Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, March 16, 2012

...Tahniah KWSP | Sangat Efektif Kerja Mereka...


Salam Hari Jumaat yang penuh berkat..
Moga kita semua diberkati oleh NYA..

Haaa.. ingat x hari tu ai citer pasal Pemohonan pengeluaran KSWP untuk pembelian rumah pertama.. haaa.. ai lupa lah nak update..

Hari tu ai hantar permohanan pada 1 mac 2012 hari Khamis.. KWSP bagi tempoh 10 hari bekerja untuk kreditkan duit pengeluaran tuh ke akaun kami.. Tapi, hari Selasa 6 mac 2012 duit tu dah masuk ke akaun kami.. lebih kurang 3 hari bekerja sahaja.. duit dah masuk ke akaun..

CEPAT kan!! sangat terperanjat bila ai cek akaun tetiba tengok duit dah masuk.. sangat cepat proses pengeluran nih.. janji semua dokumen lengkap..

tahniah buat semua staff KWSP yang melakukan tugas dengan efektif skali.. Langsung x de banyak songeh.. isi borang + dokumen lampiran.. tak sampai seminggu settle!!
SYABAS KWSP!! teruskan kecerlangan ini..

sekian.. citer pasal KWSP

26 comments:

Ibu Amani said...

betul kak gha...skrg kwsp sgt efisyen...asalkan cukup document yg dorg mintak cepatlah dorg proses :)

Ibu Amani said...

betul kak gha...skrg kwsp sgt efisyen...asalkan cukup document yg dorg mintak cepatlah dorg proses :)

Aine Ainun said...

ye ke? baguih la...

sbb kkdg tgk sesetengahnya buat keje..sambil lewa...gram je..kan...

Myra Jay said...

Okla tu KWSP tak banyak korey, senang je bagi duit kita kat kita :D

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

yup, saya aritu x sampai 3 hari..
terkezut gak apsal byk sgt $$ dlm akaun.. nk kata kwsp takan cpt sgt kot.. hehehhe, tp betui la, $$ kwsp..
dh abes melabur .. =)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

yup, saya aritu x sampai 3 hari..
terkezut gak apsal byk sgt $$ dlm akaun.. nk kata kwsp takan cpt sgt kot.. hehehhe, tp betui la, $$ kwsp..
dh abes melabur .. =)

ct rahani said...

syabaskan utk kwsp.. wah makcik kayo la!.. hahaha..

Aishah Jahirah said...

dah semuanya lengkap mmg xde alasan phk diaorg nak lmbt2kan.hehee kayo sekejap la ni...RM...RM...hehee

Kancilbiru said...

memang efficient pun...akak buat pengeluaran pencen pun kata 2 minggu sekali seminggu dah bank in...:)

SYANI said...

Tengah kaye la ek??? Masa saya buat pengeluaran tahun 2007, seminggu jugak baru dapat duit. Sekarang memang KWSP dah banyak perubahan.

::NureeN:: said...

mmg betol.. janji doc kita lengkap..x dak mslh :)

eB ezrin said...

betol. sgt2 stuju. :)

Eliss Mie said...

belanjaaaaa :p

Qaseh Suhaida said...

bagus la mcm tu...tahniah pd kwsp dgn kerja yg efektif dan efesien

maszmadi said...

setuju.....

faiz fakhirin said...

beli umh kt area mana?

Papa Mifz said...

betul2...sebelum nih pun pernah apply...mmg pantas..;)

TeacherAzimah said...

Kak sy ada boucher penginapan hotel equatorial cameron highland nak x? Dpt less dr normal price tp kena alert dgn syarat2 yg diberi. Plg penting kena buat payment guna kad kredit bank islam. Klu nak email sy azima03@yahoo.com. Sy blh bg 1 baucher sbb lg 1 sy nak guna. Nnt klu sempat sy buat entry kat blog pasal boucher ni k...

MaryaYusof said...

As salam Zura,

Maaflah lewat berkunjung ke sini ;)

Biasanya org akan kaitkan agensi krjn buat kerja lewat, lembab & bla bla bla... Tp skrg sglnya dah berubah, kwsp dah diperbadankan bkn lg direct dibwh krjn... Jd kerjanya pun perlu lebih effective & efficient! Quantity & Quality seiring... Klau xbyk masalah biasanya proses menjd cepat & mudah... Alhamdullillah, sglnya dipermudahkan... Bolehlah belanja lepas ni :)

Anonymous said...

Sy da genap 2 minggu belum keluar lg epf.. huhu..

Eka Lausin said...

Dah masuk minggu ke3.. hari ke 15, duit x masuk lg..sedey...

Frin Zye said...

apply awal bulan 1 ni dh bulan 2 ape yg efektifnye...lembab...orang nk pakai duit..klu bab nk bg blik duit kita kemain susah kwsp ni

Frin Zye said...

ape yg efektifnya duit aku dh nk msuk sebulan x dpt lagi...masuk skim pencen duit dh blh kuar...bile nk pulangkn kat kita kemain susah..

nursari said...

Frin Zye.. awak submit kat kwsp mna?.. risau pulak lamanya... saya submit kt hq..

nursari said...

Frin Zye.. awak submit kt kwsp mna?.. risau pulak, lamanya... sy submit kt hq

Adeq Ja said...

sy hantar 2 jun, dia kata 2 minggu masuklah.. tp hari ni 14 jun masih x dpt. untung la yg dpt awal... sy di kwsp batu pahat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...