, 2014

...Jawapan Dari Nuffnang | Urmmm...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Jumaat Yang mulia.
Semoga kita semua mendapat keberkatan nya. Amin~

Merujuk perkara semalam..*McmSuratRasmidaaa.
Baca kat SINI pada yang belom tau kesah sebenar.. ahaks.

balik keje semalam i terima balasan email dari Nuffnang.
seperti yang dijangkakan.. jawapan standard dari Nuffnang yang i terima. 
i ada baca gak kat google semalam.. kebanyakkan nye akan terima balasan email sama yang cam i terima semalam. 

Urrmmm... jawapan yang sedikit mengecewakan dari Nuffnang.*iklasdarihati.
Tapi tetap terima dengan hati yang terbukasetengahjer

Click fraud activity????
kalo i nak protes ngan jawapan dari Nuffnang nih, memang panjang 3 jela lah n3 haini.

i rasa sejak tahun 2012 lagi, xtvt fraud click dh dihentikan.
sejak nuffnang bagi amaran kepada semua blogger agar tidak terlibat dengan click fraud nih. sejak dari pada saat itu, i dah x buat keje2 nih. 

tahun lepas punye cheque(yang ade termasuk skali dgn amount click fraud) tidak pulak berkurang nilai yang di bayar. untuk hasil cash out kali nih sebenarnye sudah bebas dari xtvt click fraud nih. tapiii... nilai yang hilang lebih dari RM100!!
bukan sikit tau! sabau jer lah!

pastu cakap.. "semua hasil click fraud akan ditolak dan di removed dari akaun."
sepatutnyeeee... mana2 nilai yang"'fraud" itu awal2 lagi dah di tolak DAN sepatutnye tidak di kreditkan ke dalam akaun Nuffnang blogger. 
kenapa perlu kreditkan ke akaun dan hujung2 tolak balik.
di situ boleh berlaku jugak penipuan di pihak sana.
sepatutnye nilai yang sudah di kreditkan ke akaun Nuffnang blogger adalah nilai bersih.
takde lah sentap sangat bila dapat cheque di kemudian hari.

Takpelaaaa.. mungkin Allah dah tetapkan itu sahaja rezeki i untuk cash out kali ini.
tapi i tetap akan hantar cadangan pada Nuffnang agar semua nilai yang di kreditkan pada akaun nuffnang adalah nilai bersih.. bukan bercampur aduk skali dengan nilai 'Click fraud' yang cuba di jadikan alasan itu.

OK.. itu jer nak bebel pagi2 nih!
nak gi hantar komplen cadangan kat nuffnang plak nih.
huh! sesuka suki jer!

Sekiann.. n3 orang vengang!

Nota Tambahan:
oleh kerana ramai yang tanya ape itu "click fraud", i terang kan sini k.
fraud klik tu bermaksud penipuan klik iklan nuffnang.
contoh yang berlaku tahun 2012 dulu.. blogger berpakat ramai2 tolong klik iklan kat blog.
"i klik iklan kt blog u then u datang balik blog i klik iklan"
dengan tujuan/niat untuk dpt pembayaran dari nuffnang.
haaaa.. camtu lah situasinye.
paham kan? hehehehehehe

ohh.. lagi sikit nak tambah..
klik iklan kat blog sendiri yang berulang2 pon di kira click fraud jugak yer.
info nih i dpt dari pembacaan di google.


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

17 comments:

Abang Bear said...

amende fraud activity tu? ada dia nyatakan ker?

Sidratul Muntaha said...

ko cakap la beb..
alang2 ko remove..
baik duit tu ko zakatkan..
dapat pahala
ahahhaha
nuff nang
beselah

washura10 said...

huh!ikutkan alasan tu x boleh terima..xtau ni x blh di kira sbg salah satu hak pengguna ke?hahahhaa..kan kalau kita g pasaraya,kalau die letak harga yg salah kt barang tu,kite berhak dapat harga tu..sbb die dh display..so ni konsem die cm lebih kurg jek..hahaha

Sura Mohd said...

gitu pulak jawapannya..sabau jelah Zura...sokong zura hantar komplen kat nuff..:)

siti alfakhishah aman said...

kite newbie.. tak tau ape tu fraud.. tapi tgok blogger laon ade je pasang nn dgn iklan heartbeat sekali..

SYANI said...

Zura,
Amende click fraud tu? Saya buta Nuffnang ni..

Kakzakie said...

Betul zura patutnya kalau dah tahu fraud click amt jgnlah dimasuk dlm a/c tak adalah blogger terkecewa akhirnya...

Lain kali jgn kumpul banyak-banyak Zura. Agak setahun terus cash-out lebih selamat..

εïзmummyHazaεïз said...

Ooo paham dah.. Xpela zura.. Masih ade rezeki kan..

Myra Jay said...

Sabo jela jawapan tak berasas langsug..

Sebab tu ramai blogger beralih arah cari alternatif selain nuff..

Tihara said...

sao je lah kan,
betul jugak pendapat zura tu
kenapa tak tolak awal2 kalau dah kata fraud..
kecik hati kita kan

umi alya said...

Alhamdulillah setakat ini masih menerima bayaran penuh setelah menerima beberapa cek dari nuffnang..

xper zura, positifkan minda, mungkin itu rezeki kita..

hainom OKje said...

Setuju jugak tu sepatutnya cheque tu nilai bersihlah yer dak....so tak berapa nak sentaplah kita...Apa pun syukur ajelah itu aje rezeki kita dr Nuffnang.....

NzA said...

oooooooo....baru faham apa maksud click fraud...tq zura diatas penerangan tu.

Zura Tahir said...

betul....nape mase aktif fraud click dulu x take action...

LYAfrina said...

huhu..xleh nk kata apa la zura...
redha je la..dh itu je rezekinya kan

Daddy Ziyyad said...

macam mana nuffnang boleh bezakan " blogger lain klik kan sebab terlibat click fraud" VS " blogger yg mmg jujur klik"

saya tertanya tanya...:)

Aine Ainun said...

Ohhhhhhh....
Igtkan saya ja. Ramai jugak yg kena rupanya.
Saya nak cashout rm200 kena reject.
So. Malas jugak nk complain byk2. Kesimpulanya sy remove terus iklan nuffnang. Hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...