Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, March 8, 2012

...Lagi Satu Permainan Boleh Bikin GERAM!!!...

Salam Hari Khamis yang sejuk~
Hari ini ai rasa kawasan lembah Klang dibasahi hujan kan~
lagi satu dihujani JAM kan~ kikikiki..
mana2 yang bawa kete hari ini mesti keras kaki kan~

ai masih lagi naik public transport gi kerja..
bila nak masuk ke Federal Highway tadi.. punyelah teruk Jam! ai dalam bas pon boleh ngantuk..punyelah lama kat dalam bas.. nasib baik dapat duduk.. kalo kena berdiri..mau kejang jugak kaki ai nih~

hari ini ai nak share ngan u all satu permainan.. permainan ke?? belasah lah korang nak panggil ape pon..

pernah main menan nih???
pernah x berjaya isi semua tempat kosong tuh??
ai?? haremmmmmm.. boleh isi 1 2 nombor pun dah cukup bertuah dah..

TAPI!! yang buatkan ai tak puas ati.. ade 1 kelik ai.. dah berumur okey~ boleh katakan setiap kali dia buat sudoku nih.. mesti SIAP!!! adehhai.. selalunye dia buat sudoku yang ade dalam paper STAR.. x de jawapan pon disediakan kat situ.. tapi boleh siap!!! serius rasa tercabar.. hahahahaha...

ai ade jugak ke website sudoku nih.. pastu print sudoku yang level senang2 punye.. TAPI.. x siap2 jugak okeh~ haih~ nampaknye kena usaha lebih keras lagi..

kata orang.. main sudoku nih baik untuk senaman OTAK.. supaya kita x cepat jadik pelupa..
okeh.. lepas nih kita pakat2 main sudoku k~ hehehhehe

sekian... citer pasal sudoku

p/s: sape terer main sudoku??? ade tips tak nak main sudoku nih???

27 comments:

Fieza79 said...

ntah..dok tau men pon...hehee

::NureeN:: said...

kat cini pon hujan pg td..
hehhhe.. rasanya mcm x pernah main jekk hehee

- GC - said...

sy selalu main game ni kak masa pregnant kat emran.. main yg moderate punya.. yg extreme susah gak.. hihi

|| NaFiRaa || said...

Fieza...
tak pernah main eh?? urrmmm.. nanti try search kt tenet k~

|| NaFiRaa || said...

Nureen...
hujan jugak eh sana??? bestkan kalo boleh berada didalam selimut..kikiki..

tak pernah main jugak eh?? kalo kat nespaper star hari2 ade game nih.. kalo berita harian.. hari sabtu jek ade.. kalo nak senang.. masuk jek kat website sudoku.. try buat skali..kikiki

|| NaFiRaa || said...

GC...
Akhirnye.. ade jugak yang pernah main game nih.. bagilah tips sikit~ kikiki

wahida said...

aku mmg expert main game ni..so far, kalau diberi, mmg aku boleh siap punya, sampai hubby aku pun pelik mcm mana aku boleh setel games ni..dia try buat tak dpt2 pun...

aku suka main game ni kalau kat The Star...dan aku mmg ada buku special Sudoku ni...dlm henfon pun dah khatam main sudoku ni...

game yg sgt aku suka!!

eB ezrin said...

pernah try tapi x reti2.. ha ha ha

Papa Mifz said...

tak pernah main sudoku..tak berminat pun utk mencubo...hehe

|| NaFiRaa || said...

Wahida...
SASPEK habes lah weh!!
camner ko buat eh.. aku sampai ke saat ini belom SATU pon aku dapat siapkan.. stress aku.. hahahahaha

|| NaFiRaa || said...

eB...
SAMA lah kita.. hahahaha.. sampai naik tensen main game nih.. hahaha

|| NaFiRaa || said...

Papa Mifz..
cer try buat sekali~ boleh kita pakat2 stress beramai2.. hahahahaha

ct rahani said...

penah dengar tp x penah try pun.. nti leh cuba gak la..

|| NaFiRaa || said...

CT..
cuba k~ hehehehe

Liza Razak said...

saya pon gila main sudoku ni..tp main level senang2 je..hehe

Munnafendy said...

err...tak pernah main la...hihi

|| NaFiRaa || said...

Liza Razak...
susah lah main mendelah nih~ fenat pikir..hahahha

|| NaFiRaa || said...

munna..
sila cuba main k~ kekekeke

Cho Zila said...

masa mengandung ler terikat dengan mainan ini.. selalunyer mesti siapler.. akakpun beli gak buku khas dia punyer.. mmg ralit main selalu husband marah kalau dah terlebih ralit...

|| NaFiRaa || said...

Cho Zila...
bestnye kalo saya pon dapat siapkan game nih.. tak pernah sekali pon siap! huhuhu

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

sangat suka main... sebab boleh sakit kepala.. haha

perghhh

|| NaFiRaa || said...

C.M.A @ CikMoonAdnan...
hehehehe.. boleh stress kan~ kikiki

LYAfrina said...

hehe.. bila dh mula ralit dgn sesuatu tu..kalo x dpt settlekan mmg naik geram kan.. apa2 pon..usha tangga kjayaan..

Salina@IbuAqil said...

X reti main ni..
Camno ek..
Sini pn ujan manjang dear.. ;)

..::..aRe-Na..::.. said...

sama lah sini pon ujan x benti2..
pas2 keje nak tdo jek hehehe..
ana pon x penah main game tuh...hehehe..kekdg bikin fenin lah kan..tapi makin2 nak tau yer hehehe

Aishah Jahirah said...

main jugak...tapi kalau petak dia banyak macam tu poning kepala...jenuh dok telek dok tambah tolak...hahaa

Zura said...

betul2 menguji minda game nie..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...