Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, February 11, 2010

... Oh Laptop ku...


pic kredit to en Google

korang tau.. 2 hari ai tak leh wat blogwalking kat umah.. sedih sgt!! rasa nak nagis cam dalam pic kat atas jek... tapi malu plak kat my anis...

last2 nyelit kat ketiak my hubby pastu nangis pelan2!!!! geram tau!!!!
punca adalah!!!!

bila laptop ai tukar kepada window 7... masa memula beli laptop ai kai window xp trial.. oleh kerana trial dapat 30 hari jek.. so kami pon carik2 lubang utk install window yg permenant..
carik punye carik..akhirnye dapat lah sorang..kawan laki ai...



nak di jadikkan cerita.. lepas dh tukar OS tuh.. WIFI aku x function ko!!! apa lagi..menggelupor lah!!! bluetooth pon x function... x senang duduk dah!!! kalah kuceng nak beranak!!!
nak godek2 sendirik x reti.. sbb dah tukar window 7...aduhaaiiii...
last2 nangis celah ketiak laki ai...

hari ke dua iaitu semalam... masih x ok jugak..
last2 laki ai pi kedai laptop tu balik.. mintak dia tgk kan...

apalagi...masuk wad ICU lah... seb bek ade doktor muda yang sudi melayan 2 orang yang agak buta laptop nih!!! dengan kepakaran yang ade.. sekejap jek dokter tu dah tau laptop ai sakit ape.. upernye salah install driver..ces jek kan!!! buat penat jek nagis celah ketiak laki ai...

nak hotkan lagi jalan citer yang sedia ade hot nih!!!
doktor laptop tu cakap.. yang window 7 tuh pon trial jugak!!! Wallaweh!!! rasa nak gomol2 jek laki ai kat situ!!!! x tau lah ape kaitannye..muahahaha



akhir kata dari kami berdua...

"dik.. u format lah balik laptop akak.. pastu install window XP balik" selesai!!!!

abes.. install.. bayar 50 hengget!!!! opppsssttt.. terpecah rahsia plak.. ori mahal sgt!!!

sekian.. n3 laptop kena format balik...


p/s: sebenarnya ai nak sampaikan kat u all sume nape 2 malam ai tak buat blogwalking.. panjang x penjelasan dari ai??? muahahahahaha





23 comments:

Aku Bukan Bidadari said...

ketiak hubby lebih bernilai dari laptop tu kan kan kan..sabaq byk2 naaa

|| NaFiRaa || said...

Aku Bukan Bidadari...
hahahaha... boleh bagi ketenangan kan! kan!

Farah said...

ekeke last2 pakai balik xp...i pon prefer xp jugak sebab dah biasa.

|| NaFiRaa || said...

farah..
betol tuh!!! masa wifi x function.. rasa cam x tau nak godek kat mana... nak klik mana satu pon x tahu.. blur!!!

chugie said...

memang panjang kak.. sib baik akak x miss blog saya kalu x.. saya majuk! wkakakaka!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aduhai..sabr jer laa...

Kancilbiru said...

sabar je la..mmg malas sungguh melayan karenah laptop ni tapi sbb penting kan, tpaksa layan jugak..

Ad said...

alahai...siannya....kelakarlah plak story Ra ni...kihkihkih

|| NaFiRaa || said...

chugie...
haih..mana boleh lupa blog awak.. sis nih penerjah setia blog awak tau..kekekeke

|| NaFiRaa || said...

elissmie...
tu laaa... seb bek selesai masalah..

|| NaFiRaa || said...

kancilbiru...
kalo x di layan.. x blog nak memblog plak nanti..:P

|| NaFiRaa || said...

Ad..
mmg kesian kan.. tapi geram sbb bende nye simple jek..tapi x tau buaty..kekekeke

LeEyA said...

knp tak tny lia.. lia tau.. lps lap top km kena cuti.. km pakai adik pny.. w1max dia tak leh pakai gak.. format je boleh la.. pastu instaf driver terlebih terus tak leh function.. siap pegi kt opis w1max lagi.. diorg kta lap top problem.. format balik.. kurangkan driver.. tgk satu2 driver ape yg kacau w1max.. mmg ada.. so, dh ok skang.. godek sndiri baru tau sbb nya..

monica said...

bawa bersabar yee..terbang da rm 50..hehehehehehe..x pa..angpau CNY ada nanti..:P

kulop ludin said...

haha...
laptop nie.. part2 driver yang penin ckit...
tapi takpe... janji leh ciom tiak hubby..
haha!!

dbalkis said...

Selamat kembali..pakai XP je kak takpelakan dari tak de tenet langsung..

|| NaFiRaa || said...

leEyA...
huhuhu... sis x leh nak godek sbb pakai window 7.. trus blur.. x tahu nak godek kat mana...huhuhu

|| NaFiRaa || said...

monica..
haah.. terbang jugak 50 hengget.. ingat carik org utk install nak elak kena bayar..skali kena jugak..nasibbb..kikiki

x sabar nak tunggu angpau..:)

|| NaFiRaa || said...

kulop ludin...
kan~~.. x reti nak bezakan mana satu driver yg betol..

muahahahha.. best gak tiom tiak hubby..:))

|| NaFiRaa || said...

dbalkis..
haah.. lagi senang!!! x yah nak pening2!!

aNiS tHe BumbleBee said...

haa..memang2! window 7 ni.huk huk.sy pun tgh menghadapi tekanan perasaan dgn 7 skang ni.tp buat2 xtau ajelah.asalkan boleh bertenet lagi..hik hik..

p/s:hubby pakai deo ape?kih kih kih!

aNiS tHe BumbleBee said...
This comment has been removed by the author.
Elyn said...

ekekekek nangis bwh ketiak tu ade bau tak??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...