Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, March 19, 2012

...Akibat Dari Masalah Pungutan Sampah Di Shah Alam...




Salam Hari isnin semua..
moga korang semua sihat dan sejahtera..
monday blues ke korang?? kekekeke..

Hari ini banyak status kat wall FB ai cakap jalan jam.. mungkin sebab sekolah dah bukak minggu nih.. last week cuti sekolah.. jalan pon lengang jek kan~

pic credit to google

pagi nih ai nak membebel sikit laaaa... pasal masalah pungutan sampah kat area shah alam.. kawasan lain ai tak mau cakap sebab ai tak tau situasi kat kawasan lain.. ini ai citer kawasan shah alam.. area rumah ai..

hari tuh kecoh pasal masalah kontraktor pungutan sampah kat area shah alam nih.. memang melambak jugak lah sampai kat kawasan taman perumahan ai tuh.. kalo dulu sampah akan dipungut 2 hari sekali.. tapi masa ngah kecoh2 sampah x pungut sampai 1 minggu sekali jek dorang pungut sampah.. bayangkanlah~ melambak jugak lah sampah.. lagi haru bila ade kenduri kawen.. bayangkan sampah masa kenduri tu cam ner..

bila kes pungut sampah dah reda.. sekarang timbul masalah bau plak.. yang ai maksudkan.. bau busuk atas jalan raya.. lori sampah yang bawa sampah yg dah lama terbiar... sampah2 tuh akan keluarkan air yang berbau busuk.. pastu menitik2 plak atas jalan raya..

bagi mereka yang naik kereta mungkin x perasan sgt kot masalah bau tu.. tapi cam ai yang naik motor nih.. asal masuk jek kawasan shah alam.. perrgghhhh... terus bau busuk menusuk hidung ai yang x bape nak mancung nih..

itu baru citer bau kesan air yg menitik atas jalan raya.. cuba kalo motor folo belakang lori sampah.. Ya Ampunnnn... X dapat nak citer perasaan ai atas motor nih haaa.. adehaiiii...

n3 ini tidak berunsurkan politik okey.. juz luahan seorang warga Shah alam.. moga pihak berkuasa tempatan dapat menangani masalah sampah dan bau ini secepat dan sebaik mungkin.. terasa malu jugak bila bandaraya sebesar shah alam tuh mempunyai masalah bau dan sampah kan~

sekian.. aduan Rakyat..muehehehe..

p/s: kat tempat korang ada masalah sampah dan bau X?

15 comments:

Aine Ainun said...

biasa la tu...

erm..tmt sy asik betukar kontraktar..

setakat yg baru ni so far Ok la..
mesra cepat n betul..hihikssss...

saya byangkan Karam sing walia terjah lpas awak buat aduan ni..=)))

wahida said...

kat area rumah aku pun kengkadang ada masalah kutip sampah ni nok...kejap kang ok, kejap kang tak okeh, ikut mood je dorang je kot...adoi la hai...

ct rahani said...

iskhh klu duk cium bau yg busuk tu lama2 leh pengsan dibuatnya.. ekekeke.. sabar la sis.. harap2 x berterusan situasi camtu.. so far kami kt sini x penag berhadapan ngan isu camnih.. klu terfollow lori sampah tu ada la.. hehe..

::NureeN:: said...

:)... isu ygkerap dibangkitkan.. byk tmpt jgk gini :p

Cho Zila said...

samaler cam kat area rumah akakni ha... memang masalah kalau dah berlambak.. nasib kat area rumahni tak der anjing kot idak lagiler parah.. tapi kucingderler...

Eliss Mie said...

kat rumah ai seb baik ok. i love bukit raja :p

eB ezrin said...

aduyai. ssh gitu eh?

Daddy Ziyyad said...

masalahnya, isu kutipan sampah pun org2 politik nak campur tangan..kalau campur tangan jadi makin effisyen kerja tak pe lah jugak, ni lain pulak jadinya...

salam kenal...thanks sudi terjah blog saya yg tak seberapa tu..hehe

sue zainun said...

aduhai kesianyya begitulah kalau bab sampah pun jadi isu politik..yang kena penduduk lah..xpasal2 kan..tempat sue alhamdulillah ok setakat ni..

sue zainun said...

aduhai kesianyya begitulah kalau bab sampah pun jadi isu politik..yang kena penduduk lah..xpasal2 kan..tempat sue alhamdulillah ok setakat ni..

LYAfrina said...

kdg2 kt mgadu pon dia org tak pndang.. tp bila msuk j tv..bru semua nk tmpil ke depan... nsib baik kt area rmh lya.. pungutan smpah tu bjln dgn baik... n xdelah smpah melimpah2 atas jalan ni

salmi said...

boleh tanya x nafira rumah u kat area mana? kalau boleh bagi landmark sekali.. i ni dari media.. kitorang nak p amik gambar and follow up isu tu... pls reply ASAP. tq

Damia said...

kat seksyen 9 xde la plak.. Kamu kat ss brape?

|| NaFiRaa || said...

Salmi..
rumah ai kat seksyen 19.. u boleh try lalu jalan ke seksyen 20 (panasonic) utk ke federal highway.. guna laluan ke seksyen 22/kilang gula.. makesure kalo naik kete bukak tingkap k~ cuba peratikan warna jalan raya.. dah macam ade siram cat hitam..lebih2 lagi kat trafik light depan kilang roti high5. tak tahan.. busuk!

|| NaFiRaa || said...

Damia..
saya kat seksyen 19.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...