Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, November 6, 2014

...Cheque Nuffnang Tak Sama Dengan Nilai Cash Out & Cara Hantar Tiket Pada Nuffnang...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis.
Senyumlah.. senyum itu kan sedekah yang paling mudah..:)

Tudiaaaaa... fanjang berjela2 tajuk haini.
hot sangat khennnn! hehehehehe

Hujung bulan 9 haitu i ade cash out kan duit dalam akaun nuffnang.
ngam2 30.09.2014 lepas i cash out.

ini gambar yang i print screen.*nasibgakrajinprintscreen.
Amount cash out adalah RM433.86.
tolak Rm1 untuk ape fee ntah.. so, sepatutnye nilai bayaran dari Nuffnang adalah RM432.86... Tapiiiii..

Cheque yang i terima semalam.
bayaran yang di buat oleh Nuffnang hanya RM318.86
jauh tu bezanya kannn. Seratus lebih RM yang kurang tuh.
Urrmmm.. tak boleh jadik nih!
harus hantar komplen kat Nuffnang! 

kat sini i tempek sikit camner caranye nak hantar komplen/tiket kat nunffnang.
harap2 dapat lah membantu korang yang menghadapi masalah yang sama cam i.

buka akaun Nuffnang korang.
klik pada "CONTACT US" yang ade gambar tangan warna merah tuh.

pastu klik plak pada " SUBMIT TICKET"

pilih plak ticket nak hantar kat department mana.
i pilih department "Blogger Enquiries/Suggestions"

Klik Button "Next"

pastu kuarlah Ticket Form.
tulis lah komplen korang kat ruangan "Message" tu.

Dah abes mengadu domba kat "Message",
isi password yg di berikan.
Tekan "SUBMIT"

Kuarlah page nih.. bagitau yang Ticket korang dah berjaya hantar ke Nuffnang.

untuk cek Ticket korang tuh dah hantar ke belom.
Korang pergi ke "FIND TICKET"
kat situ dia akan tunjuk semua Ticket yang korang pernah hantar.
yang atas skali tu adalah ticket yang i hantar pagi tadi.

Harap2 ade jawapan positif lah dari Nuffnang.
Amin~

Okeh.. itu jer nak bebel pagi nih. Harap2 n3 ini dapat lah membantu kawan2 yang ade masalah yang sama. hehe

Sekian.. Kesah Cheque Nuffnang.


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

19 comments:

Myra Jay said...

Uih, banyak tu beza..

Lepas ni nak cashout kena prtscrn cam zura gak then simpan..

Berguna utk masa akan datang..
Sesuak je diorang tolak duit kita.

washura10 said...

uisssh..byk sgt tu..byk lemon blh bli..hehehehe..mtk2 setel cpt..nk tau gak ape respon dorg..

lieyalatif said...

ishh zura banyak gak kurang tu..saje tau nuffnang ni camne leh salah kire nie...ke ade ape2 lagi yg di potong dari jumlah asal tu...

lieya dah 3 kali gak le cash out dari nuffnang...so far takde problem...cume mase first time tu ade problem name tak sama dgn ic seb baik cek betul so anta le tiket mcm zura ajar nie..blur2 gak nak buat camne mulenye...so bantai jek laaaaa.... mujur okey lepas tu....

hope dpt jawapan yg cepat dan zura punye problem settle dgn baik....seratus lebih gak kurang tu...mane aci kan..penat kite kumpul tup2 dpt kureng dari sepatutnyer....

nanti zura citer la balik respon nuffnang ape yeak...leh jugak buat tambah info....

Eliss Mie said...

Dia dh bagi kat kak eliss sket tuh..kira halal jer la yer..kikiki..lariksssss

Sura Mohd said...

knape jadik camni kan?tak sabar nak tunggu Nuff jawap apa..bagus jugak zura kongsi ni..akak takde pengalaman..cash out pon x pernah lagi..duit pon cipot..hoho..:)

Kakzakie said...

Eh... banyak amount yg ditolak tu Zura. Sayang. Kalau buat beli kehendak anak dara Zura yg dua org tu banyak dapat. Pergi kedai 2 ringgit laaagilah banyak dpt.

Harap cepatlah feedbacknya..

Jueliza Jamani said...

wahh banyak tu.. tahniah.. nanti mesti baki dia bagi cheque lagi tu.. saya follow blog awak..

SYANI said...

Banyaknya yang terkurang tu.. Kalau saya pun laju2 terus komplen kat Nuffnang...

Salina@IbuAqil said...

Banyak jugak lari amount nya zura..
TQ zura share info ni..
Sejak ina tutup pintu dah x ada iklan sgt..
Mula ritu dah jd Non-Giteratti..
Skrg baru le Gliteratti blk..
Tp msh x ada apa iklan pn lg..
X per kita berblog skadar suka2 je kan..
Income mcm ni kira bonus.. ;)

norhidana miswan said...

akak tak paham sgt pasal nuff nih tau... lnkali cube ko ajar akak privately... best nengok org lain masyuk ratus2

babYpose said...

bestnya ada duit masuk, tapi ada slack skit pula..harap cepat ada corection ni..

εïзmummyHazaεïз said...

Rugi tu. Kira banyak kan... Tunggu reply dr nuff

Bunda a.k.a KN said...

Alahai...camne boleh jadi macam tu?...mesti ada silap mana2 dari pihak pengurusan nuffnang kot..

Kalau selalu jadi camni..rugi lah jugak kan...semoga segalanya akan selesai ye Zura...

Fifi Nadhrah said...

aik.. berbeze banyak tu.. nanti share jawapan dari nuffnang..

Miz Eija said...

wah best nya sis... sy dua tiga hari duk baca mengenai nuffnang tapi tak berapa nak faham... hihi nak register jugak laa

LYAfrina said...

Uihhh.. mcm mana nuff leh jd camni. Jauh sgt beza tu.. nnti gtau feedback nuff ye sbb apa jd mcm ni. Dh lain sikit cara htr tiket ni. Dlu simple je.. xde la nk kna msuk kod2 bagai.. lya dlu pnh htr kes nk request cek bru sbb asya koyakkan..alhamdulillah.. dia org pntas gk mjawab n dpt cek baru. Mulanya igt burn.. syg jugak.

mawar_berduri said...

banyak cash out zura..sy nyer nuffnang alahai..ekekeke..padan la dengan tuan blog yg malas nak update dan blogwalking kan ...hihihihi

hainom OKje said...

Yer ar....byk jugak diff dia tu....kalau beli bekas plastik kat kedai RM2 henggit dapat banyak tu Zura haha.....

Mau tak hairan kan kalau cenggitu....lain yg diprint lain kat cheque

Zura Tahir said...

bagus info nie sbb xpnah kena n tahu...byk beza...hak kite tue...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...